Elektriker i Degerfors

Anlita alltid en elektriker om du behöver hjälp med elarbeten som elinstallationer och kabeldragning. De har rätt kompetens för att utföra arbetet på ett tryggt och säkert sätt. Lämna en förfrågan här för att få offerter från elektriker i ditt område.

Skapa förfrågan
 • Våra användare älskar oss
  4,6

  Funkade väldigt bra. Fem företag inom några timmar!

  Johan L, Juni 2021

 • 10 000+
  Anslutna företag
 • 5 753
  Pågående jobb
 • 16 000+
  Omdömen om företag
 • 4,5/5
  Företagens snittbetyg

Populära kategorier som liknar elektriker i Degerfors

 • Badrumsrenovering i Degerfors

  ROT

  Hjälp med vattenskada? Byta från dusch till badkar? Ta in offerter från hantverkare i Degerfors som hjälper dig renovera badrum eller andra våtutrymmen!

 • Målare i Degerfors

  ROT

  Letar du efter pålitliga målare i Degerfors? Lämna en förfrågan hos Servicefinder, få svar och jämför mellan flera duktiga målarfirmor.

 • Snickare i Degerfors

  ROT

  Behöver du snickra en möbel? Eller letar du kanske snickare för en husbyggnation? Servicefinder hjälper dig att hitta pålitliga snickare i Degerfors.

 • Rörmokare i Degerfors

  ROT

  Söker du rörmokare som kan hjälpa dig med omläggning av rör och reparation av läckage? Servicefinder hjälper dig hitta pålitliga rörmokare i Degerfors.

Alla kategorier

Förfrågningar som liknar elektriker i Degerfors

Alla förfrågningar

Några av våra populära elektriker

Vanliga frågor och svar om elektriker

 • Vår ambition är att du ska hitta en bra hantverkare för ditt byggprojekt. Rent praktiskt går det till så att du skapar en gratis förfrågan på vår hemsida och beskriver jobbet du vill få utfört. Vi matchar sedan ihop dig med hantverkare i ditt område. När byggfirmorna tar kontakt med dig har du möjlighet att jämföra såväl omdömen som offerter innan du väljer ett företag för jobbet.
 • Alla våra anslutna hantverkare har genomgått en kvalitetssäkring där vi kontrollerat att de är godkända för F-skatt och momsregistrerade. Vi gör även dagliga kontroller för att säkerställa att företagen inte är försatta i konkurs. Den viktigaste kvalitetskontrollen i vår tjänst är dock omdömen. Alla konsumenter som använder Servicefinder blir tillfrågade om de vill lämna ett omdöme efter slutfört arbete. På så vis vet du att feedbacken är baserad på verkliga upplevelser. Vi rekommenderar alltid att du upprättar ett avtal med byggfirman du väljer för att minska risken för missförstånd. Om du vill få fler tips på hur du väljer rätt hantverkare för jobbet kan du läsa den här artikeln i vår blogg.
 • ”Rot” står för renovering, ombyggnad och tillbyggnad. Avdraget innebär att du som ägare av radhus, bostadsrätt, villa eller radhus får skattereduktion för olika typer av renoveringsarbeten. För att ha rätt till avdraget behöver du uppfylla vissa kriterier:
  • Du bor och betalar skatt i Sverige för minst 90% av din inkomst.
  • Du äger bostaden. Du kan inte få avdrag för arbete som utförts i en hyresrätt.
  • Du måste helt eller delvis bo i fastigheten där arbetet ska utföras.
  • Arbetet måste ske inne i bostadsrätten. Yttre underhåll såsom fönsterbyte, inglasning av balkong och byte av ytterdörr är inte giltigt för skattereduktion.
  • Du har betalat fakturan. Har någon annan betalat för tjänsten så kan du inte göra avdrag.
  • Fastigheten är äldre än 5 år. Garage eller carport ger rätt till rot om tillbyggnaden byggs ihop med bostadshuset. Du kan däremot inte få skatteavdrag när du bygger ett nytt hus.
  • Rotavdraget får uppgå till max 50 000 kronor per person och år.
  • För rottjänster kan du dra av upp till 30 procent av arbetskostnaden.
  Läs mer om ROT-avdraget på Skatteverkets hemsida.
 • När du skapar en förfrågan hos Servicefinder kan du få kontakt med flera hantverkare. En rekommendation är att boka in möten med samtliga hantverkare för att de ska ha möjlighet att kolla på ditt projekt. Därefter kan du begära skriftliga offerter. Kontrollera alltid vad som är specificerat i offerten – är det hela eller delar av arbetet? Fråga även om det kan tillkomma dolda kostnader för exempelvis material, resor och städning. Du kan läsa mer om hur du väljer rätt hantverkare för jobbet här.
 • Priset på hantverkartjänster varierar beroende på vart du bor och storleken på ditt projekt. Hantverkare i storstäderna är i regel dyrare än hantverkare i mindre orter. Däremot är utbudet av hantverkare större i storstäderna, vilket sätter dig i en god förhandlingssituation. Ofta kan man som kund förhandla priset en del så det lönar sig att vända sig till flera byggföretag och jämföra offerter. Det är viktigt att väga in flera faktorer när du väljer hantverkare, exempelvis omdömen och försäkringar. Det är också viktigt att du upprättar ett avtal med byggfirman du väljer. Vill du ha fler tips på hur du kan tänka när du väljer hantverkare – läs vår checklista på 8 saker du bör ha koll på för att välja rätt hantverkare.

Blogginlägg om elektriker

Elektriker

Det är inte lätt att installera el i exempelvis en tvättmaskin, utan allra bäst att anlita en utbildad elektriker. En elektriker hanterar mycket inom elinstallationer till larminstallationer med flera uppgifter.

För att hitta rätt elektriker i Degerfors, fyll i en förfrågan här på Servicefinder, så kontaktas du inom kort med minst en offert.

Var elektriker sköter om olika underhåll i specifika områden. Kortfattad information kring olika områden:

Det finns flera typer av elektriker. Serviceelektriker ser om tidigare existerande installationer inom hushåll medan kommunikationselektriker oftast kollar av svagströmsinstallationer som rör dator och larm som exempel. En tekniker kan vara specialiserad inom ett visst område såsom säkerhetsfrågor. Industrielektriker jobbar allt som oftast med installationer i fabriker och elektriker ansvarar för installationer i fastigheter. Distributionselektriker arbetar invid energiföretag som distribuerar el, såsom kraftverk. Installationselektriker ser till så att svagströmsinstallationer inom dator såsom tele är funktionella.

Hur blir man elektriker? Tillvägagångssättet för att plugga till elektriker är via elprogrammet på gymnasiet. Utbildningen omfattar tre år på gymnasiet och där får man lära sig grunderna om el och installation samt vilka behörigheter en elektriker har. Det finns växlande områden på elprogrammet och det är på så sätt viktigt att man väljer rätt mål. Under elektrikerutbildningen mixas teori och praktik, där teorin läses in först för att därefter verkställas praktiskt. Det är angeläget att vara godkänd i kärnämnen och elkurser då ECY kräver att elektrikern måste ha 2500 godkända gymnasiepoäng.

När man har avklarat elprogrammet på gymnasiet, söker man jobb som lärling på ett elföretag. Den kommande elektrikern rankas som lärling under sitt första år i branschen. Detta för att denne ska få mer kunskap som omfattar el. Det tar ett arbetsår att mottaga certifikat som elektriker. Lärlingen får lön under tiden på företaget. När perioden är över erhåller lärlingen ett certifikat över att han eller hon numera är fullbordad elektriker.

Degerfors