Bygg i Stockholm

Skapa förfrågan

Förfrågningar som liknar bygg i Stockholm

Alla förfrågningar

Bygg

Byggare är yrkesarbetare och byggbranschen är bred med många yrkesmöjligheter. Håltagare, betongarbetare och golvläggare är några exempel på grenar inom byggbranschen. Bygg är en av Sveriges främsta näringsgrenar då närmare en halv miljon människor arbetar inom byggbranschen.

På gymnasiet läser man till byggare på bygg- och anläggningsprogrammet. Gymnasieutbildningen omfattar tre år. Under det första året får studenten prova på olika underlag och arbetsmetoder samt läsa in teoretiska ämnen såväl som kärnämnen. Kommande skolår året varvar man mellan yrkesinriktad teori och praktik. Praktiken utförs på skolans övningsverkstad och på byggarbetsplatser. Under skoltiden på hus- och anläggningsbyggnad pluggar eleven kurser inom betong, mureri samt andra valfria yrkesrelaterade kurser. Efter gymnasiet får eleven gå som lärling med lärlingslön på ett byggföretag. Detta pågår mellan 1,5 till 2,5 år beroende på vilket yrke lärlingen väljer. Efter lärlingstiden genomförs ett yrkesteoretiskt prov som vid godkänt ger ett yrkesbevis. För den som vill avancera, kan denne vidareutbilda sig på högskolan till exempelvis konstruktör eller civilingenjör.

Det går alldeles bra att bygga hemma själv, ifall man har det i fingrarna samt kan det här med beräkningar, uppmätning samt har de redskap och byggmaterial som är nödvändiga. Däremot kan det komma att bli större utgifter när man när man bygger själv då man exempelvis inte får likvärdig mängdrabatt på byggvaror på ett byggvaruhus som en byggfirma erbjuds. Vill man bygga ihop en grind eller ett staket till sommarhuset, blir det nog inte så hög kostnad, men att bygga en altan är desto mer krångligt. Om man önskar anlägga en swimmingpool är det smart att hyra in en byggfirma som besitter den kompetens som behövs för att göra jobbet fulländat. Dock bör man inte räkna med att få nyttja ROT-avdrag vid bygge av swimmingpool. Det är därtill nödvändigt att ha bygglov om swimmingpoolen ska byggas i en ny byggnad. För att uppnå bästa resultat med swimmingpoolen, är det klokt att anlita ett professionellt byggföretag. Få upp till fem offerter från byggare i Stockholm genom att skicka en förfrågan här på ServiceFinder.

Stockholm

Stockholm är Sveriges huvudstad men är också centrum för kulturliv, ekonomi och media. Regering, riksdag och kungahus finns i Stockholm och det är här de flesta av landets internationella affärsöverenskommelser görs upp.

Invånarantalet i kommunen är 847000 men i hela storstockholmregionen bor cirka två miljoner människor.

Välkända byggnadsverk i staden är Ericsson Globe som huserar stora sport- och nöjesarrangemang, Drottningholms slott från 1600-talet som finns med på UNESCO:s världsarvslista och huserar kungen och drottningen, samt Stadshuset som byggdes under tidigt 1900-tal.

Över en miljon turister kommer till Stockholm årligen och av dem är det många som besöker stadsdelen Gamla stan. Denna del som grundades på 1200-talet, var upphovet till staden Stockholm. Här kan du vandra i medeltida kullerstensgränder och njuta av mysiga caféer och souvenirbutiker.

Utanför Stockholm ligger Östersjöns vackra skärgård med 30. 000 öar och holmar och bland de mest besökta platserna där hör Sandhamn, Utö, Möja, Grinda och Vaxholm.