Bygg i Ockelbo

Skapa förfrågan
 • Våra användare älskar oss
  4,6

  Kommer helt klart använda igen om jag behöver flytta igen!

  Lpwloden , November 2021

 • 10 000+
  Anslutna företag
 • 5 066
  Pågående jobb
 • 15 000+
  Omdömen om företag
 • 4,5/5
  Företagens snittbetyg

Populära kategorier som liknar bygg i Ockelbo

 • Elektriker i Ockelbo

  ROT

  Letar du efter elektriker i Ockelbo? Hos Servicefinder hittar du seriösa elektriker som kan utföra elinstallationer för både hem och industri.

 • Målare i Ockelbo

  ROT

  Letar du efter pålitliga målare i Ockelbo? Lämna en förfrågan hos Servicefinder, få svar och jämför mellan flera duktiga målarfirmor.

 • Snickare i Ockelbo

  ROT

  Behöver du snickra en möbel? Eller letar du kanske snickare för en husbyggnation? Servicefinder hjälper dig att hitta pålitliga snickare i Ockelbo.

 • Rörmokare i Ockelbo

  ROT

  Söker du rörmokare som kan hjälpa dig med omläggning av rör och reparation av läckage? Servicefinder hjälper dig hitta pålitliga rörmokare i Ockelbo.

Alla kategorier

Förfrågningar som liknar bygg i Ockelbo

Alla förfrågningar

Några av våra populära hantverkare

Vanliga frågor och svar om hantverkare

 • Vår ambition är att du ska hitta en bra hantverkare för ditt byggprojekt. Rent praktiskt går det till så att du skapar en gratis förfrågan på vår hemsida och beskriver jobbet du vill få utfört. Vi matchar sedan ihop dig med hantverkare i ditt område. När byggfirmorna tar kontakt med dig har du möjlighet att jämföra såväl omdömen som offerter innan du väljer ett företag för jobbet.
 • Alla våra anslutna hantverkare har genomgått en kvalitetssäkring där vi kontrollerat att de är godkända för F-skatt och momsregistrerade. Vi gör även dagliga kontroller för att säkerställa att företagen inte är försatta i konkurs. Den viktigaste kvalitetskontrollen i vår tjänst är dock omdömen. Alla konsumenter som använder Servicefinder blir tillfrågade om de vill lämna ett omdöme efter slutfört arbete. På så vis vet du att feedbacken är baserad på verkliga upplevelser. Vi rekommenderar alltid att du upprättar ett avtal med byggfirman du väljer för att minska risken för missförstånd. Om du vill få fler tips på hur du väljer rätt hantverkare för jobbet kan du läsa den här artikeln i vår blogg.
 • ”Rot” står för renovering, ombyggnad och tillbyggnad. Avdraget innebär att du som ägare av radhus, bostadsrätt, villa eller radhus får skattereduktion för olika typer av renoveringsarbeten. För att ha rätt till avdraget behöver du uppfylla vissa kriterier:
  • Du bor och betalar skatt i Sverige för minst 90% av din inkomst.
  • Du äger bostaden. Du kan inte få avdrag för arbete som utförts i en hyresrätt.
  • Du måste helt eller delvis bo i fastigheten där arbetet ska utföras.
  • Arbetet måste ske inne i bostadsrätten. Yttre underhåll såsom fönsterbyte, inglasning av balkong och byte av ytterdörr är inte giltigt för skattereduktion.
  • Du har betalat fakturan. Har någon annan betalat för tjänsten så kan du inte göra avdrag.
  • Fastigheten är äldre än 5 år. Garage eller carport ger rätt till rot om tillbyggnaden byggs ihop med bostadshuset. Du kan däremot inte få skatteavdrag när du bygger ett nytt hus.
  • Rotavdraget får uppgå till max 50 000 kronor per person och år.
  • För rottjänster kan du dra av upp till 30 procent av arbetskostnaden.
  Läs mer om ROT-avdraget på Skatteverkets hemsida.
 • När du skapar en förfrågan hos Servicefinder kan du få kontakt med flera hantverkare. En rekommendation är att boka in möten med samtliga hantverkare för att de ska ha möjlighet att kolla på ditt projekt. Därefter kan du begära skriftliga offerter. Kontrollera alltid vad som är specificerat i offerten – är det hela eller delar av arbetet? Fråga även om det kan tillkomma dolda kostnader för exempelvis material, resor och städning. Du kan läsa mer om hur du väljer rätt hantverkare för jobbet här.
 • Priset på hantverkartjänster varierar beroende på vart du bor och storleken på ditt projekt. Hantverkare i storstäderna är i regel dyrare än hantverkare i mindre orter. Däremot är utbudet av hantverkare större i storstäderna, vilket sätter dig i en god förhandlingssituation. Ofta kan man som kund förhandla priset en del så det lönar sig att vända sig till flera byggföretag och jämföra offerter. Det är viktigt att väga in flera faktorer när du väljer hantverkare, exempelvis omdömen och försäkringar. Det är också viktigt att du upprättar ett avtal med byggfirman du väljer. Vill du ha fler tips på hur du kan tänka när du väljer hantverkare – läs vår checklista på 8 saker du bör ha koll på för att välja rätt hantverkare.

Blogginlägg om hantverkare

Bygg

Byggbranschen är bred med många olika yrkesmöjligheter från idé till verklighet för bygg inom hus och anläggningar. Byggare tillhör gruppen yrkesarbetare såsom maskinförare, murare och golvläggare. I byggsektorn jobbar i dagsläget uppåt en halv miljon människor, vilket betyder att bygg är en av landets största grenar i näringslivet.

På gymnasiet studerar man till byggare på bygg- och anläggningsprogrammet. Gymnasieutbildningen omfattar tre år. Under det första året får studenten testa olika underlag och taktiker samt läsa in teoretiska ämnen såväl som kärnämnen. Kommande skolår året varvar man mellan yrkesinriktad teori och praktik. Praktiken utförs på gymnasiets övningsverkstad och på byggarbetsplatser. Under skoltiden på hus- och anläggningsbyggnad pluggar eleven kurser i bland annat trä, golvläggning samt flera valfria yrkesrelaterade kurser. Efter gymnasiet får eleven gå som lärling med lärlingslön på ett byggföretag. Detta pågår mellan 1,5 till 2,5 år beroende på vilken inriktning lärlingen tar sig an. Efter praktiken genomgås ett yrkesteoretiskt prov som vid godkänt ger ett yrkesbevis. Vill man nå högre höjder inom branschen kan man vidareutbilda sig på högskolan till exempelvis konstruktör eller tekniker.

För den privatperson som vill bygga själv, bör räkna med att det sannolikt blir högre utgifter gällande byggmaterial och ytterligare arbete på egen hand. Önskar man bygga en altan, är det nödvändigt med en hel del kännedom kring bygget. Ett bygge av ett staket eller en grind till landstället, kan man förmodligen fixa själv. Önskar man istället bygga en swimmingpool åligger desto mer att tänka på. Den som bygger en swimmingpool kan exempelvis inte räkna med att kunna nyttja av ROT-avdrag. Det krävs även bygglov om swimmingpoolen ska byggas i en ny byggnad. Klokast är att hyra in ett byggföretag som bygger den där swimmingpoolen på hustomten. Byggfirman har kunskap och byggare som är väl insatta i vad som fungerar eller inte. Byggarna vet vilka byggvaror som behövs inför arbetet samt vilket byggvaruhus som är bäst. På Servicefinder finns den byggare du är i behov av i Ockelbo. Sänd en formulerad förfrågan via Servicefinder och du kan mottaga upp till fem offerter från olika byggfirmor i Ockelbo.

Ockelbo

Ockelbo är en tätort i Gästrikland, Gävleborgs län. Ockelbo är beläget längs väg 272. I Ockelbo prioriterar man miljön och det gröna tänket som anses vara källan till liv och välbefinnande. Därför satsar Ockelbo på det gröna livet i utifrån levnadssätt, mat och näringsidkande. Ockelbo jobbar för samarbeten lokalt, regionalt och globalt där man söker nya möjligheter för att göra sitt till ett mer effektivt och samtidigt grönare liv. I Ockelbo ligger den populära Älgparken. Här kan man avnjuta miljön och träffa älgarna Lillprinsen och Victoria och deras vänner. Det går bra att grilla i Älgparken över den öppna brasan som parken ordnar eller med egen grill. I Ockelbo finns elljus- och motionsspåren Åmot, Jädraås, Lingbo och Ulvsta. Här kan man vandra året om eller åka skidor vintertid. Ockelbo Sim- och friskvårdscenter erbjuder alltifrån badlek till simning och barnkalas.