Bygg i Ljungby

Skapa förfrågan
 • Våra användare älskar oss
  4,6

  Kommer helt klart använda igen om jag behöver flytta igen!

  Lpwloden , November 2021

 • 10 000+
  Anslutna företag
 • 5 066
  Pågående jobb
 • 15 000+
  Omdömen om företag
 • 4,5/5
  Företagens snittbetyg

Populära kategorier som liknar bygg i Ljungby

 • Elektriker i Ljungby

  ROT

  Letar du efter elektriker i Ljungby? Hos Servicefinder hittar du seriösa elektriker som kan utföra elinstallationer för både hem och industri.

 • Målare i Ljungby

  ROT

  Letar du efter pålitliga målare i Ljungby? Lämna en förfrågan hos Servicefinder, få svar och jämför mellan flera duktiga målarfirmor.

 • Snickare i Ljungby

  ROT

  Behöver du snickra en möbel? Eller letar du kanske snickare för en husbyggnation? Servicefinder hjälper dig att hitta pålitliga snickare i Ljungby.

 • Rörmokare i Ljungby

  ROT

  Söker du rörmokare som kan hjälpa dig med omläggning av rör och reparation av läckage? Servicefinder hjälper dig hitta pålitliga rörmokare i Ljungby.

Alla kategorier

Förfrågningar som liknar bygg i Ljungby

Alla förfrågningar

Några av våra populära hantverkare

Vanliga frågor och svar om hantverkare

 • Vår ambition är att du ska hitta en bra hantverkare för ditt byggprojekt. Rent praktiskt går det till så att du skapar en gratis förfrågan på vår hemsida och beskriver jobbet du vill få utfört. Vi matchar sedan ihop dig med hantverkare i ditt område. När byggfirmorna tar kontakt med dig har du möjlighet att jämföra såväl omdömen som offerter innan du väljer ett företag för jobbet.
 • Alla våra anslutna hantverkare har genomgått en kvalitetssäkring där vi kontrollerat att de är godkända för F-skatt och momsregistrerade. Vi gör även dagliga kontroller för att säkerställa att företagen inte är försatta i konkurs. Den viktigaste kvalitetskontrollen i vår tjänst är dock omdömen. Alla konsumenter som använder Servicefinder blir tillfrågade om de vill lämna ett omdöme efter slutfört arbete. På så vis vet du att feedbacken är baserad på verkliga upplevelser. Vi rekommenderar alltid att du upprättar ett avtal med byggfirman du väljer för att minska risken för missförstånd. Om du vill få fler tips på hur du väljer rätt hantverkare för jobbet kan du läsa den här artikeln i vår blogg.
 • ”Rot” står för renovering, ombyggnad och tillbyggnad. Avdraget innebär att du som ägare av radhus, bostadsrätt, villa eller radhus får skattereduktion för olika typer av renoveringsarbeten. För att ha rätt till avdraget behöver du uppfylla vissa kriterier:
  • Du bor och betalar skatt i Sverige för minst 90% av din inkomst.
  • Du äger bostaden. Du kan inte få avdrag för arbete som utförts i en hyresrätt.
  • Du måste helt eller delvis bo i fastigheten där arbetet ska utföras.
  • Arbetet måste ske inne i bostadsrätten. Yttre underhåll såsom fönsterbyte, inglasning av balkong och byte av ytterdörr är inte giltigt för skattereduktion.
  • Du har betalat fakturan. Har någon annan betalat för tjänsten så kan du inte göra avdrag.
  • Fastigheten är äldre än 5 år. Garage eller carport ger rätt till rot om tillbyggnaden byggs ihop med bostadshuset. Du kan däremot inte få skatteavdrag när du bygger ett nytt hus.
  • Rotavdraget får uppgå till max 50 000 kronor per person och år.
  • För rottjänster kan du dra av upp till 30 procent av arbetskostnaden.
  Läs mer om ROT-avdraget på Skatteverkets hemsida.
 • När du skapar en förfrågan hos Servicefinder kan du få kontakt med flera hantverkare. En rekommendation är att boka in möten med samtliga hantverkare för att de ska ha möjlighet att kolla på ditt projekt. Därefter kan du begära skriftliga offerter. Kontrollera alltid vad som är specificerat i offerten – är det hela eller delar av arbetet? Fråga även om det kan tillkomma dolda kostnader för exempelvis material, resor och städning. Du kan läsa mer om hur du väljer rätt hantverkare för jobbet här.
 • Priset på hantverkartjänster varierar beroende på vart du bor och storleken på ditt projekt. Hantverkare i storstäderna är i regel dyrare än hantverkare i mindre orter. Däremot är utbudet av hantverkare större i storstäderna, vilket sätter dig i en god förhandlingssituation. Ofta kan man som kund förhandla priset en del så det lönar sig att vända sig till flera byggföretag och jämföra offerter. Det är viktigt att väga in flera faktorer när du väljer hantverkare, exempelvis omdömen och försäkringar. Det är också viktigt att du upprättar ett avtal med byggfirman du väljer. Vill du ha fler tips på hur du kan tänka när du väljer hantverkare – läs vår checklista på 8 saker du bör ha koll på för att välja rätt hantverkare.

Blogginlägg om hantverkare

Bygg

Byggare är yrkesarbetare och byggbranschen är bred med många yrkesmöjligheter. Bergarbetare, anläggnings- och vägarbetare och golvläggare är några exempel på fack inom byggbranschen. Bygg är en av Sveriges främsta näringsgrenar då cirka en halv miljon personer arbetar inom byggbranschen.

På bygg- och anläggningsprogrammet kan man på tre år utbilda sig till byggare. Olika material och arbetssätt testas under skoltidens första år. Därefter varvas yrkesinriktad teori samt praktik på skolans övningsverkstad och ute i verkligheten. På hus- och anläggningsprogrammet läser eleven kärnämnen såväl som yrkeskurser inom trä, plattsättning med flera kurser. När eleven är färdigutbildad inom skolan, ska denne börja som lärling med lärlingslön på en byggfirma mellan 1,5 till 2,5 år beroende på vilken gren eleven bestämmer sig för. Ett yrkesteoretiskt prov är tvunget att genomgås efter lärlingstiden där lärlingen vid godkänt mottager yrkesbevis som styrker dennes kännedom inom bygg. Efter skol- och lärlingstiden kan den numera verifierade byggaren läsa vidare via högskolan till exempelvis ingenjör inom ett visst område eller projektledare med flera.

Det fungerar utmärkt att bygga hemma själv, förutsatt att man har det i händerna samt kan det här med beräkningar, uppmätning samt har de verktyg och byggmaterial som behövs. Däremot kan det tillkomma ytterligare kostnad när man utför bygget själv då man exempelvis inte får likvärdig mängdrabatt på byggvaror på ett byggvaruhus som ett byggföretag erbjuds. Vill man bygga ihop en grind eller ett staket till sommarstället, blir det nog inte så hög kostnad, men att bygga en altan är desto mer krångligt. Om man önskar bygga en swimmingpool är det bäst att anlita en byggfirma med den kännedom som krävs för att få slutresultatet perfekt. Dock ska man inte räkna med att få nyttja ROT-avdrag vid bygge av swimmingpool. Det är dessutom väsentligt med bygglov om swimmingpoolen ska byggas i en ny byggnad. För att åstadkomma det främsta slutresultatet med swimmingpoolen, är det smart att anlita ett professionellt byggföretag. Få upp till fem offerter från byggföretag i Ljungby genom att skicka en förfrågan här på Servicefinder.

Ljungby

I Kronobergs län finns Ljungby med dess befolkningsantal om 27000. Framstående författare från orten är Folke Fridell, Lennart Williams och Sölve Rydell. Konstnären och författaren Sven Ljungberg från Ljungby har ett eget museum som kallas för Ljungbergmuseet. Svetruck och Strålfors är några av industriföretagen som finns i Ljungby. Runtom handelsområdet Ljungby Porten invid E4:an ligger stora företag såsom sportaffären Intersport och skräpmatkedjan Sibylla.