Elektriker i Helsingborg

Anlita alltid en elektriker om du behöver hjälp med elarbeten som elinstallationer och kabeldragning. De har rätt kompetens för att utföra arbetet på ett tryggt och säkert sätt. Lämna en förfrågan här för att få offerter från elektriker i ditt område.

Skapa förfrågan
 • Våra användare älskar oss
  4,7

  Hittade rätt person för jobbet inom en timme.

  Johan L, Juli 2021

 • 10 000+
  Anslutna företag
 • 7 163
  Pågående jobb
 • 20 000+
  Omdömen om företag
 • 4,5/5
  Företagens snittbetyg

Populära kategorier som liknar elektriker i Helsingborg

 • Badrumsrenovering i Helsingborg

  ROT

  Hjälp med vattenskada? Byta från dusch till badkar? Ta in offerter från hantverkare i Helsingborg som hjälper dig renovera badrum eller andra våtutrymmen!

 • Målare i Helsingborg

  ROT

  Letar du efter pålitliga målare i Helsingborg? Lämna en förfrågan hos Servicefinder, få svar och jämför mellan flera duktiga målarfirmor.

 • Snickare i Helsingborg

  ROT

  Behöver du snickra en möbel? Eller letar du kanske snickare för en husbyggnation? Servicefinder hjälper dig att hitta pålitliga snickare i Helsingborg.

 • Rörmokare i Helsingborg

  ROT

  Söker du rörmokare som kan hjälpa dig med omläggning av rör och reparation av läckage? Servicefinder hjälper dig hitta pålitliga rörmokare i Helsingborg.

Alla kategorier

Förfrågningar som liknar elektriker i Helsingborg

Alla förfrågningar

Så tycker användarna om våra elektriker

Några av våra populära elektriker

WM Service
Helsingborg

Contriwell AB
Örkelljunga

ELKL AB
Malmö

Ekermanns El AB
Helsingborg

Minellux AB
Vollsjö

Vanliga frågor och svar om elektriker

 • Vår ambition är att du ska hitta en bra hantverkare för ditt byggprojekt. Rent praktiskt går det till så att du skapar en gratis förfrågan på vår hemsida och beskriver jobbet du vill få utfört. Vi matchar sedan ihop dig med hantverkare i ditt område. När byggfirmorna tar kontakt med dig har du möjlighet att jämföra såväl omdömen som offerter innan du väljer ett företag för jobbet.
 • Alla våra anslutna hantverkare har genomgått en kvalitetssäkring där vi kontrollerat att de är godkända för F-skatt och momsregistrerade. Vi gör även dagliga kontroller för att säkerställa att företagen inte är försatta i konkurs. Den viktigaste kvalitetskontrollen i vår tjänst är dock omdömen. Alla konsumenter som använder Servicefinder blir tillfrågade om de vill lämna ett omdöme efter slutfört arbete. På så vis vet du att feedbacken är baserad på verkliga upplevelser. Vi rekommenderar alltid att du upprättar ett avtal med byggfirman du väljer för att minska risken för missförstånd. Om du vill få fler tips på hur du väljer rätt hantverkare för jobbet kan du läsa den här artikeln i vår blogg.
 • ”Rot” står för renovering, ombyggnad och tillbyggnad. Avdraget innebär att du som ägare av radhus, bostadsrätt, villa eller radhus får skattereduktion för olika typer av renoveringsarbeten. För att ha rätt till avdraget behöver du uppfylla vissa kriterier:
  • Du bor och betalar skatt i Sverige för minst 90% av din inkomst.
  • Du äger bostaden. Du kan inte få avdrag för arbete som utförts i en hyresrätt.
  • Du måste helt eller delvis bo i fastigheten där arbetet ska utföras.
  • Arbetet måste ske inne i bostadsrätten. Yttre underhåll såsom fönsterbyte, inglasning av balkong och byte av ytterdörr är inte giltigt för skattereduktion.
  • Du har betalat fakturan. Har någon annan betalat för tjänsten så kan du inte göra avdrag.
  • Fastigheten är äldre än 5 år. Garage eller carport ger rätt till rot om tillbyggnaden byggs ihop med bostadshuset. Du kan däremot inte få skatteavdrag när du bygger ett nytt hus.
  • Rotavdraget får uppgå till max 50 000 kronor per person och år.
  • För rottjänster kan du dra av upp till 30 procent av arbetskostnaden.
  Läs mer om ROT-avdraget i vår blogg.
 • När du skapar en förfrågan hos Servicefinder kan du få kontakt med flera hantverkare. En rekommendation är att boka in möten med samtliga hantverkare för att de ska ha möjlighet att kolla på ditt projekt. Därefter kan du begära skriftliga offerter. Kontrollera alltid vad som är specificerat i offerten – är det hela eller delar av arbetet? Fråga även om det kan tillkomma dolda kostnader för exempelvis material, resor och städning. Du kan läsa mer om hur du väljer rätt hantverkare för jobbet här.
 • Priset på hantverkartjänster varierar beroende på vart du bor och storleken på ditt projekt. Hantverkare i storstäderna är i regel dyrare än hantverkare i mindre orter. Däremot är utbudet av hantverkare större i storstäderna, vilket sätter dig i en god förhandlingssituation. Ofta kan man som kund förhandla priset en del så det lönar sig att vända sig till flera byggföretag och jämföra offerter. Det är viktigt att väga in flera faktorer när du väljer hantverkare, exempelvis omdömen och försäkringar. Det är också viktigt att du upprättar ett avtal med byggfirman du väljer. Vill du ha fler tips på hur du kan tänka när du väljer hantverkare – läs vår checklista på 8 saker du bör ha koll på för att välja rätt hantverkare.

Blogginlägg om elektriker

Elektriker

Det är inte lätt att installera el i exempelvis en tvättmaskin, utan allra bäst att anlita en utbildad elektriker. En elektriker sköter om allt möjligt utifrån elinstallationer och byte av sladdar med flera uppgifter.

Fyll i förfrågan om du önskar finna en elektriker i Helsingborg, så kontaktas du snart av ett företag som kan hantera ditt ärende.

Det finns olika områden inom elektriker, nedan följer kortfattad information kring dessa grenar:

- Elektriker genomför installationer i hushåll.
- Industrielektriker arbetar med underhåll gällande fabriker och industrier.
- Distributionselektriker hanterar elinstallationer från framställning i kraftverk till elmätare hos användaren.
- Serviceelektriker tar hand om tillbyggnader av tidigare existerande installationer.
- Tekniker verkar oftast inom ett specifikt område, exempelvis säkerhet.
- Installationselektriker bearbetar i stort sett elinstallation i nybyggen.
- Kommunikationselektriker underhåller främst svagströmsinstallationer inom tele, dator, larm och dylikt.

Hur blir man elektriker? Proceduren att plugga till elektriker är via elprogrammet på gymnasiet. Skolningen ligger på tre år på gymnasiet och där får man lära sig grunderna om el och installation samt vilka behörigheter en elektriker har. Det finns olika grenar på elprogrammet och det är på så sätt viktigt att man väljer rätt inriktning. Under elektrikerutbildningen mixas teori och praktik, där teorin läses in först för att sedan verkställas i praktik. Det är viktigt att vara godkänd i kärnämnen och elkurser då ECY har ett krav på att elektrikern måste ha 2500 godkända gymnasiepoäng.

Det är klokt att leta plats på ett elföretag direkt efter att gymnasietiden är avklarad. Första året på firman är man lärling med lärlingslön. Under det året får lärlingen utbildas ytterligare och bygga på sin kompetens. När lärlingstiden är avslutad, mottager lärlingen ett certifikat som visar att denne numera är certifierad elektriker.

Helsingborg

I nedre delen av Skåne finns Helsingborg som har ett invånarantal på 129000. Helsingborg hör till Sveriges åttonde största tätort. Gränsen till Danmark ligger enbart fyra kilometer från Helsingborg.

Det föreligger flertalet restauranger med hög standard i Helsingborg. Kulturen är dessutom sprudlande intressant i Helsingborg. Vill man besöka museum, föreligger det mångtals sådana att välja bland. I annat fall kan man resa till någon av alla badstränder som ligger inom 10 minuter från stadens centrum.

Storväxta såsom Viktväktarna, Biltema och Yves Rocher, har sina huvudkontor i Helsingborg. Bra kommunikationer råder i staden och ger därför Helsingborg ett bra näringsliv, särskilt tack vare positionen. Ramlösa och tidningsförlaget Allers är kända företagsmärken med ursprung i Helsingborg.