Populära kategorier som liknar bygg i Kristinehamn

 • Badrumsrenovering i Kristinehamn

  ROT

  Hjälp med vattenskada? Byta från dusch till badkar? Ta in offerter från hantverkare i Kristinehamn som hjälper dig renovera badrum eller andra våtutrymmen!

 • Elektriker i Kristinehamn

  ROT

  Letar du efter elektriker i Kristinehamn? Hos Servicefinder hittar du seriösa elektriker som kan utföra elinstallationer för både hem och industri.

 • Köksrenovering i Kristinehamn

  ROT

  Ska du renovera köket och vill ha nya köksluckor, golv och vitvaror? Servicefinder hjälper dig få kontakt med proffs inom köksrenovering i Kristinehamn.

 • Målare i Kristinehamn

  ROT

  Letar du efter pålitliga målare i Kristinehamn? Lämna en förfrågan hos Servicefinder, få svar och jämför mellan flera duktiga målarfirmor.

Alla kategorier

Förfrågningar som liknar bygg i Kristinehamn

Alla förfrågningar

Vanliga frågor och svar om uppdrag

 • Jämför hantverkare via Servicefinder, utan att tumma på varken kvaliteten eller din budget. Vår ambition är att du ska hitta bra hantverkare för såväl stora som små bygg- och renoveringsprojekt! Rent praktiskt går det till så att du skapar en kostnadsfri förfrågan på vår hemsida och beskriver vad som ska göras. Din förfrågan matchas sedan ut till kvalitetssäkrade hantverkare i ditt område. Därefter får du svar från intresserade och kompetenta hantverkare. Det som återstår är att jämföra de hantverkare som svarat dig – både till pris och kvalité.
 • Självklart! Innan företag får ansluta sig till vår tjänst så kontrollerar vi alltid att företagen är godkända för F-skatt, är momsregistrerade och har god ekonomi. Dessutom kontrollerar vi varje dag att företagen inte är i konkurs. En annan viktig del i vårt kvalitetsarbete är insamling av omdömen från tidigare kunder. Alla konsumenter som använder vår tjänst blir tillfrågade om de vill lämna ett omdöme efter slutfört arbete. På så vis vet du att alla omdömen är baserade på verkliga upplevelser. Klicka här om du vill läsa mer om våra företagskontroller.
 • "Rot" står för renovering, ombyggnad och tillbyggnad. Avdraget innebär att du som ägare av radhus, bostadsrätt, villa eller radhus får skattereduktion för olika typer av renoveringsarbeten. För att ha rätt till avdraget behöver du uppfylla vissa kriterier:
  • Du bor och betalar skatt i Sverige för minst 90% av din inkomst.
  • Du äger bostaden. Du kan inte få avdrag för arbete som utförts i en hyresrätt.
  • Du måste helt eller delvis bo i fastigheten där arbetet ska utföras.
  • Arbetet måste ske inne i bostadsrätten. Yttre underhåll såsom fönsterbyte, inglasning av balkong och byte av ytterdörr är inte giltigt för skattereduktion.
  • Du har betalat fakturan. Har någon annan betalat för tjänsten så kan du inte göra avdrag.
  • Fastigheten är äldre än 5 år. Garage eller carport ger rätt till rot om tillbyggnaden byggs ihop med bostadshuset. Du kan däremot inte få skatteavdrag när du bygger ett nytt hus.
  • Rotavdraget får uppgå till max 50 000 kronor per person och år.
  • För rottjänster kan du dra av upp till 30 procent av arbetskostnaden.

  Klicka här för att läsa mer om rut- och rotavdraget på Skatteverkets hemsida.
 • När du kommer i kontakt med hantverkare via Servicefinder är det en god idé att boka in ett möte med samtliga hantverkare för att de ska ha möjlighet att kolla omfattningen av projektet. På så sätt kan de ge en så korrekt offert som möjligt. Begär skriftliga offerter från företagen och kontrollera offerten noga, innefattar offerten hela eller delar av arbetet? Kan det tillkomma dolda kostnader för exempelvis resa, städning och material?
 • Tack vare rotavdraget är det betydligt mer prisvärt att anlita hantverkarhjälp än tidigare. Priset för hantverkare varierar dock, beroende på en rad olika faktorer, t ex projektets storlek och din förhandlingssituation. Pratar du med flera hantverkare samtidigt är det en god möjlighet för dig att förhandla och komma med prisförslag.

  En annan faktor som påverkar är vart du bor i landet – hantverkare i storstäderna tar oftast mer betalt än de i mindre orter. Bor du i en storstad kan du däremot utnyttja det i förhandlingen, då du oftast har fler hantverkare att välja mellan. Hantverkaren som offererar bäst pris behöver nödvändigtvis inte vara den mest lämpliga för jobbet. Ta därför hänsyn till fler faktorer när du ska anlita hantverkare, t ex bra omdömen. Vill du ha fler tips på hur du ska tänka när du väljer hantverkare – läs vår checklista på 5 saker du bör ha koll på för att välja rätt hantverkare.

Blogginlägg om uppdrag

Bygg

Byggbranschen är bred med alla olika yrkesmöjligheter från förslag till verklighet för bygg inom hus och anläggningar. Byggare ingår i kategorin yrkesarbetare såsom anläggningsarbetare, träarbetare och plattsättare. I byggsektorn jobbar idag cirka en halv miljon människor, vilket leder till att bygg är en av landets främsta grenar i näringslivet.

På gymnasiet läser man till byggare på bygg- och anläggningsprogrammet. Gymnasieutbildningen omfattar tre år. Under det första året får studenten prova på olika underlag och arbetsmetoder samt läsa in teoretiska ämnen såväl som kärnämnen. Kommande skolår året växlas det mellan yrkesinriktad teori och praktik. Praktiken genomförs på gymnasiets övningsverkstad och på byggarbetsplatser. Under skoltiden på hus- och anläggningsbyggnad pluggar eleven kurser inom betong, golvläggning samt flera valfria yrkesrelaterade kurser. Efter skoltiden får eleven gå som lärling med lärlingslön på ett byggföretag. Detta förhåller sig mellan 1,5 till 2,5 år beroende på vilken inriktning lärlingen väljer. Efter praktiken genomgås ett yrkesteoretiskt prov som ger lärlingen ett yrkesbevis om denne blir godkänd. Vill man nå högre höjder inom branschen kan man vidareutbilda sig på högskolan till exempelvis projektledare eller tekniker.

För den privatperson som vill bygga på egen hand, bör räkna med att det förmodligen blir högre utgifter gällande byggmaterial och ytterligare arbete på egen hand. Önskar man bygga en altan, krävs det mycket kännedom kring bygget. Ett bygge av ett staket eller en grind till sommarstället, kan man förmodligen fixa själv. Önskar man å andra sidan bygga en badpool åligger ytterligare att tänka på. Den som bygger en badpool kan exempelvis inte räkna med att kunna använda sig av ROT-avdrag. Det krävs även bygglov om swimmingpoolen anläggs i en ny byggnad. Det bästa är att anlita ett byggföretag som bygger den där swimmingpoolen på hustomten. Byggfirman har verifikation och byggare som är väl insatta i vad som fungerar eller inte. Byggarna vet vilka byggvaror som är nödvändiga till arbetet samt vilket byggvaruhus som är bäst. På Servicefinder finns den byggfirman du behöver i Kristinehamn. Genom att skicka en förfrågan på vår hemsida, kan du få upp till fem offerter från olika byggföretag i Kristinehamn.

Kristinehamn

Intill Vänerns strand i Värmlands län ligger Kristinehamn. Det är en kommun med har en folkmängd på 24000. I Kristinehamn har man en mentalitet av att ta vara på livet. De värderar ett varierat näringsliv med stabil utveckling, inspirerande utbildningar och bra vård. Företagande, undervisning och omsorg ska ihop med närhet till natur och motion, leda till ett bättre välmående. Ur en geografisk synvinkel ligger Kristinehamn mycket bra till med sitt läge. Det ligger mitt emellan Göteborg, Stockholm och Oslo, samtidigt som Karlstads och Örebros flygplatser bara är knappt en timmes resa ifrån.

Alla som inte kan motstå cupcakes får inte missa Cupcakekalaset. Arrangemanget hålls andra veckan i maj varje år. Staden är Sveriges Cupcake City, vilket det även har fått varumärkesskyddat. Väl på visit i Kristinehamn kan du passa på att lägga en summa pengar i stadens sparbössa. Sparbössan har varit en tradition i hundratals år. De insamlade medlen gick förr i tiden till fattiga sjömän, idag går de till sjöräddningsverksamheten. Bössan töms på luciadagen och just därför kallas den för Lusseasken. I folkmun blev det senare Lusasken och därav har Kristinehamn fått smeknamnet Lusasken.