Bygg i Tomelilla

Skapa förfrågan
 • Våra användare älskar oss
  4,6

  Kommer helt klart använda igen om jag behöver flytta igen!

  Lpwloden , November 2021

 • 10 000+
  Anslutna företag
 • 5 066
  Pågående jobb
 • 15 000+
  Omdömen om företag
 • 4,5/5
  Företagens snittbetyg

Populära kategorier som liknar bygg i Tomelilla

 • Elektriker i Tomelilla

  ROT

  Letar du efter elektriker i Tomelilla? Hos Servicefinder hittar du seriösa elektriker som kan utföra elinstallationer för både hem och industri.

 • Målare i Tomelilla

  ROT

  Letar du efter pålitliga målare i Tomelilla? Lämna en förfrågan hos Servicefinder, få svar och jämför mellan flera duktiga målarfirmor.

 • Snickare i Tomelilla

  ROT

  Behöver du snickra en möbel? Eller letar du kanske snickare för en husbyggnation? Servicefinder hjälper dig att hitta pålitliga snickare i Tomelilla.

 • Rörmokare i Tomelilla

  ROT

  Söker du rörmokare som kan hjälpa dig med omläggning av rör och reparation av läckage? Servicefinder hjälper dig hitta pålitliga rörmokare i Tomelilla.

Alla kategorier

Förfrågningar som liknar bygg i Tomelilla

Alla förfrågningar

Så tycker användarna om våra hantverkare

Några av våra populära hantverkare

Vanliga frågor och svar om hantverkare

 • Vår ambition är att du ska hitta en bra hantverkare för ditt byggprojekt. Rent praktiskt går det till så att du skapar en gratis förfrågan på vår hemsida och beskriver jobbet du vill få utfört. Vi matchar sedan ihop dig med hantverkare i ditt område. När byggfirmorna tar kontakt med dig har du möjlighet att jämföra såväl omdömen som offerter innan du väljer ett företag för jobbet.
 • Alla våra anslutna hantverkare har genomgått en kvalitetssäkring där vi kontrollerat att de är godkända för F-skatt och momsregistrerade. Vi gör även dagliga kontroller för att säkerställa att företagen inte är försatta i konkurs. Den viktigaste kvalitetskontrollen i vår tjänst är dock omdömen. Alla konsumenter som använder Servicefinder blir tillfrågade om de vill lämna ett omdöme efter slutfört arbete. På så vis vet du att feedbacken är baserad på verkliga upplevelser. Vi rekommenderar alltid att du upprättar ett avtal med byggfirman du väljer för att minska risken för missförstånd. Om du vill få fler tips på hur du väljer rätt hantverkare för jobbet kan du läsa den här artikeln i vår blogg.
 • ”Rot” står för renovering, ombyggnad och tillbyggnad. Avdraget innebär att du som ägare av radhus, bostadsrätt, villa eller radhus får skattereduktion för olika typer av renoveringsarbeten. För att ha rätt till avdraget behöver du uppfylla vissa kriterier:
  • Du bor och betalar skatt i Sverige för minst 90% av din inkomst.
  • Du äger bostaden. Du kan inte få avdrag för arbete som utförts i en hyresrätt.
  • Du måste helt eller delvis bo i fastigheten där arbetet ska utföras.
  • Arbetet måste ske inne i bostadsrätten. Yttre underhåll såsom fönsterbyte, inglasning av balkong och byte av ytterdörr är inte giltigt för skattereduktion.
  • Du har betalat fakturan. Har någon annan betalat för tjänsten så kan du inte göra avdrag.
  • Fastigheten är äldre än 5 år. Garage eller carport ger rätt till rot om tillbyggnaden byggs ihop med bostadshuset. Du kan däremot inte få skatteavdrag när du bygger ett nytt hus.
  • Rotavdraget får uppgå till max 50 000 kronor per person och år.
  • För rottjänster kan du dra av upp till 30 procent av arbetskostnaden.
  Läs mer om ROT-avdraget på Skatteverkets hemsida.
 • När du skapar en förfrågan hos Servicefinder kan du få kontakt med flera hantverkare. En rekommendation är att boka in möten med samtliga hantverkare för att de ska ha möjlighet att kolla på ditt projekt. Därefter kan du begära skriftliga offerter. Kontrollera alltid vad som är specificerat i offerten – är det hela eller delar av arbetet? Fråga även om det kan tillkomma dolda kostnader för exempelvis material, resor och städning. Du kan läsa mer om hur du väljer rätt hantverkare för jobbet här.
 • Priset på hantverkartjänster varierar beroende på vart du bor och storleken på ditt projekt. Hantverkare i storstäderna är i regel dyrare än hantverkare i mindre orter. Däremot är utbudet av hantverkare större i storstäderna, vilket sätter dig i en god förhandlingssituation. Ofta kan man som kund förhandla priset en del så det lönar sig att vända sig till flera byggföretag och jämföra offerter. Det är viktigt att väga in flera faktorer när du väljer hantverkare, exempelvis omdömen och försäkringar. Det är också viktigt att du upprättar ett avtal med byggfirman du väljer. Vill du ha fler tips på hur du kan tänka när du väljer hantverkare – läs vår checklista på 8 saker du bör ha koll på för att välja rätt hantverkare.

Blogginlägg om hantverkare

Bygg

Byggbranschen är mångsidig med dess olika yrkesmöjligheter från idé till verklighet för bygg inom hus och anläggningar. Byggare tillhör kategorin yrkesarbetare såsom anläggningsarbetare, murare och plattsättare. I byggsektorn jobbar i dagsläget cirka en halv miljon människor, vilket betyder att bygg är ett av Sveriges största näringsgrenar.

På bygg- och anläggningsprogrammet kan man på tre år utbilda sig till byggare. Olika material och arbetssätt provas på under utbildningens första år. Därefter växlas yrkesinriktad teori med praktik på skolans övningsverkstad såväl som ute på byggarbetsplatser. På hus- och anläggningsprogrammet pluggar eleven vanliga skolämnen såväl som yrkeskurser inom bygg, mureri med flera kurser. När eleven är klar på gymnasiet, ska denne gå som lärling med lärlingslön på en byggfirma mellan 1,5 till 2,5 år beroende på vilken inriktning eleven väljer. Ett yrkesteoretiskt prov måste genomgås efter lärlingstiden där lärlingen vid godkänt mottager yrkesbevis som bekräftar dennes kännedom inom branschen. Efter skol- och lärlingstiden kan den numera kvalificerade byggaren läsa vidare på högskolan till exempelvis civilingenjör eller projektledare med flera.

Det går alldeles bra att bygga hemma själv, ifall man har det i händerna samt förstår sig på beräkningar, uppmätning samt har de redskap och byggmaterial som behövs. Däremot kan det tillkomma ytterligare kostnad när man när man bygger själv då man exempelvis inte får samma mängdrabatt på byggvaror på ett byggvaruhus som ett byggföretag erbjuds. Vill man bygga ihop en grind eller ett staket till landstället, blir det nog inte så dyr kostnad, men att bygga en altan är desto mer krångligt. Vill man däremot bygga en badpool är det bäst att hyra in en byggfirma som besitter den kännedom som krävs för att göra jobbet fulländat. Dock kan man får använda sig av ROT-avdrag vid bygge av badpool. Det är därtill väsentligt med bygglov om swimmingpoolen ska byggas i en ny byggnad. För att åstadkomma bästa resultat med swimmingpoolen, är det klokt att hyra in ett kvalificerat byggföretag. Mottag upp till fem offerter från byggfirmor i Tomelilla genom att sända en förfrågan via oss på Servicefinder.

Tomelilla