Bygg i Skellefteå

Skapa förfrågan
 • Våra användare älskar oss
  4,6

  Kommer helt klart använda igen om jag behöver flytta igen!

  Lpwloden , November 2021

 • 10 000+
  Anslutna företag
 • 5 066
  Pågående jobb
 • 15 000+
  Omdömen om företag
 • 4,5/5
  Företagens snittbetyg

Populära kategorier som liknar bygg i Skellefteå

 • Elektriker i Skellefteå

  ROT

  Letar du efter elektriker i Skellefteå? Hos Servicefinder hittar du seriösa elektriker som kan utföra elinstallationer för både hem och industri.

 • Målare i Skellefteå

  ROT

  Letar du efter pålitliga målare i Skellefteå? Lämna en förfrågan hos Servicefinder, få svar och jämför mellan flera duktiga målarfirmor.

 • Snickare i Skellefteå

  ROT

  Behöver du snickra en möbel? Eller letar du kanske snickare för en husbyggnation? Servicefinder hjälper dig att hitta pålitliga snickare i Skellefteå.

 • Rörmokare i Skellefteå

  ROT

  Söker du rörmokare som kan hjälpa dig med omläggning av rör och reparation av läckage? Servicefinder hjälper dig hitta pålitliga rörmokare i Skellefteå.

Alla kategorier

Förfrågningar som liknar bygg i Skellefteå

Alla förfrågningar

Vanliga frågor och svar om hantverkare

 • Vår ambition är att du ska hitta en bra hantverkare för ditt byggprojekt. Rent praktiskt går det till så att du skapar en gratis förfrågan på vår hemsida och beskriver jobbet du vill få utfört. Vi matchar sedan ihop dig med hantverkare i ditt område. När byggfirmorna tar kontakt med dig har du möjlighet att jämföra såväl omdömen som offerter innan du väljer ett företag för jobbet.
 • Alla våra anslutna hantverkare har genomgått en kvalitetssäkring där vi kontrollerat att de är godkända för F-skatt och momsregistrerade. Vi gör även dagliga kontroller för att säkerställa att företagen inte är försatta i konkurs. Den viktigaste kvalitetskontrollen i vår tjänst är dock omdömen. Alla konsumenter som använder Servicefinder blir tillfrågade om de vill lämna ett omdöme efter slutfört arbete. På så vis vet du att feedbacken är baserad på verkliga upplevelser. Vi rekommenderar alltid att du upprättar ett avtal med byggfirman du väljer för att minska risken för missförstånd. Om du vill få fler tips på hur du väljer rätt hantverkare för jobbet kan du läsa den här artikeln i vår blogg.
 • ”Rot” står för renovering, ombyggnad och tillbyggnad. Avdraget innebär att du som ägare av radhus, bostadsrätt, villa eller radhus får skattereduktion för olika typer av renoveringsarbeten. För att ha rätt till avdraget behöver du uppfylla vissa kriterier:
  • Du bor och betalar skatt i Sverige för minst 90% av din inkomst.
  • Du äger bostaden. Du kan inte få avdrag för arbete som utförts i en hyresrätt.
  • Du måste helt eller delvis bo i fastigheten där arbetet ska utföras.
  • Arbetet måste ske inne i bostadsrätten. Yttre underhåll såsom fönsterbyte, inglasning av balkong och byte av ytterdörr är inte giltigt för skattereduktion.
  • Du har betalat fakturan. Har någon annan betalat för tjänsten så kan du inte göra avdrag.
  • Fastigheten är äldre än 5 år. Garage eller carport ger rätt till rot om tillbyggnaden byggs ihop med bostadshuset. Du kan däremot inte få skatteavdrag när du bygger ett nytt hus.
  • Rotavdraget får uppgå till max 50 000 kronor per person och år.
  • För rottjänster kan du dra av upp till 30 procent av arbetskostnaden.
  Läs mer om ROT-avdraget på Skatteverkets hemsida.
 • När du skapar en förfrågan hos Servicefinder kan du få kontakt med flera hantverkare. En rekommendation är att boka in möten med samtliga hantverkare för att de ska ha möjlighet att kolla på ditt projekt. Därefter kan du begära skriftliga offerter. Kontrollera alltid vad som är specificerat i offerten – är det hela eller delar av arbetet? Fråga även om det kan tillkomma dolda kostnader för exempelvis material, resor och städning. Du kan läsa mer om hur du väljer rätt hantverkare för jobbet här.
 • Priset på hantverkartjänster varierar beroende på vart du bor och storleken på ditt projekt. Hantverkare i storstäderna är i regel dyrare än hantverkare i mindre orter. Däremot är utbudet av hantverkare större i storstäderna, vilket sätter dig i en god förhandlingssituation. Ofta kan man som kund förhandla priset en del så det lönar sig att vända sig till flera byggföretag och jämföra offerter. Det är viktigt att väga in flera faktorer när du väljer hantverkare, exempelvis omdömen och försäkringar. Det är också viktigt att du upprättar ett avtal med byggfirman du väljer. Vill du ha fler tips på hur du kan tänka när du väljer hantverkare – läs vår checklista på 8 saker du bör ha koll på för att välja rätt hantverkare.

Blogginlägg om hantverkare

Bygg

Byggare är yrkesarbetare och byggbranschen är bred med flertalet yrkesmöjligheter. Håltagare, anläggnings- och vägarbetare och golvläggare är några exempel på grenar inom byggbranschen. Bygg är en av Sveriges största näringsgrenar då uppåt en halv miljon människor arbetar inom byggsektorn.

På gymnasiet studerar man till byggare på bygg- och anläggningsprogrammet. Gymnasieutbildningen omfattar tre år. Under det första året får studenten prova på olika material och taktiker samt läsa in teoretiska ämnen såväl som kärnämnen. Kommande skolår året växlas det mellan yrkesinriktad teori och praktik. Praktiken utförs på skolans övningsverkstad och på byggarbetsplatser. Under skolåren på hus- och anläggningsbyggnad pluggar eleven kurser i bland annat trä, golvläggning samt flera valfria yrkesrelaterade kurser. Efter gymnasiet får eleven börja som lärling med lärlingslön på en byggfirma. Detta förhåller sig mellan 1,5 till 2,5 år beroende på vilket yrke lärlingen tar sig an. Efter praktiken genomgås ett yrkesteoretiskt prov som ger lärlingen ett yrkesbevis om denne blir godkänd. Vill man nå högre höjder inom branschen kan man vidareutbilda sig på högskolan till exempelvis projektledare eller civilingenjör.

För den person som vill bygga på egen hand, måste tänka på att det sannolikt blir högre utgifter gällande byggmaterial och desto mer jobb på egen hand. Vill man bygga en altan, behövs en hel del kännedom angående projektet. Ska man bygga ett staket eller en grind till sommarstället, kan man förmodligen göra själv. Önskar man däremot bygga en swimmingpool åligger ytterligare att tänka på. Personen som bygger en swimmingpool kan exempelvis inte räkna med att kunna använda sig av ROT-avdrag. Det är dessutom krav på bygglov om swimmingpoolen ska byggas i en ny byggnad. Klokast är att hyra in ett byggföretag som bygger den där swimmingpoolen på hustomten. Byggfirman har kunskap och byggare som är väl insatta i vad som klaffar eller inte. Byggarna vet vilka byggvaror som behövs till ändamålet och vilket byggvaruhus som är bäst. På Servicefinder finns den byggare du söker efter i Skellefteå. Sänd en formulerad förfrågan via Servicefinder och du kan få upp till fem offerter från olika byggfirmor i Skellefteå.

Skellefteå

Skellefterå är beläget i Västerbottens län och har en population på 72000. En naturupplevelse på häst kan vara spännande för besökaren i Skellefteå eller varför inte lira paintball på vintern? För den mer kulturhungriga finns museet Anna Nordlander, som är en mötesplats med konsten centralt framställd. Gruvbolaget Boliden är den största privata arbetsgivaren. Skellefteå Kraft, vattenkraft, är kommunalt och viktig för näringen i Skellefteå.