Bygg i Söderhamn

Skapa förfrågan
 • Våra användare älskar oss
  4,6

  Kommer helt klart använda igen om jag behöver flytta igen!

  Lpwloden , November 2021

 • 10 000+
  Anslutna företag
 • 5 066
  Pågående jobb
 • 15 000+
  Omdömen om företag
 • 4,5/5
  Företagens snittbetyg

Populära kategorier som liknar bygg i Söderhamn

 • Elektriker i Söderhamn

  ROT

  Letar du efter elektriker i Söderhamn? Hos Servicefinder hittar du seriösa elektriker som kan utföra elinstallationer för både hem och industri.

 • Målare i Söderhamn

  ROT

  Letar du efter pålitliga målare i Söderhamn? Lämna en förfrågan hos Servicefinder, få svar och jämför mellan flera duktiga målarfirmor.

 • Snickare i Söderhamn

  ROT

  Behöver du snickra en möbel? Eller letar du kanske snickare för en husbyggnation? Servicefinder hjälper dig att hitta pålitliga snickare i Söderhamn.

 • Rörmokare i Söderhamn

  ROT

  Söker du rörmokare som kan hjälpa dig med omläggning av rör och reparation av läckage? Servicefinder hjälper dig hitta pålitliga rörmokare i Söderhamn.

Alla kategorier

Förfrågningar som liknar bygg i Söderhamn

Alla förfrågningar

Några av våra populära hantverkare

Vanliga frågor och svar om hantverkare

 • Vår ambition är att du ska hitta en bra hantverkare för ditt byggprojekt. Rent praktiskt går det till så att du skapar en gratis förfrågan på vår hemsida och beskriver jobbet du vill få utfört. Vi matchar sedan ihop dig med hantverkare i ditt område. När byggfirmorna tar kontakt med dig har du möjlighet att jämföra såväl omdömen som offerter innan du väljer ett företag för jobbet.
 • Alla våra anslutna hantverkare har genomgått en kvalitetssäkring där vi kontrollerat att de är godkända för F-skatt och momsregistrerade. Vi gör även dagliga kontroller för att säkerställa att företagen inte är försatta i konkurs. Den viktigaste kvalitetskontrollen i vår tjänst är dock omdömen. Alla konsumenter som använder Servicefinder blir tillfrågade om de vill lämna ett omdöme efter slutfört arbete. På så vis vet du att feedbacken är baserad på verkliga upplevelser. Vi rekommenderar alltid att du upprättar ett avtal med byggfirman du väljer för att minska risken för missförstånd. Om du vill få fler tips på hur du väljer rätt hantverkare för jobbet kan du läsa den här artikeln i vår blogg.
 • ”Rot” står för renovering, ombyggnad och tillbyggnad. Avdraget innebär att du som ägare av radhus, bostadsrätt, villa eller radhus får skattereduktion för olika typer av renoveringsarbeten. För att ha rätt till avdraget behöver du uppfylla vissa kriterier:
  • Du bor och betalar skatt i Sverige för minst 90% av din inkomst.
  • Du äger bostaden. Du kan inte få avdrag för arbete som utförts i en hyresrätt.
  • Du måste helt eller delvis bo i fastigheten där arbetet ska utföras.
  • Arbetet måste ske inne i bostadsrätten. Yttre underhåll såsom fönsterbyte, inglasning av balkong och byte av ytterdörr är inte giltigt för skattereduktion.
  • Du har betalat fakturan. Har någon annan betalat för tjänsten så kan du inte göra avdrag.
  • Fastigheten är äldre än 5 år. Garage eller carport ger rätt till rot om tillbyggnaden byggs ihop med bostadshuset. Du kan däremot inte få skatteavdrag när du bygger ett nytt hus.
  • Rotavdraget får uppgå till max 50 000 kronor per person och år.
  • För rottjänster kan du dra av upp till 30 procent av arbetskostnaden.
  Läs mer om ROT-avdraget på Skatteverkets hemsida.
 • När du skapar en förfrågan hos Servicefinder kan du få kontakt med flera hantverkare. En rekommendation är att boka in möten med samtliga hantverkare för att de ska ha möjlighet att kolla på ditt projekt. Därefter kan du begära skriftliga offerter. Kontrollera alltid vad som är specificerat i offerten – är det hela eller delar av arbetet? Fråga även om det kan tillkomma dolda kostnader för exempelvis material, resor och städning. Du kan läsa mer om hur du väljer rätt hantverkare för jobbet här.
 • Priset på hantverkartjänster varierar beroende på vart du bor och storleken på ditt projekt. Hantverkare i storstäderna är i regel dyrare än hantverkare i mindre orter. Däremot är utbudet av hantverkare större i storstäderna, vilket sätter dig i en god förhandlingssituation. Ofta kan man som kund förhandla priset en del så det lönar sig att vända sig till flera byggföretag och jämföra offerter. Det är viktigt att väga in flera faktorer när du väljer hantverkare, exempelvis omdömen och försäkringar. Det är också viktigt att du upprättar ett avtal med byggfirman du väljer. Vill du ha fler tips på hur du kan tänka när du väljer hantverkare – läs vår checklista på 8 saker du bör ha koll på för att välja rätt hantverkare.

Blogginlägg om hantverkare

Bygg

Byggbranschen är mångsidig med många olika yrkesmöjligheter från idé till verklighet för bygg inom hus och anläggningar. Byggare tillhör kategorin yrkesarbetare såsom maskinförare, träarbetare och plattsättare. I byggsektorn arbetar idag cirka en halv miljon människor, vilket betyder att bygg är en av landets största grenar i näringslivet.

På gymnasiet pluggar man till byggare på bygg- och anläggningsprogrammet. Utbildningen omfattar tre år. Under det första året får studenten testa olika material och taktiker samt läsa in teoretiska ämnen såväl som kärnämnen. Under det andra och det tredje året växlas det mellan yrkesinriktad teori och praktik. Praktiken utförs på gymnasiets övningsverkstad och på byggarbetsplatser. Under skoltiden på hus- och anläggningsbyggnad pluggar eleven kurser i bland annat betong, mureri samt flera valfria yrkesrelaterade kurser. Efter gymnasiet får eleven börja som lärling med lärlingslön på en byggfirma. Detta förhåller sig mellan 1,5 till 2,5 år beroende på vilken inriktning lärlingen tar sig an. Efter lärlingstiden görs ett yrkesteoretiskt prov som ger lärlingen ett yrkesbevis om denne blir godkänd. För den som vill avancera, kan denne vidareutbilda sig på högskolan till exempelvis konstruktör eller civilingenjör.

För den person som önskar att bygga själv, måste tänka på att det sannolikt kostar mer i byggmaterial och ytterligare arbetstid på egen hand. Vill man bygga en altan, behövs mycket kännedom kring bygget. Ska man bygga ett staket eller en grind till sommarstället, kan man troligen göra själv. Önskar man däremot bygga en badpool åligger ytterligare att tänka på. Personen som bygger en swimmingpool kan exempelvis inte räkna med att kunna använda sig av ROT-avdrag. Det är dessutom krav på bygglov om swimmingpoolen anläggs i en ny byggnad. Klokast är att hyra in ett byggföretag som bygger den där swimmingpoolen på hustomten. Byggfirman har kunskap och byggare som är väl insatta i vad som fungerar och inte. Byggarna vet vilka byggvaror som behövs till ändamålet och vilket byggvaruhus som är bäst. På Servicefinder finns den byggare du söker efter i Söderhamn. Sänd en formulerad förfrågan via Servicefinder och du kan mottaga upp till fem offerter från olika byggföretag i Söderhamn.

Söderhamn

Söderhamn, känd som parkernas stad, finns intill kusten i Gävleborgs län. Hit åker man via E4an, X2000 eller tvärsigenom Orrskär, som är den djupaste isfria hamnen så här långt norrut. Populationen i kommunen omges av sammanlagda 26000 människor. Närmare hälften av alla invånare uppges bo i centrala Söderhamn. Som resande i Söderhamn, får man inte glömma att se stadens höjdpunkt, det vita utsiktstornet Oscarsborg, som liknar ett sagoslott.

Musiklivet i Söderhamn sprudlar ständigt. Hempo Hildén är en musikalisk förmåga från staden. Det finns en så kallad kommunal "rockskola" för ungdomar i Söderhamn. Kommunen satsar även på de musikaliska ungdomarna genom att varje sommar styra upp dagar där unga förmågor får uppvisa sina talanger.

Söderhamn satsar på företagslivet i stora såsom små företag. Arbetslösheten i åldern 16-64 år har sedan i fjol minskat med 26,3 procentenheter. Söderhamns kommun har den bästa tillväxten i Gävleborgs län och ligger på fjortonde plats i landet. Sedan 50 år tillbaka säljer Söderhamn Eriksson sågverksutrustning världen över.