Bygg i Uddevalla

Skapa förfrågan
 • Våra användare älskar oss
  4,6

  Kommer helt klart använda igen om jag behöver flytta igen!

  Lpwloden , November 2021

 • 10 000+
  Anslutna företag
 • 5 066
  Pågående jobb
 • 15 000+
  Omdömen om företag
 • 4,5/5
  Företagens snittbetyg

Populära kategorier som liknar bygg i Uddevalla

 • Elektriker i Uddevalla

  ROT

  Letar du efter elektriker i Uddevalla? Hos Servicefinder hittar du seriösa elektriker som kan utföra elinstallationer för både hem och industri.

 • Målare i Uddevalla

  ROT

  Letar du efter pålitliga målare i Uddevalla? Lämna en förfrågan hos Servicefinder, få svar och jämför mellan flera duktiga målarfirmor.

 • Snickare i Uddevalla

  ROT

  Behöver du snickra en möbel? Eller letar du kanske snickare för en husbyggnation? Servicefinder hjälper dig att hitta pålitliga snickare i Uddevalla.

 • Rörmokare i Uddevalla

  ROT

  Söker du rörmokare som kan hjälpa dig med omläggning av rör och reparation av läckage? Servicefinder hjälper dig hitta pålitliga rörmokare i Uddevalla.

Alla kategorier

Förfrågningar som liknar bygg i Uddevalla

Alla förfrågningar

Så tycker användarna om våra hantverkare

Några av våra populära hantverkare

DR Bygg & Måleri
Falkenberg

MDR Bygg & Montage
Uddevalla

GEBAB
Göteborg

Firma Sayed Nasir
Göteborg

ToRoX AB
Färgelanda

Vanliga frågor och svar om hantverkare

 • Vår ambition är att du ska hitta en bra hantverkare för ditt byggprojekt. Rent praktiskt går det till så att du skapar en gratis förfrågan på vår hemsida och beskriver jobbet du vill få utfört. Vi matchar sedan ihop dig med hantverkare i ditt område. När byggfirmorna tar kontakt med dig har du möjlighet att jämföra såväl omdömen som offerter innan du väljer ett företag för jobbet.
 • Alla våra anslutna hantverkare har genomgått en kvalitetssäkring där vi kontrollerat att de är godkända för F-skatt och momsregistrerade. Vi gör även dagliga kontroller för att säkerställa att företagen inte är försatta i konkurs. Den viktigaste kvalitetskontrollen i vår tjänst är dock omdömen. Alla konsumenter som använder Servicefinder blir tillfrågade om de vill lämna ett omdöme efter slutfört arbete. På så vis vet du att feedbacken är baserad på verkliga upplevelser. Vi rekommenderar alltid att du upprättar ett avtal med byggfirman du väljer för att minska risken för missförstånd. Om du vill få fler tips på hur du väljer rätt hantverkare för jobbet kan du läsa den här artikeln i vår blogg.
 • ”Rot” står för renovering, ombyggnad och tillbyggnad. Avdraget innebär att du som ägare av radhus, bostadsrätt, villa eller radhus får skattereduktion för olika typer av renoveringsarbeten. För att ha rätt till avdraget behöver du uppfylla vissa kriterier:
  • Du bor och betalar skatt i Sverige för minst 90% av din inkomst.
  • Du äger bostaden. Du kan inte få avdrag för arbete som utförts i en hyresrätt.
  • Du måste helt eller delvis bo i fastigheten där arbetet ska utföras.
  • Arbetet måste ske inne i bostadsrätten. Yttre underhåll såsom fönsterbyte, inglasning av balkong och byte av ytterdörr är inte giltigt för skattereduktion.
  • Du har betalat fakturan. Har någon annan betalat för tjänsten så kan du inte göra avdrag.
  • Fastigheten är äldre än 5 år. Garage eller carport ger rätt till rot om tillbyggnaden byggs ihop med bostadshuset. Du kan däremot inte få skatteavdrag när du bygger ett nytt hus.
  • Rotavdraget får uppgå till max 50 000 kronor per person och år.
  • För rottjänster kan du dra av upp till 30 procent av arbetskostnaden.
  Läs mer om ROT-avdraget på Skatteverkets hemsida.
 • När du skapar en förfrågan hos Servicefinder kan du få kontakt med flera hantverkare. En rekommendation är att boka in möten med samtliga hantverkare för att de ska ha möjlighet att kolla på ditt projekt. Därefter kan du begära skriftliga offerter. Kontrollera alltid vad som är specificerat i offerten – är det hela eller delar av arbetet? Fråga även om det kan tillkomma dolda kostnader för exempelvis material, resor och städning. Du kan läsa mer om hur du väljer rätt hantverkare för jobbet här.
 • Priset på hantverkartjänster varierar beroende på vart du bor och storleken på ditt projekt. Hantverkare i storstäderna är i regel dyrare än hantverkare i mindre orter. Däremot är utbudet av hantverkare större i storstäderna, vilket sätter dig i en god förhandlingssituation. Ofta kan man som kund förhandla priset en del så det lönar sig att vända sig till flera byggföretag och jämföra offerter. Det är viktigt att väga in flera faktorer när du väljer hantverkare, exempelvis omdömen och försäkringar. Det är också viktigt att du upprättar ett avtal med byggfirman du väljer. Vill du ha fler tips på hur du kan tänka när du väljer hantverkare – läs vår checklista på 8 saker du bör ha koll på för att välja rätt hantverkare.

Blogginlägg om hantverkare

Bygg

Byggare är yrkesarbetare och byggbranschen är bred med flera olika yrkesmöjligheter. Bergarbetare, betongarbetare och golvläggare är några exempel på fack inom byggbranschen. Bygg är en av Sveriges största näringsgrenar då cirka en halv miljon människor arbetar inom byggbranschen.

På gymnasiet läser man till byggare på bygg- och anläggningsprogrammet. Gymnasieutbildningen omfattar tre år. Under det första året får studenten testa olika material och taktiker samt läsa in teoretiska ämnen såväl som kärnämnen. Under det andra och det tredje året växlas det mellan yrkesinriktad teori och praktik. Praktiken genomförs på skolans övningsverkstad och på byggarbetsplatser. Under skolåren på hus- och anläggningsbyggnad pluggar eleven kurser i bland annat trä, golvläggning samt andra valfria yrkesrelaterade kurser. Efter gymnasiet får eleven gå som lärling med lärlingslön på en byggfirma. Detta fortgår mellan 1,5 till 2,5 år beroende på vilket yrke lärlingen tar sig an. Efter praktiken görs ett yrkesteoretiskt prov som ger lärlingen ett yrkesbevis om denne blir godkänd. Vill man nå högre höjder inom branschen kan man vidareutbilda sig på högskolan till exempelvis konstruktör eller tekniker.

Det går alldeles utmärkt att bygga hemma själv, under förutsättning att man har det i händerna samt förstår sig på beräkningar, uppmätning samt har de redskap och byggmaterial som är nödvändiga. Därtill kan det tillkomma ytterligare kostnad när man när man bygger själv då man exempelvis inte får samma mängdrabatt på byggvaror på ett byggvaruhus som ett byggföretag får. Är man ute efter att bygga ihop en grind eller ett staket till sommarhuset, blir det nog inte så hög kostnad, men att bygga en altan är desto mer krångligt. Om man önskar anlägga en badpool är det bäst att anlita en byggfirma som besitter den kännedom som behövs för att få slutresultatet perfekt. Dock kan man inte räkna med att få nyttja ROT-avdrag vid bygge av pool. Det är dessutom nödvändigt att ha bygglov om swimmingpoolen ska byggas i en ny byggnad. För att uppnå det främsta slutresultatet med swimmingpoolen, är det smart att anlita ett kvalificerat byggföretag. Mottag upp till fem offerter från byggfirmor i Uddevalla genom att skicka en förfrågan via oss på Servicefinder.

Uddevalla

Uddevalla är en tätbebyggd ort i Bohuslän som ligger i Västra Götalands län. Populationen uppgår till 52000. Uddevalla har tillhört både Danmark, Sverige och Norge och därmed bytt nationalitet vid sju tillfällen.

Strandpromenaden är en bilfri gång- och cykelväg om 9,3 kilometer, som fortsätter längs kusten. Uddevalla är även känt för sina berikade natur- och kulturlandskap.

Näringslivsavdelningen presterar för att gagna näringslivet i Uddevalla. Genom att främja nutida näringsidkare såväl som nystartade firmor, marknadsförs Uddevalla som en engagerande kommun med bra företag.