Elektriker i Haninge

Anlita alltid en elektriker om du behöver hjälp med elarbeten som elinstallationer och kabeldragning. De har rätt kompetens för att utföra arbetet på ett tryggt och säkert sätt. Lämna en förfrågan här för att få offerter från elektriker i ditt område.

Skapa förfrågan
 • Våra användare älskar oss
  4,7

  Ett bra sätt att hitta tjänster på.

  Hans L, Oktober 2021

 • 10 000+
  Anslutna företag
 • 7 030
  Pågående jobb
 • 20 000+
  Omdömen om företag
 • 4,5/5
  Företagens snittbetyg

Populära kategorier som liknar elektriker i Haninge

 • Badrumsrenovering i Haninge

  ROT

  Hjälp med vattenskada? Byta från dusch till badkar? Ta in offerter från hantverkare i Haninge som hjälper dig renovera badrum eller andra våtutrymmen!

 • Målare i Haninge

  ROT

  Letar du efter pålitliga målare i Haninge? Lämna en förfrågan hos Servicefinder, få svar och jämför mellan flera duktiga målarfirmor.

 • Snickare i Haninge

  ROT

  Behöver du snickra en möbel? Eller letar du kanske snickare för en husbyggnation? Servicefinder hjälper dig att hitta pålitliga snickare i Haninge.

 • Rörmokare i Haninge

  ROT

  Söker du rörmokare som kan hjälpa dig med omläggning av rör och reparation av läckage? Servicefinder hjälper dig hitta pålitliga rörmokare i Haninge.

Alla kategorier

Förfrågningar som liknar elektriker i Haninge

Alla förfrågningar

Så tycker användarna om våra elektriker

Några av våra populära elektriker

Vanliga frågor och svar om elektriker

 • Vår ambition är att du ska hitta en bra hantverkare för ditt byggprojekt. Rent praktiskt går det till så att du skapar en gratis förfrågan på vår hemsida och beskriver jobbet du vill få utfört. Vi matchar sedan ihop dig med hantverkare i ditt område. När byggfirmorna tar kontakt med dig har du möjlighet att jämföra såväl omdömen som offerter innan du väljer ett företag för jobbet.
 • Alla våra anslutna hantverkare har genomgått en kvalitetssäkring där vi kontrollerat att de är godkända för F-skatt och momsregistrerade. Vi gör även dagliga kontroller för att säkerställa att företagen inte är försatta i konkurs. Den viktigaste kvalitetskontrollen i vår tjänst är dock omdömen. Alla konsumenter som använder Servicefinder blir tillfrågade om de vill lämna ett omdöme efter slutfört arbete. På så vis vet du att feedbacken är baserad på verkliga upplevelser. Vi rekommenderar alltid att du upprättar ett avtal med byggfirman du väljer för att minska risken för missförstånd. Om du vill få fler tips på hur du väljer rätt hantverkare för jobbet kan du läsa den här artikeln i vår blogg.
 • ”Rot” står för renovering, ombyggnad och tillbyggnad. Avdraget innebär att du som ägare av radhus, bostadsrätt, villa eller radhus får skattereduktion för olika typer av renoveringsarbeten. För att ha rätt till avdraget behöver du uppfylla vissa kriterier:
  • Du bor och betalar skatt i Sverige för minst 90% av din inkomst.
  • Du äger bostaden. Du kan inte få avdrag för arbete som utförts i en hyresrätt.
  • Du måste helt eller delvis bo i fastigheten där arbetet ska utföras.
  • Arbetet måste ske inne i bostadsrätten. Yttre underhåll såsom fönsterbyte, inglasning av balkong och byte av ytterdörr är inte giltigt för skattereduktion.
  • Du har betalat fakturan. Har någon annan betalat för tjänsten så kan du inte göra avdrag.
  • Fastigheten är äldre än 5 år. Garage eller carport ger rätt till rot om tillbyggnaden byggs ihop med bostadshuset. Du kan däremot inte få skatteavdrag när du bygger ett nytt hus.
  • Rotavdraget får uppgå till max 50 000 kronor per person och år.
  • För rottjänster kan du dra av upp till 30 procent av arbetskostnaden.
  Läs mer om ROT-avdraget i vår blogg.
 • När du skapar en förfrågan hos Servicefinder kan du få kontakt med flera hantverkare. En rekommendation är att boka in möten med samtliga hantverkare för att de ska ha möjlighet att kolla på ditt projekt. Därefter kan du begära skriftliga offerter. Kontrollera alltid vad som är specificerat i offerten – är det hela eller delar av arbetet? Fråga även om det kan tillkomma dolda kostnader för exempelvis material, resor och städning. Du kan läsa mer om hur du väljer rätt hantverkare för jobbet här.
 • Priset på hantverkartjänster varierar beroende på vart du bor och storleken på ditt projekt. Hantverkare i storstäderna är i regel dyrare än hantverkare i mindre orter. Däremot är utbudet av hantverkare större i storstäderna, vilket sätter dig i en god förhandlingssituation. Ofta kan man som kund förhandla priset en del så det lönar sig att vända sig till flera byggföretag och jämföra offerter. Det är viktigt att väga in flera faktorer när du väljer hantverkare, exempelvis omdömen och försäkringar. Det är också viktigt att du upprättar ett avtal med byggfirman du väljer. Vill du ha fler tips på hur du kan tänka när du väljer hantverkare – läs vår checklista på 8 saker du bör ha koll på för att välja rätt hantverkare.

Blogginlägg om elektriker

Elektriker

Det är inte rekommenderat att en vanlig privatperson installerar en diskmaskin eftersom det är farliga kombinationer som endast en certifierad elektriker kan utföra korrekt. På så vis är det bäst att hyra in en elektriker som kan branschen.

Få kontakt med en elektriker i Haninge genom att skicka iväg en förfrågan genom oss på Servicefinder.

Inom benämningen elektriker finns det olika kompetensområden som nedan sammanfattas kort:

- Elektriker genomför installationer i hushåll.
- Industrielektriker arbetar med skötsel gällande fabriker och industrier.
- Distributionselektriker hanterar elinstallationer från framställning i kraftverk till elmätare hos utövaren.
- Serviceelektriker sköter om utbyggnader av redan insatta installationer.
- Tekniker arbetar oftast inom ett specifikt område, exempelvis säkerhet.
- Installationselektriker behandlar mer eller mindre elinstallation i nybyggda fastigheter.
- Kommunikationselektriker underhåller främst svagströmsinstallationer inom tele, dator, larm och dylikt.

Hur blir man elektriker? Tillvägagångssättet för att utbilda sig till elektriker är via elprogrammet på gymnasiet. Skolningen ligger på tre år på gymnasiet och där får man kännedom inom el och installation samt vilka behörigheter en elektriker har. Det finns olika grenar på elprogrammet och det är därför av hög vikt att man väljer rätt inriktning. Under elektrikerutbildningen mixas teori och praktik, där teorin läses in först för att därefter verkställas praktiskt. Det är av stor vikt att vara godkänd i kärnämnen och elkurser då Elbranschens Centrala Yrkesnämnd har ett krav på att elektrikern måste ha 2500 godkända gymnasiepoäng.

Det är klokt att söka jobb på ett elföretag direkt efter att gymnasietiden är avklarad. Första året på ett elektrikerföretag fungerar man som lärling med lärlingslön. Under årets gång får lärlingen utbildas ytterligare och bygga på sin sakkännedom. När lärlingstiden är avslutad, mottager lärlingen ett certifikat som visar att denne numera är certifierad elektriker.

Haninge

Söder om Stockholm finner man skärgårdskommunen Haninge. Kommunen som bebos av ungefär 77000 invånare är den femte folktätaste kommunen i Stockholms län. SL fyller ut Haninge mer än tillräckligt, med pendeltåg och bussar. Över Södertörn och söderut mot Nynäshamn slingrar sig också en nybyggd motorväg som underbygger resmöjligheterna ytterligare. Från de centrala delarna av Haninge har man plötsligt himla nära till skärgården - med gamla Dalarö, Ornö och Muskö.

I Haninge kommun finns massor av Stockhoms större utbildningscentra. I Flemmingsberg ligger exempelvis Södertörns Högskola och i Västerhaninge finns KTHs filial KTH Syd. I södra delen av kommunen finns även Berga Örlogsskola och Berga Naturbruksgymnasium. Några av företag som finns i Haninge är internationella Coca-Cola och livsmedelsjätten Dagab som tillsammans anställer cirka 1800.