Bygg i Örnsköldsvik

Skapa förfrågan
 • Våra användare älskar oss
  4,7

  Flera alternativ. Bra respons och uppföljning.

  , Oktober 2021

 • 10 000+
  Anslutna företag
 • 8 336
  Pågående jobb
 • 18 000+
  Omdömen om företag
 • 4,5/5
  Företagens snittbetyg

Populära kategorier som liknar bygg i Örnsköldsvik

 • Elektriker i Örnsköldsvik

  ROT

  Letar du efter elektriker i Örnsköldsvik? Hos Servicefinder hittar du seriösa elektriker som kan utföra elinstallationer för både hem och industri.

 • Målare i Örnsköldsvik

  ROT

  Letar du efter pålitliga målare i Örnsköldsvik? Lämna en förfrågan hos Servicefinder, få svar och jämför mellan flera duktiga målarfirmor.

 • Snickare i Örnsköldsvik

  ROT

  Behöver du snickra en möbel? Eller letar du kanske snickare för en husbyggnation? Servicefinder hjälper dig att hitta pålitliga snickare i Örnsköldsvik.

 • Rörmokare i Örnsköldsvik

  ROT

  Söker du rörmokare som kan hjälpa dig med omläggning av rör och reparation av läckage? Servicefinder hjälper dig hitta pålitliga rörmokare i Örnsköldsvik.

Alla kategorier

Förfrågningar som liknar bygg i Örnsköldsvik

Alla förfrågningar

Vanliga frågor och svar om hantverkare

 • Vår ambition är att du ska hitta en bra hantverkare för ditt byggprojekt. Rent praktiskt går det till så att du skapar en gratis förfrågan på vår hemsida och beskriver jobbet du vill få utfört. Vi matchar sedan ihop dig med hantverkare i ditt område. När byggfirmorna tar kontakt med dig har du möjlighet att jämföra såväl omdömen som offerter innan du väljer ett företag för jobbet.
 • Alla våra anslutna hantverkare har genomgått en kvalitetssäkring där vi kontrollerat att de är godkända för F-skatt och momsregistrerade. Vi gör även dagliga kontroller för att säkerställa att företagen inte är försatta i konkurs. Den viktigaste kvalitetskontrollen i vår tjänst är dock omdömen. Alla konsumenter som använder Servicefinder blir tillfrågade om de vill lämna ett omdöme efter slutfört arbete. På så vis vet du att feedbacken är baserad på verkliga upplevelser. Vi rekommenderar alltid att du upprättar ett avtal med byggfirman du väljer för att minska risken för missförstånd. Om du vill få fler tips på hur du väljer rätt hantverkare för jobbet kan du läsa den här artikeln i vår blogg.
 • ”Rot” står för renovering, ombyggnad och tillbyggnad. Avdraget innebär att du som ägare av radhus, bostadsrätt, villa eller radhus får skattereduktion för olika typer av renoveringsarbeten. För att ha rätt till avdraget behöver du uppfylla vissa kriterier:
  • Du bor och betalar skatt i Sverige för minst 90% av din inkomst.
  • Du äger bostaden. Du kan inte få avdrag för arbete som utförts i en hyresrätt.
  • Du måste helt eller delvis bo i fastigheten där arbetet ska utföras.
  • Arbetet måste ske inne i bostadsrätten. Yttre underhåll såsom fönsterbyte, inglasning av balkong och byte av ytterdörr är inte giltigt för skattereduktion.
  • Du har betalat fakturan. Har någon annan betalat för tjänsten så kan du inte göra avdrag.
  • Fastigheten är äldre än 5 år. Garage eller carport ger rätt till rot om tillbyggnaden byggs ihop med bostadshuset. Du kan däremot inte få skatteavdrag när du bygger ett nytt hus.
  • Rotavdraget får uppgå till max 50 000 kronor per person och år.
  • För rottjänster kan du dra av upp till 30 procent av arbetskostnaden.
  Läs mer om ROT-avdraget på Skatteverkets hemsida.
 • När du skapar en förfrågan hos Servicefinder kan du få kontakt med flera hantverkare. En rekommendation är att boka in möten med samtliga hantverkare för att de ska ha möjlighet att kolla på ditt projekt. Därefter kan du begära skriftliga offerter. Kontrollera alltid vad som är specificerat i offerten – är det hela eller delar av arbetet? Fråga även om det kan tillkomma dolda kostnader för exempelvis material, resor och städning. Du kan läsa mer om hur du väljer rätt hantverkare för jobbet här.
 • Priset på hantverkartjänster varierar beroende på vart du bor och storleken på ditt projekt. Hantverkare i storstäderna är i regel dyrare än hantverkare i mindre orter. Däremot är utbudet av hantverkare större i storstäderna, vilket sätter dig i en god förhandlingssituation. Ofta kan man som kund förhandla priset en del så det lönar sig att vända sig till flera byggföretag och jämföra offerter. Det är viktigt att väga in flera faktorer när du väljer hantverkare, exempelvis omdömen och försäkringar. Det är också viktigt att du upprättar ett avtal med byggfirman du väljer. Vill du ha fler tips på hur du kan tänka när du väljer hantverkare – läs vår checklista på 8 saker du bör ha koll på för att välja rätt hantverkare.

Blogginlägg om hantverkare

Bygg

Byggbranschen är bred med många olika yrkesmöjligheter från idé till iscensättande för bygg inom hus och anläggningar. Byggare tillhör kategorin yrkesarbetare såsom maskinförare, träarbetare och golvläggare. I byggbranschen jobbar i dagsläget ungefär en halv miljon människor, vilket betyder att bygg är ett av Sveriges främsta grenar i näringslivet.

På gymnasiet läser man till byggare på bygg- och anläggningsprogrammet. Gymnasieutbildningen omfattar tre år. Under det första året får studenten testa olika underlag och taktiker samt läsa in teoretiska ämnen såväl som kärnämnen. Kommande skolår året växlas det mellan yrkesinriktad teori och praktik. Praktiken genomförs på skolans övningsverkstad och på byggarbetsplatser. Under skolåren på hus- och anläggningsbyggnad läser eleven kurser i bland annat betong, golvläggning samt andra valfria yrkesrelaterade kurser. Efter gymnasiet får eleven gå som lärling med lärlingslön på ett byggföretag. Detta fortgår mellan 1,5 till 2,5 år beroende på vilken inriktning lärlingen tar sig an. Efter lärlingstiden genomgås ett yrkesteoretiskt prov som ger lärlingen ett yrkesbevis om denne blir godkänd. Vill man nå högre höjder inom branschen kan man vidareutbilda sig på högskolan till exempelvis projektledare eller civilingenjör.

För den privatperson som önskar att bygga på egen hand, bör tänka på att det förmodligen kostar mer gällande byggmaterial och ytterligare jobb på egen hand. Vill man bygga en altan, är det nödvändigt med mycket kunskaper angående bygget. Ett bygge av ett staket eller en grind till sommarstället, kan man antagligen fixa själv. Önskar man istället bygga en badpool tillkommer desto mer att tänka på. Personen som bygger en badpool kan exempelvis inte förvänta sig att kunna använda sig av ROT-avdrag. Det är dessutom krav på bygglov om swimmingpoolen anläggs i en ny byggnad. Det bästa är att anlita en byggfirma som bygger den där swimmingpoolen på hustomten. Byggfirman har verifikation och byggare som är väl medvetna om vad som klaffar och inte. Byggarna vet vilka byggvaror som är nödvändiga inför arbetet och vilket byggvaruhus som är bäst. På Servicefinder finns den byggare du är i behov av i Örnsköldsvik. Sänd en formulerad förfrågan via Servicefinder och du kan erbjudas upp till fem offerter från olika byggföretag i Örnsköldsvik.

Örnsköldsvik

Örnsköldsvik finner vi ovanför Härnösand utmed Sveriges östra kust. Ö-vik, som orten även kallas, befolkas av 55000 Ö-viksbor och har en stor skärgård i Bottenhavet. För gäster som vill se Örnsköldsvik och njuta av stadens fina sevärdheter ges bra boende på några av Ö-viks alla hotell och SPA. I Fjällräven Center finns möjligheten att höra på konsert eller kanske se flerfaldiga svenska mästarna Modo Hockey spela - de har frambringat pelare som till exempel Peter Forsberg och de fantastiska bröderna Sedin. Bland industrier som håller hus i Örnsköldsvik är kanske BAE Systems den största.