Populära kategorier som liknar byggare i Lindesberg

 • Badrumsrenovering i Lindesberg

  ROT

  Hjälp med vattenskada? Byta från dusch till badkar? Ta in offerter från hantverkare i Lindesberg som hjälper dig renovera badrum eller andra våtutrymmen!

 • Elektriker i Lindesberg

  ROT

  Letar du efter elektriker i Lindesberg? Hos Servicefinder hittar du seriösa elektriker som kan utföra elinstallationer för både hem och industri.

 • Målare i Lindesberg

  ROT

  Letar du efter pålitliga målare i Lindesberg? Lämna en förfrågan hos Servicefinder, få svar och jämför mellan flera duktiga målarfirmor.

 • Snickare i Lindesberg

  ROT

  Behöver du snickra en möbel? Eller letar du kanske snickare för en husbyggnation? Servicefinder hjälper dig att hitta pålitliga snickare i Lindesberg.

Alla kategorier

Förfrågningar som liknar byggare i Lindesberg

Alla förfrågningar

Några av våra populära byggare

Vanliga frågor och svar om byggare

 • Jämför hantverkare via Servicefinder, utan att tumma på varken kvaliteten eller din budget. Vår ambition är att du ska hitta bra hantverkare för såväl stora som små bygg- och renoveringsprojekt! Rent praktiskt går det till så att du skapar en kostnadsfri förfrågan på vår hemsida och beskriver vad som ska göras. Din förfrågan matchas sedan ut till kvalitetssäkrade hantverkare i ditt område. Därefter får du svar från intresserade och kompetenta hantverkare. Det som återstår är att jämföra de hantverkare som svarat dig – både till pris och kvalité.
 • Självklart! Innan företag får ansluta sig till vår tjänst så kontrollerar vi alltid att företagen är godkända för F-skatt, är momsregistrerade och har god ekonomi. Dessutom kontrollerar vi varje dag att företagen inte är i konkurs. En annan viktig del i vårt kvalitetsarbete är insamling av omdömen från tidigare kunder. Alla konsumenter som använder vår tjänst blir tillfrågade om de vill lämna ett omdöme efter slutfört arbete. På så vis vet du att alla omdömen är baserade på verkliga upplevelser. Klicka här om du vill läsa mer om våra företagskontroller.
 • "Rot" står för renovering, ombyggnad och tillbyggnad. Avdraget innebär att du som ägare av radhus, bostadsrätt, villa eller radhus får skattereduktion för olika typer av renoveringsarbeten. För att ha rätt till avdraget behöver du uppfylla vissa kriterier:
  • Du bor och betalar skatt i Sverige för minst 90% av din inkomst.
  • Du äger bostaden. Du kan inte få avdrag för arbete som utförts i en hyresrätt.
  • Du måste helt eller delvis bo i fastigheten där arbetet ska utföras.
  • Arbetet måste ske inne i bostadsrätten. Yttre underhåll såsom fönsterbyte, inglasning av balkong och byte av ytterdörr är inte giltigt för skattereduktion.
  • Du har betalat fakturan. Har någon annan betalat för tjänsten så kan du inte göra avdrag.
  • Fastigheten är äldre än 5 år. Garage eller carport ger rätt till rot om tillbyggnaden byggs ihop med bostadshuset. Du kan däremot inte få skatteavdrag när du bygger ett nytt hus.
  • Rotavdraget får uppgå till max 50 000 kronor per person och år.
  • För rottjänster kan du dra av upp till 30 procent av arbetskostnaden.

  Klicka här för att läsa mer om rut- och rotavdraget på Skatteverkets hemsida.
 • När du kommer i kontakt med hantverkare via Servicefinder är det en god idé att boka in ett möte med samtliga hantverkare för att de ska ha möjlighet att kolla omfattningen av projektet. På så sätt kan de ge en så korrekt offert som möjligt. Begär skriftliga offerter från företagen och kontrollera offerten noga, innefattar offerten hela eller delar av arbetet? Kan det tillkomma dolda kostnader för exempelvis resa, städning och material?
 • Tack vare rotavdraget är det betydligt mer prisvärt att anlita hantverkarhjälp än tidigare. Priset för hantverkare varierar dock, beroende på en rad olika faktorer, t ex projektets storlek och din förhandlingssituation. Pratar du med flera hantverkare samtidigt är det en god möjlighet för dig att förhandla och komma med prisförslag.

  En annan faktor som påverkar är vart du bor i landet – hantverkare i storstäderna tar oftast mer betalt än de i mindre orter. Bor du i en storstad kan du däremot utnyttja det i förhandlingen, då du oftast har fler hantverkare att välja mellan. Hantverkaren som offererar bäst pris behöver nödvändigtvis inte vara den mest lämpliga för jobbet. Ta därför hänsyn till fler faktorer när du ska anlita hantverkare, t ex bra omdömen. Vill du ha fler tips på hur du ska tänka när du väljer hantverkare – läs vår checklista på 5 saker du bör ha koll på för att välja rätt hantverkare.

Blogginlägg om byggare

Byggare

Byggbranschen är bred med dess olika yrkesmöjligheter från idé till verklighet för bygg inom hus och anläggningar. Byggare tillhör gruppen yrkesarbetare såsom maskinförare, träarbetare och plattsättare. I byggsektorn arbetar idag ungefär en halv miljon människor, vilket betyder att bygg är ett av Sveriges största näringsgrenar.

På bygg- och anläggningsprogrammet kan man på tre år utbilda sig till byggare. Olika material och arbetsutföranden testas under utbildningens första år. Därefter varvas yrkesinriktad teori samt praktik på skolans övningsverkstad och ute i verkligheten. På hus- och anläggningsprogrammet läser eleven vanliga skolämnen såväl som yrkeskurser inom bygg, mureri med flera kurser. När eleven är klar på gymnasiet, ska denne börja som lärling med lärlingslön på en byggfirma mellan 1,5 till 2,5 år beroende på vilken inriktning eleven bestämmer sig för. Ett yrkesteoretiskt prov måste genomföras efter lärlingstiden där lärlingen vid godkänt får ett yrkesbevis som styrker dennes kompetens inom branschen. Efter skol- och lärlingstiden kan den numera verifierade byggaren plugga vidare via högskolan till exempelvis ingenjör inom ett visst område eller projektledare med flera.

Det går alldeles bra att bygga hemma själv, under förutsättning att man har det i fingrarna samt kan det här med beräkningar, uppmätning samt har de verktyg och byggmaterial som är nödvändiga. Däremot kan det tillkomma ytterligare kostnad när man när man bygger själv då man exempelvis inte får samma mängdrabatt på byggvaror på ett byggvaruhus som en byggfirma erbjuds. Är man ute efter att bygga ihop en grind eller ett staket till sommarstället, blir det nog inte så hög kostnad, men att bygga en altan innebär mer jobb. Om man önskar anlägga en swimmingpool är det klokt att hyra in en byggfirma med den kompetens som behövs för att få slutresultatet fulländat. Dock bör man inte räkna med att få nyttja ROT-avdrag vid bygge av swimmingpool. Det är därtill nödvändigt att ha bygglov om swimmingpoolen ska byggas i en ny byggnad. För att åstadkomma bästa resultat med swimmingpoolen, är det smart att hyra in ett kvalificerat byggföretag. Mottag upp till fem offerter från byggfirmor i Lindesberg genom att skicka en förfrågan via oss på Servicefinder.

Lindesberg

I landskapet Västmanland ligger Lindesberg kommun. Kommunen är beläget i Bergslagen och har en folkmängd på 23000 invånare. Det sker många samarbeten med övriga kommuner i den så kallade KNÖL-gruppen. Förkortningen KNÖL står för Kommuner i Norra Örebro län. Utöver Lindesberg ingår Nora, Ljusnarsberg och Hällefors. Till Lindesberg kan du enkelt resa via järnvägen, bilvägen och flyget. Flygplatsen i Örebro ligger inte mer än 45 minuter bort. Trivs du bättre bakom ratten har du Örebro på 40 km avstånd och för att komma till Stockholm behöver du köra drygt 20 mil.

Småföretagandet är betydelsefullt i Lindesberg och har varit det i flera generationer. Utvecklingen inom massa- och pappersindustrin är stor, detsamma gäller verkstadsteknisk industri. Inom den offentliga sektorn står Lindesbergs kommun och Lindesbergs lasarett för många av arbetsplatserna. Privata arbetsgivare är bland andra Korsnäs Frövi, Nammo LIAB AB och Linde Maskiner AB.