Populära kategorier som liknar bygg i Sandviken

 • Badrumsrenovering i Sandviken

  ROT

  Hjälp med vattenskada? Byta från dusch till badkar? Ta in offerter från hantverkare i Sandviken som hjälper dig renovera badrum eller andra våtutrymmen!

 • Elektriker i Sandviken

  ROT

  Letar du efter elektriker i Sandviken? Hos Servicefinder hittar du seriösa elektriker som kan utföra elinstallationer för både hem och industri.

 • Köksrenovering i Sandviken

  ROT

  Ska du renovera köket och vill ha nya köksluckor, golv och vitvaror? Servicefinder hjälper dig få kontakt med proffs inom köksrenovering i Sandviken.

 • Målare i Sandviken

  ROT

  Letar du efter pålitliga målare i Sandviken? Lämna en förfrågan hos Servicefinder, få svar och jämför mellan flera duktiga målarfirmor.

Alla kategorier

Förfrågningar som liknar bygg i Sandviken

Alla förfrågningar

Några av våra populära företag

Vanliga frågor och svar om uppdrag

 • Jämför hantverkare via Servicefinder, utan att tumma på varken kvaliteten eller din budget. Vår ambition är att du ska hitta bra hantverkare för såväl stora som små bygg- och renoveringsprojekt! Rent praktiskt går det till så att du skapar en kostnadsfri förfrågan på vår hemsida och beskriver vad som ska göras. Din förfrågan matchas sedan ut till kvalitetssäkrade hantverkare i ditt område. Därefter får du svar från intresserade och kompetenta hantverkare. Det som återstår är att jämföra de hantverkare som svarat dig – både till pris och kvalité.
 • Självklart! Innan företag får ansluta sig till vår tjänst så kontrollerar vi alltid att företagen är godkända för F-skatt, är momsregistrerade och har god ekonomi. Dessutom kontrollerar vi varje dag att företagen inte är i konkurs. En annan viktig del i vårt kvalitetsarbete är insamling av omdömen från tidigare kunder. Alla konsumenter som använder vår tjänst blir tillfrågade om de vill lämna ett omdöme efter slutfört arbete. På så vis vet du att alla omdömen är baserade på verkliga upplevelser. Klicka här om du vill läsa mer om våra företagskontroller.
 • "Rot" står för renovering, ombyggnad och tillbyggnad. Avdraget innebär att du som ägare av radhus, bostadsrätt, villa eller radhus får skattereduktion för olika typer av renoveringsarbeten. För att ha rätt till avdraget behöver du uppfylla vissa kriterier:
  • Du bor och betalar skatt i Sverige för minst 90% av din inkomst.
  • Du äger bostaden. Du kan inte få avdrag för arbete som utförts i en hyresrätt.
  • Du måste helt eller delvis bo i fastigheten där arbetet ska utföras.
  • Arbetet måste ske inne i bostadsrätten. Yttre underhåll såsom fönsterbyte, inglasning av balkong och byte av ytterdörr är inte giltigt för skattereduktion.
  • Du har betalat fakturan. Har någon annan betalat för tjänsten så kan du inte göra avdrag.
  • Fastigheten är äldre än 5 år. Garage eller carport ger rätt till rot om tillbyggnaden byggs ihop med bostadshuset. Du kan däremot inte få skatteavdrag när du bygger ett nytt hus.
  • Rotavdraget får uppgå till max 50 000 kronor per person och år.
  • För rottjänster kan du dra av upp till 30 procent av arbetskostnaden.

  Klicka här för att läsa mer om rut- och rotavdraget på Skatteverkets hemsida.
 • När du kommer i kontakt med hantverkare via Servicefinder är det en god idé att boka in ett möte med samtliga hantverkare för att de ska ha möjlighet att kolla omfattningen av projektet. På så sätt kan de ge en så korrekt offert som möjligt. Begär skriftliga offerter från företagen och kontrollera offerten noga, innefattar offerten hela eller delar av arbetet? Kan det tillkomma dolda kostnader för exempelvis resa, städning och material?
 • Tack vare rotavdraget är det betydligt mer prisvärt att anlita hantverkarhjälp än tidigare. Priset för hantverkare varierar dock, beroende på en rad olika faktorer, t ex projektets storlek och din förhandlingssituation. Pratar du med flera hantverkare samtidigt är det en god möjlighet för dig att förhandla och komma med prisförslag.

  En annan faktor som påverkar är vart du bor i landet – hantverkare i storstäderna tar oftast mer betalt än de i mindre orter. Bor du i en storstad kan du däremot utnyttja det i förhandlingen, då du oftast har fler hantverkare att välja mellan. Hantverkaren som offererar bäst pris behöver nödvändigtvis inte vara den mest lämpliga för jobbet. Ta därför hänsyn till fler faktorer när du ska anlita hantverkare, t ex bra omdömen. Vill du ha fler tips på hur du ska tänka när du väljer hantverkare – läs vår checklista på 5 saker du bör ha koll på för att välja rätt hantverkare.

Blogginlägg om uppdrag

Bygg

Byggbranschen är mångsidig med många olika yrkesmöjligheter från idé till iscensättande för bygg inom hus och anläggningar. Byggare tillhör gruppen yrkesarbetare såsom maskinförare, träarbetare och golvläggare. I byggbranschen arbetar i dagsläget ungefär en halv miljon människor, vilket innebär att bygg är en av landets främsta grenar i näringslivet.

Under en treårig utbildning på bygg- och anläggningsprogrammet på gymnasiet kan man läsa till byggare. Olika material och arbetsutföranden testas under skoltidens första år. Därefter växlas yrkesinriktad teori samt praktik på skolans övningsverkstad och ute i verkligheten. På hus- och anläggningsprogrammet pluggar eleven kärnämnen såväl som yrkeskurser inom bygg, plattsättning med flera kurser. När eleven är klar på gymnasiet, ska denne gå som lärling med lärlingslön på en byggfirma mellan 1,5 till 2,5 år beroende på vilken inriktning eleven bestämmer sig för. Ett yrkesteoretiskt prov är tvunget att genomföras efter lärlingstiden där lärlingen vid godkänt får ett yrkesbevis som intygar dennes kunskap inom branschen. Efter skol- och lärlingstiden kan den numera verifierade byggaren plugga vidare på högskolan till exempelvis ingenjör inom ett visst område eller projektledare med flera.

Det går alldeles utmärkt att bygga hemma själv, under förutsättning att man har det i fingrarna samt förstår sig på beräkningar, uppmätning samt har de verktyg och byggmaterial som är nödvändiga. Därtill kan det tillkomma ytterligare kostnad när man utför bygget själv då man exempelvis inte får samma mängdrabatt på byggvaror på ett byggvaruhus som ett byggföretag får. Vill man bygga ihop en grind eller ett staket till sommarstället, blir det nog inte så hög kostnad, men att bygga en altan innebär mer jobb. Vill man däremot anlägga en badpool är det smart att hyra in en byggfirma som besitter den kännedom som krävs för att få slutresultatet perfekt. Dock bör man får använda sig av ROT-avdrag vid bygge av swimmingpool. Det är dessutom nödvändigt att ha bygglov om swimmingpoolen ska byggas i en ny byggnad. För att uppnå bästa resultat med swimmingpoolen, är det smart att hyra in ett kvalificerat byggföretag. Mottag upp till fem offerter från byggfirmor i Sandviken genom att sända en förfrågan här på Servicefinder.

Sandviken

Sandviken är en tätbebodd ort i landskapet Gästrikland som ingår i Gävleborgs län. Populationen uppgår till 37000. Sandviken erbjuder ett stort utbud av kultur- och fritidsaktiviteter. Göransson Arena, Sveriges största multiarena, är fylld av ny teknik som är anpassad för att man ska kunna arrangera stora event. I Sandviken finns det många idrottsklubbar såsom Sandvikens AIK (SAIK), där både dam- och herrsidan har kammat hem flera SM-guld i bandy genom åren. Kommunen erbjuder många aktiviteter för alla åldrar och intressen. Den som önskar kan under vinterhalvåret åka utför "Mördarbacken" i Kungsberget eller välja året-runt-öppna äventyrsbadet Parkbadet som är ett garanterat varmare alternativ. Det finns även en berikad naturmiljö i Sandviken med alltifrån berg, grusåsar och Dalälven. En internationellt känd skådespelerska med starka anknytningar till Sandviken är amerikanskan Geena Davis, som mellan 1973-1974 var utbytesstudent i staden. Fler kända ansikten är bland andra skidåkaren Emil Jönsson och sångaren och artisten Tomas Lundin.