Bygg i Ludvika

Skapa förfrågan
 • Våra användare älskar oss
  4,6

  Tror inte vi hade lyckats få hjälp innan semestern utan er!

  Kristina J, Juli 2021

 • 10 000+
  Anslutna företag
 • 4 956
  Pågående jobb
 • 16 000+
  Omdömen om företag
 • 4,5/5
  Företagens snittbetyg

Populära kategorier som liknar bygg i Ludvika

 • Badrumsrenovering i Ludvika

  ROT

  Hjälp med vattenskada? Byta från dusch till badkar? Ta in offerter från hantverkare i Ludvika som hjälper dig renovera badrum eller andra våtutrymmen!

 • Elektriker i Ludvika

  ROT

  Letar du efter elektriker i Ludvika? Hos Servicefinder hittar du seriösa elektriker som kan utföra elinstallationer för både hem och industri.

 • Målare i Ludvika

  ROT

  Letar du efter pålitliga målare i Ludvika? Lämna en förfrågan hos Servicefinder, få svar och jämför mellan flera duktiga målarfirmor.

 • Snickare i Ludvika

  ROT

  Behöver du snickra en möbel? Eller letar du kanske snickare för en husbyggnation? Servicefinder hjälper dig att hitta pålitliga snickare i Ludvika.

Alla kategorier

Förfrågningar som liknar bygg i Ludvika

Alla förfrågningar

Vanliga frågor och svar om hantverkare

 • Vår ambition är att du ska hitta en bra hantverkare för ditt byggprojekt. Rent praktiskt går det till så att du skapar en gratis förfrågan på vår hemsida och beskriver jobbet du vill få utfört. Vi matchar sedan ihop dig med hantverkare i ditt område. När byggfirmorna tar kontakt med dig har du möjlighet att jämföra såväl omdömen som offerter innan du väljer ett företag för jobbet.
 • Alla våra anslutna hantverkare har genomgått en kvalitetssäkring där vi kontrollerat att de är godkända för F-skatt och momsregistrerade. Vi gör även dagliga kontroller för att säkerställa att företagen inte är försatta i konkurs. Den viktigaste kvalitetskontrollen i vår tjänst är dock omdömen. Alla konsumenter som använder Servicefinder blir tillfrågade om de vill lämna ett omdöme efter slutfört arbete. På så vis vet du att feedbacken är baserad på verkliga upplevelser. Vi rekommenderar alltid att du upprättar ett avtal med byggfirman du väljer för att minska risken för missförstånd. Om du vill få fler tips på hur du väljer rätt hantverkare för jobbet kan du läsa den här artikeln i vår blogg.
 • ”Rot” står för renovering, ombyggnad och tillbyggnad. Avdraget innebär att du som ägare av radhus, bostadsrätt, villa eller radhus får skattereduktion för olika typer av renoveringsarbeten. För att ha rätt till avdraget behöver du uppfylla vissa kriterier:
  • Du bor och betalar skatt i Sverige för minst 90% av din inkomst.
  • Du äger bostaden. Du kan inte få avdrag för arbete som utförts i en hyresrätt.
  • Du måste helt eller delvis bo i fastigheten där arbetet ska utföras.
  • Arbetet måste ske inne i bostadsrätten. Yttre underhåll såsom fönsterbyte, inglasning av balkong och byte av ytterdörr är inte giltigt för skattereduktion.
  • Du har betalat fakturan. Har någon annan betalat för tjänsten så kan du inte göra avdrag.
  • Fastigheten är äldre än 5 år. Garage eller carport ger rätt till rot om tillbyggnaden byggs ihop med bostadshuset. Du kan däremot inte få skatteavdrag när du bygger ett nytt hus.
  • Rotavdraget får uppgå till max 50 000 kronor per person och år.
  • För rottjänster kan du dra av upp till 30 procent av arbetskostnaden.
  Läs mer om ROT-avdraget på Skatteverkets hemsida.
 • När du skapar en förfrågan hos Servicefinder kan du få kontakt med flera hantverkare. En rekommendation är att boka in möten med samtliga hantverkare för att de ska ha möjlighet att kolla på ditt projekt. Därefter kan du begära skriftliga offerter. Kontrollera alltid vad som är specificerat i offerten – är det hela eller delar av arbetet? Fråga även om det kan tillkomma dolda kostnader för exempelvis material, resor och städning. Du kan läsa mer om hur du väljer rätt hantverkare för jobbet här.
 • Priset på hantverkartjänster varierar beroende på vart du bor och storleken på ditt projekt. Hantverkare i storstäderna är i regel dyrare än hantverkare i mindre orter. Däremot är utbudet av hantverkare större i storstäderna, vilket sätter dig i en god förhandlingssituation. Ofta kan man som kund förhandla priset en del så det lönar sig att vända sig till flera byggföretag och jämföra offerter. Det är viktigt att väga in flera faktorer när du väljer hantverkare, exempelvis omdömen och försäkringar. Det är också viktigt att du upprättar ett avtal med byggfirman du väljer. Vill du ha fler tips på hur du kan tänka när du väljer hantverkare – läs vår checklista på 8 saker du bör ha koll på för att välja rätt hantverkare.

Blogginlägg om hantverkare

Bygg

Byggbranschen är bred med alla olika yrkesmöjligheter från idé till verklighet för bygg inom hus och anläggningar. Byggare ingår i gruppen yrkesarbetare såsom anläggningsarbetare, träarbetare och golvläggare. I byggsektorn jobbar idag uppåt en halv miljon människor, vilket betyder att bygg är en av landets största näringsgrenar.

Under en treårig utbildning på bygg- och anläggningsprogrammet på gymnasiet kan man läsa till byggare. Olika material och arbetssätt provas på under skoltidens första år. Därefter varvas yrkesinriktad teori med praktik på skolans övningslokaler såväl som ute på byggarbetsplatser. På hus- och anläggningsprogrammet läser eleven vanliga skolämnen såväl som yrkeskurser inom bygg, plattsättning med flera kurser. När eleven är klar på gymnasiet, ska denne börja som lärling med lärlingslön på ett byggföretag mellan 1,5 till 2,5 år beroende på vilken gren eleven väljer. Ett yrkesteoretiskt prov måste genomföras efter lärlingstiden där lärlingen vid godkänt får ett yrkesbevis som verifierar dennes kompetens inom området. Efter skol- och lärlingstiden kan den numera verifierade byggaren studera vidare via högskolan till exempelvis ingenjör inom ett visst område eller projektledare med flera.

För den person som önskar att bygga själv, måste tänka på att det förmodligen kostar mer i byggmaterial och desto mer jobb på egen hand. Önskar man bygga en altan, behövs en hel del kunskaper kring projektet. Ska man bygga ett staket eller en grind till sommarstället, kan man förmodligen göra själv. Önskar man istället bygga en badpool tillkommer desto mer att tänka på. Personen som bygger en swimmingpool kan exempelvis inte förvänta sig att kunna använda sig av ROT-avdrag. Det krävs även bygglov om swimmingpoolen anläggs i en ny byggnad. Det bästa är att hyra in en byggfirma som bygger den där swimmingpoolen på hustomten. Byggfirman har verifikation och byggare som är väl insatta i vad som fungerar och inte. Byggarna vet vilka byggvaror som är nödvändiga till ändamålet samt vilket byggvaruhus som är bäst. På Servicefinder finns den byggare du är i behov av i Ludvika. Sänd en formulerad förfrågan via Servicefinder och du kan mottaga upp till fem offerter från olika byggfirmor i Ludvika.

Ludvika

Ludvika ligger i södra Dalarna och har en befolkning på 26000. Ludvika är den 83:e största tätbebodda orten i Sverige. Närliggande orter är bland andra Skinnskatteberg och Fagersta med flera. Om man befinner sig i trakterna kring Ludvika, ska man passa på att besöka Malingsbo-klotens naturreservat. Det finns alltid något att göra i Ludvika. Finnmarksturen, Grangärdefestivalen, dans, Säfsenveckan, skidåkning och mycket mer. Innan 1900-talet var det järn- och skogsbruket som dominerade näringslivet i Ludvika. 1900 grundades nämligen Elektriska Aktiebolaget Magnet och såldes vidare till ASEA Västerås år 1916. Därmed började den verkliga tillväxten inom elektronikindustrin. År 1988 blev ASEA till ABB, vilket nuförtiden är den främsta arbetsgivaren med 2600 anställda.