Elektriker i Kristinehamn

Anlita alltid en elektriker om du behöver hjälp med elarbeten som elinstallationer och kabeldragning. De har rätt kompetens för att utföra arbetet på ett tryggt och säkert sätt. Lämna en förfrågan här för att få offerter från elektriker i ditt område.

Skapa förfrågan
 • Våra användare älskar oss
  4,6

  Jobbet klart några dagar efter att jag använt Servicefinder

  Peter B, Juli 2021

 • 10 000+
  Anslutna företag
 • 5 706
  Pågående jobb
 • 16 000+
  Omdömen om företag
 • 4,5/5
  Företagens snittbetyg

Populära kategorier som liknar elektriker i Kristinehamn

 • Badrumsrenovering i Kristinehamn

  ROT

  Hjälp med vattenskada? Byta från dusch till badkar? Ta in offerter från hantverkare i Kristinehamn som hjälper dig renovera badrum eller andra våtutrymmen!

 • Målare i Kristinehamn

  ROT

  Letar du efter pålitliga målare i Kristinehamn? Lämna en förfrågan hos Servicefinder, få svar och jämför mellan flera duktiga målarfirmor.

 • Snickare i Kristinehamn

  ROT

  Behöver du snickra en möbel? Eller letar du kanske snickare för en husbyggnation? Servicefinder hjälper dig att hitta pålitliga snickare i Kristinehamn.

 • Rörmokare i Kristinehamn

  ROT

  Söker du rörmokare som kan hjälpa dig med omläggning av rör och reparation av läckage? Servicefinder hjälper dig hitta pålitliga rörmokare i Kristinehamn.

Alla kategorier

Förfrågningar som liknar elektriker i Kristinehamn

Alla förfrågningar

Vanliga frågor och svar om elektriker

 • Vår ambition är att du ska hitta en bra hantverkare för ditt byggprojekt. Rent praktiskt går det till så att du skapar en gratis förfrågan på vår hemsida och beskriver jobbet du vill få utfört. Vi matchar sedan ihop dig med hantverkare i ditt område. När byggfirmorna tar kontakt med dig har du möjlighet att jämföra såväl omdömen som offerter innan du väljer ett företag för jobbet.
 • Alla våra anslutna hantverkare har genomgått en kvalitetssäkring där vi kontrollerat att de är godkända för F-skatt och momsregistrerade. Vi gör även dagliga kontroller för att säkerställa att företagen inte är försatta i konkurs. Den viktigaste kvalitetskontrollen i vår tjänst är dock omdömen. Alla konsumenter som använder Servicefinder blir tillfrågade om de vill lämna ett omdöme efter slutfört arbete. På så vis vet du att feedbacken är baserad på verkliga upplevelser. Vi rekommenderar alltid att du upprättar ett avtal med byggfirman du väljer för att minska risken för missförstånd. Om du vill få fler tips på hur du väljer rätt hantverkare för jobbet kan du läsa den här artikeln i vår blogg.
 • ”Rot” står för renovering, ombyggnad och tillbyggnad. Avdraget innebär att du som ägare av radhus, bostadsrätt, villa eller radhus får skattereduktion för olika typer av renoveringsarbeten. För att ha rätt till avdraget behöver du uppfylla vissa kriterier:
  • Du bor och betalar skatt i Sverige för minst 90% av din inkomst.
  • Du äger bostaden. Du kan inte få avdrag för arbete som utförts i en hyresrätt.
  • Du måste helt eller delvis bo i fastigheten där arbetet ska utföras.
  • Arbetet måste ske inne i bostadsrätten. Yttre underhåll såsom fönsterbyte, inglasning av balkong och byte av ytterdörr är inte giltigt för skattereduktion.
  • Du har betalat fakturan. Har någon annan betalat för tjänsten så kan du inte göra avdrag.
  • Fastigheten är äldre än 5 år. Garage eller carport ger rätt till rot om tillbyggnaden byggs ihop med bostadshuset. Du kan däremot inte få skatteavdrag när du bygger ett nytt hus.
  • Rotavdraget får uppgå till max 50 000 kronor per person och år.
  • För rottjänster kan du dra av upp till 30 procent av arbetskostnaden.
  Läs mer om ROT-avdraget på Skatteverkets hemsida.
 • När du skapar en förfrågan hos Servicefinder kan du få kontakt med flera hantverkare. En rekommendation är att boka in möten med samtliga hantverkare för att de ska ha möjlighet att kolla på ditt projekt. Därefter kan du begära skriftliga offerter. Kontrollera alltid vad som är specificerat i offerten – är det hela eller delar av arbetet? Fråga även om det kan tillkomma dolda kostnader för exempelvis material, resor och städning. Du kan läsa mer om hur du väljer rätt hantverkare för jobbet här.
 • Priset på hantverkartjänster varierar beroende på vart du bor och storleken på ditt projekt. Hantverkare i storstäderna är i regel dyrare än hantverkare i mindre orter. Däremot är utbudet av hantverkare större i storstäderna, vilket sätter dig i en god förhandlingssituation. Ofta kan man som kund förhandla priset en del så det lönar sig att vända sig till flera byggföretag och jämföra offerter. Det är viktigt att väga in flera faktorer när du väljer hantverkare, exempelvis omdömen och försäkringar. Det är också viktigt att du upprättar ett avtal med byggfirman du väljer. Vill du ha fler tips på hur du kan tänka när du väljer hantverkare – läs vår checklista på 8 saker du bör ha koll på för att välja rätt hantverkare.

Blogginlägg om elektriker

Elektriker

Vad har en elektriker för arbetsuppgifter? Det är mycket som drivs med el i dagens samhälle; köksmaskin, tvättmaskin, uttag och så vidare. Det förekommer inte endast arbetsuppgifter inom eluttag och diverse, utan även underhåll av mindre utbyggnader som redan varit installerade och mycket annat. Det är inte en bra idé att försöka genomföra elinstallationer på egen hand om man inte jobbar inom branschen.

Få kontakt med en elektriker i Kristinehamn genom att skicka iväg en förfrågan genom oss på Servicefinder.

Det finns olika områden inom elektriker, nedan följer kortfattad information kring dessa grenar:

Det finns olika typer av elektriker. Serviceelektriker ser om tidigare existerande installationer inom hushåll medan kommunikationselektriker företrädesvis ser över svagströmsinstallationer som rör dator och larm som exempel. En tekniker är vanligtvis kunnig inom ett visst område såsom säkerhetsfrågor. Industrielektriker arbetar med installationer inom industrin och elektriker ansvarar för installationer i bostäder. Distributionselektriker jobbar invid energiföretag som utdelar el, såsom kraftverk. Installationselektriker ser till så att svagströmsinstallationer inom dator såsom tele är funktionella.

Via elprogrammet på gymnasiet kan man läsa till elektriker. Den framtida elektrikern får kännedom kring grundläggande teori och kunskaper om vad en elektriker utför som sedan under utbildningen genomförs i praktiska syften. För att kunna anställas som elektriker, måste han eller hon enligt ECY ha 2500 godkända gymnasiepoäng samt godkänt i kärnämnen såväl som elkurser.

Det är vettigt att söka jobb på ett elföretag omgående efter studenten från gymnasiet. Första året på ett elektrikerföretag fungerar man som lärling med lärlingslön. Under årets gång får lärlingen utbildas ytterligare och bygga på sin kvalifikation. När lärlingstiden är avslutad, mottager lärlingen ett certifikat som visar att denne numera är certifierad elektriker.

Kristinehamn

Intill Sveriges största insjö, Vänern, ligger Kristinehamn. Invånarantalet i Kristinehamn kommun är 24000. I Kristinehamn har man en mentalitet av att ta vara på livet. Kommunen värderar ett varierat näringsliv med stabil utveckling, stimulerande utbildningar och bra vård. Företagande, skolning och omsorg ska ihop med närhet till natur och kultur, ge ett bättre välmående. Ur ett geografiskt perspektiv ligger Kristinehamn mycket bra till med sitt läge. Det ligger mitt emellan Stockholm, Oslo och Göteborg, samtidigt som Karlstads och Örebros flygplatser bara är knappt en timmes resa ifrån.

Alla som är svaga för cupcakes får inte missa Cupcakekalaset. Kalaset hålls årligen i maj månad. Kristinehamn har till och med blivit varumärkesskyddat som Sveriges Cupcake City. Under ett besök i Kristinehamn kan du passa på att lägga en peng i stadens sparbössa. Sparbössan har varit en tradition i hundratals år. De insamlade medlen gick förr i tiden till fattiga sjömän, men går idag till den verksamhet som drivs av Sjöräddningen. På luciadagen töms bössan och har därför fått smeknamnet Lusseasken. I folkmun blev det senare Lusasken och därav har Kristinehamn fått smeknamnet Lusasken.