Bygg i Kristinehamn

Skapa förfrågan
 • Våra användare älskar oss
  4,7

  Hittade rätt person för jobbet inom en timme.

  Johan L, Juli 2021

 • 10 000+
  Anslutna företag
 • 6 466
  Pågående jobb
 • 20 000+
  Omdömen om företag
 • 4,5/5
  Företagens snittbetyg

Populära kategorier som liknar bygg i Kristinehamn

 • Badrumsrenovering i Kristinehamn

  ROT

  Hjälp med vattenskada? Byta från dusch till badkar? Ta in offerter från hantverkare i Kristinehamn som hjälper dig renovera badrum eller andra våtutrymmen!

 • Elektriker i Kristinehamn

  ROT

  Letar du efter elektriker i Kristinehamn? Hos Servicefinder hittar du seriösa elektriker som kan utföra elinstallationer för både hem och industri.

 • Målare i Kristinehamn

  ROT

  Letar du efter pålitliga målare i Kristinehamn? Lämna en förfrågan hos Servicefinder, få svar och jämför mellan flera duktiga målarfirmor.

 • Snickare i Kristinehamn

  ROT

  Behöver du snickra en möbel? Eller letar du kanske snickare för en husbyggnation? Servicefinder hjälper dig att hitta pålitliga snickare i Kristinehamn.

Alla kategorier

Förfrågningar som liknar bygg i Kristinehamn

Alla förfrågningar

Några av våra populära hantverkare

Vanliga frågor och svar om hantverkare

 • Vår ambition är att du ska hitta en bra hantverkare för ditt byggprojekt. Rent praktiskt går det till så att du skapar en gratis förfrågan på vår hemsida och beskriver jobbet du vill få utfört. Vi matchar sedan ihop dig med hantverkare i ditt område. När byggfirmorna tar kontakt med dig har du möjlighet att jämföra såväl omdömen som offerter innan du väljer ett företag för jobbet.
 • Alla våra anslutna hantverkare har genomgått en kvalitetssäkring där vi kontrollerat att de är godkända för F-skatt och momsregistrerade. Vi gör även dagliga kontroller för att säkerställa att företagen inte är försatta i konkurs. Den viktigaste kvalitetskontrollen i vår tjänst är dock omdömen. Alla konsumenter som använder Servicefinder blir tillfrågade om de vill lämna ett omdöme efter slutfört arbete. På så vis vet du att feedbacken är baserad på verkliga upplevelser. Vi rekommenderar alltid att du upprättar ett avtal med byggfirman du väljer för att minska risken för missförstånd. Om du vill få fler tips på hur du väljer rätt hantverkare för jobbet kan du läsa den här artikeln i vår blogg.
 • ”Rot” står för renovering, ombyggnad och tillbyggnad. Avdraget innebär att du som ägare av radhus, bostadsrätt, villa eller radhus får skattereduktion för olika typer av renoveringsarbeten. För att ha rätt till avdraget behöver du uppfylla vissa kriterier:
  • Du bor och betalar skatt i Sverige för minst 90% av din inkomst.
  • Du äger bostaden. Du kan inte få avdrag för arbete som utförts i en hyresrätt.
  • Du måste helt eller delvis bo i fastigheten där arbetet ska utföras.
  • Arbetet måste ske inne i bostadsrätten. Yttre underhåll såsom fönsterbyte, inglasning av balkong och byte av ytterdörr är inte giltigt för skattereduktion.
  • Du har betalat fakturan. Har någon annan betalat för tjänsten så kan du inte göra avdrag.
  • Fastigheten är äldre än 5 år. Garage eller carport ger rätt till rot om tillbyggnaden byggs ihop med bostadshuset. Du kan däremot inte få skatteavdrag när du bygger ett nytt hus.
  • Rotavdraget får uppgå till max 50 000 kronor per person och år.
  • För rottjänster kan du dra av upp till 30 procent av arbetskostnaden.
  Läs mer om ROT-avdraget i vår blogg.
 • När du skapar en förfrågan hos Servicefinder kan du få kontakt med flera hantverkare. En rekommendation är att boka in möten med samtliga hantverkare för att de ska ha möjlighet att kolla på ditt projekt. Därefter kan du begära skriftliga offerter. Kontrollera alltid vad som är specificerat i offerten – är det hela eller delar av arbetet? Fråga även om det kan tillkomma dolda kostnader för exempelvis material, resor och städning. Du kan läsa mer om hur du väljer rätt hantverkare för jobbet här.
 • Priset på hantverkartjänster varierar beroende på vart du bor och storleken på ditt projekt. Hantverkare i storstäderna är i regel dyrare än hantverkare i mindre orter. Däremot är utbudet av hantverkare större i storstäderna, vilket sätter dig i en god förhandlingssituation. Ofta kan man som kund förhandla priset en del så det lönar sig att vända sig till flera byggföretag och jämföra offerter. Det är viktigt att väga in flera faktorer när du väljer hantverkare, exempelvis omdömen och försäkringar. Det är också viktigt att du upprättar ett avtal med byggfirman du väljer. Vill du ha fler tips på hur du kan tänka när du väljer hantverkare – läs vår checklista på 8 saker du bör ha koll på för att välja rätt hantverkare.

Blogginlägg om hantverkare

Bygg

Byggbranschen är bred med alla olika yrkesmöjligheter från förslag till verklighet för bygg inom hus och anläggningar. Byggare ingår i kategorin yrkesarbetare såsom anläggningsarbetare, träarbetare och plattsättare. I byggsektorn jobbar idag cirka en halv miljon människor, vilket leder till att bygg är en av landets främsta grenar i näringslivet.

På gymnasiet läser man till byggare på bygg- och anläggningsprogrammet. Gymnasieutbildningen omfattar tre år. Under det första året får studenten prova på olika underlag och arbetsmetoder samt läsa in teoretiska ämnen såväl som kärnämnen. Kommande skolår året växlas det mellan yrkesinriktad teori och praktik. Praktiken genomförs på gymnasiets övningsverkstad och på byggarbetsplatser. Under skoltiden på hus- och anläggningsbyggnad pluggar eleven kurser inom betong, golvläggning samt flera valfria yrkesrelaterade kurser. Efter skoltiden får eleven gå som lärling med lärlingslön på ett byggföretag. Detta förhåller sig mellan 1,5 till 2,5 år beroende på vilken inriktning lärlingen väljer. Efter praktiken genomgås ett yrkesteoretiskt prov som ger lärlingen ett yrkesbevis om denne blir godkänd. Vill man nå högre höjder inom branschen kan man vidareutbilda sig på högskolan till exempelvis projektledare eller tekniker.

För den privatperson som vill bygga på egen hand, bör räkna med att det förmodligen blir högre utgifter gällande byggmaterial och ytterligare arbete på egen hand. Önskar man bygga en altan, krävs det mycket kännedom kring bygget. Ett bygge av ett staket eller en grind till sommarstället, kan man förmodligen fixa själv. Önskar man å andra sidan bygga en badpool åligger ytterligare att tänka på. Den som bygger en badpool kan exempelvis inte räkna med att kunna använda sig av ROT-avdrag. Det krävs även bygglov om swimmingpoolen anläggs i en ny byggnad. Det bästa är att anlita ett byggföretag som bygger den där swimmingpoolen på hustomten. Byggfirman har verifikation och byggare som är väl insatta i vad som fungerar eller inte. Byggarna vet vilka byggvaror som är nödvändiga till arbetet samt vilket byggvaruhus som är bäst. På Servicefinder finns den byggfirman du behöver i Kristinehamn. Genom att skicka en förfrågan på vår hemsida, kan du få upp till fem offerter från olika byggföretag i Kristinehamn.

Kristinehamn

Intill Vänerns strand i Värmlands län ligger Kristinehamn. Det är en kommun med har en folkmängd på 24000. I Kristinehamn har man en mentalitet av att ta vara på livet. De värderar ett varierat näringsliv med stabil utveckling, inspirerande utbildningar och bra vård. Företagande, undervisning och omsorg ska ihop med närhet till natur och motion, leda till ett bättre välmående. Ur en geografisk synvinkel ligger Kristinehamn mycket bra till med sitt läge. Det ligger mitt emellan Göteborg, Stockholm och Oslo, samtidigt som Karlstads och Örebros flygplatser bara är knappt en timmes resa ifrån.

Alla som inte kan motstå cupcakes får inte missa Cupcakekalaset. Arrangemanget hålls andra veckan i maj varje år. Staden är Sveriges Cupcake City, vilket det även har fått varumärkesskyddat. Väl på visit i Kristinehamn kan du passa på att lägga en summa pengar i stadens sparbössa. Sparbössan har varit en tradition i hundratals år. De insamlade medlen gick förr i tiden till fattiga sjömän, idag går de till sjöräddningsverksamheten. Bössan töms på luciadagen och just därför kallas den för Lusseasken. I folkmun blev det senare Lusasken och därav har Kristinehamn fått smeknamnet Lusasken.