Populära kategorier som liknar bygg i Kristianstad

 • Badrumsrenovering i Kristianstad

  ROT

  Hjälp med vattenskada? Byta från dusch till badkar? Ta in offerter från hantverkare i Kristianstad som hjälper dig renovera badrum eller andra våtutrymmen!

 • Elektriker i Kristianstad

  ROT

  Letar du efter elektriker i Kristianstad? Hos Servicefinder hittar du seriösa elektriker som kan utföra elinstallationer för både hem och industri.

 • Målare i Kristianstad

  ROT

  Letar du efter pålitliga målare i Kristianstad? Lämna en förfrågan hos Servicefinder, få svar och jämför mellan flera duktiga målarfirmor.

 • Snickare i Kristianstad

  ROT

  Behöver du snickra en möbel? Eller letar du kanske snickare för en husbyggnation? Servicefinder hjälper dig att hitta pålitliga snickare i Kristianstad.

Alla kategorier

Förfrågningar som liknar bygg i Kristianstad

Alla förfrågningar

Så tycker användarna om våra företag

Vanliga frågor och svar om uppdrag

 • Jämför hantverkare via Servicefinder, utan att tumma på varken kvaliteten eller din budget. Vår ambition är att du ska hitta bra hantverkare för såväl stora som små bygg- och renoveringsprojekt! Rent praktiskt går det till så att du skapar en kostnadsfri förfrågan på vår hemsida och beskriver vad som ska göras. Din förfrågan matchas sedan ut till kvalitetssäkrade hantverkare i ditt område. Därefter får du svar från intresserade och kompetenta hantverkare. Det som återstår är att jämföra de hantverkare som svarat dig – både till pris och kvalité.
 • Självklart! Innan företag får ansluta sig till vår tjänst så kontrollerar vi alltid att företagen är godkända för F-skatt, är momsregistrerade och har god ekonomi. Dessutom kontrollerar vi varje dag att företagen inte är i konkurs. En annan viktig del i vårt kvalitetsarbete är insamling av omdömen från tidigare kunder. Alla konsumenter som använder vår tjänst blir tillfrågade om de vill lämna ett omdöme efter slutfört arbete. På så vis vet du att alla omdömen är baserade på verkliga upplevelser. Klicka här om du vill läsa mer om våra företagskontroller.
 • "Rot" står för renovering, ombyggnad och tillbyggnad. Avdraget innebär att du som ägare av radhus, bostadsrätt, villa eller radhus får skattereduktion för olika typer av renoveringsarbeten. För att ha rätt till avdraget behöver du uppfylla vissa kriterier:
  • Du bor och betalar skatt i Sverige för minst 90% av din inkomst.
  • Du äger bostaden. Du kan inte få avdrag för arbete som utförts i en hyresrätt.
  • Du måste helt eller delvis bo i fastigheten där arbetet ska utföras.
  • Arbetet måste ske inne i bostadsrätten. Yttre underhåll såsom fönsterbyte, inglasning av balkong och byte av ytterdörr är inte giltigt för skattereduktion.
  • Du har betalat fakturan. Har någon annan betalat för tjänsten så kan du inte göra avdrag.
  • Fastigheten är äldre än 5 år. Garage eller carport ger rätt till rot om tillbyggnaden byggs ihop med bostadshuset. Du kan däremot inte få skatteavdrag när du bygger ett nytt hus.
  • Rotavdraget får uppgå till max 50 000 kronor per person och år.
  • För rottjänster kan du dra av upp till 30 procent av arbetskostnaden.

  Klicka här för att läsa mer om rut- och rotavdraget på Skatteverkets hemsida.
 • När du kommer i kontakt med hantverkare via Servicefinder är det en god idé att boka in ett möte med samtliga hantverkare för att de ska ha möjlighet att kolla omfattningen av projektet. På så sätt kan de ge en så korrekt offert som möjligt. Begär skriftliga offerter från företagen och kontrollera offerten noga, innefattar offerten hela eller delar av arbetet? Kan det tillkomma dolda kostnader för exempelvis resa, städning och material?
 • Tack vare rotavdraget är det betydligt mer prisvärt att anlita hantverkarhjälp än tidigare. Priset för hantverkare varierar dock, beroende på en rad olika faktorer, t ex projektets storlek och din förhandlingssituation. Pratar du med flera hantverkare samtidigt är det en god möjlighet för dig att förhandla och komma med prisförslag.

  En annan faktor som påverkar är vart du bor i landet – hantverkare i storstäderna tar oftast mer betalt än de i mindre orter. Bor du i en storstad kan du däremot utnyttja det i förhandlingen, då du oftast har fler hantverkare att välja mellan. Hantverkaren som offererar bäst pris behöver nödvändigtvis inte vara den mest lämpliga för jobbet. Ta därför hänsyn till fler faktorer när du ska anlita hantverkare, t ex bra omdömen. Vill du ha fler tips på hur du ska tänka när du väljer hantverkare – läs vår checklista på 5 saker du bör ha koll på för att välja rätt hantverkare.

Blogginlägg om uppdrag

Bygg

Byggare är yrkesarbetare och byggbranschen är bred med flertalet yrkesmöjligheter. Bergarbetare, anläggnings- och vägarbetare och murare är några exempel på fack inom byggbranschen. Bygg är en av Sveriges största näringsgrenar då cirka en halv miljon människor arbetar inom byggbranschen.

På bygg- och anläggningsprogrammet kan man på tre år utbilda sig till byggare. Olika material och arbetsutföranden provas på under skoltidens första år. Därefter varvas yrkesinriktad teori samt praktik på skolans övningslokaler såväl som ute i verkligheten. På hus- och anläggningsprogrammet pluggar eleven kärnämnen såväl som yrkeskurser inom trä, mureri med flera kurser. När eleven är färdigutbildad inom skolan, ska denne börja som lärling med lärlingslön på en byggfirma mellan 1,5 till 2,5 år beroende på vilken gren eleven väljer. Ett yrkesteoretiskt prov måste genomgås efter lärlingstiden där lärlingen vid godkänt mottager yrkesbevis som verifierar dennes kunskap inom branschen. Efter skol- och lärlingstiden kan den numera verifierade byggaren studera vidare via högskolan till exempelvis ingenjör inom ett visst område eller projektledare med flera.

Det går alldeles utmärkt att bygga hemma själv, under förutsättning att man har det i händerna samt kan det här med beräkningar, uppmätning samt har de redskap och byggmaterial som behövs. Däremot kan det tillkomma ytterligare kostnad när man när man bygger själv då man exempelvis inte får samma mängdrabatt på byggvaror på ett byggvaruhus som ett byggföretag erbjuds. Vill man bygga ihop en grind eller ett staket till landstället, blir det nog inte så hög kostnad, men att bygga en altan innebär mer jobb. Vill man däremot bygga en badpool är det klokt att anlita en byggfirma som besitter den kännedom som behövs för att göra jobbet fulländat. Dock kan man får använda sig av ROT-avdrag vid bygge av swimmingpool. Det är därtill väsentligt med bygglov om swimmingpoolen ska byggas i en ny byggnad. För att åstadkomma bästa resultat med swimmingpoolen, är det smart att anlita ett kvalificerat byggföretag. Få upp till fem offerter från byggföretag i Kristianstad genom att sända en förfrågan via oss på Servicefinder.

Kristianstad

Kör man bil utmed den skånska ostkusten finner man nära Blekinge i norr, Kristianstad. Staden ligger i kommunen med samma namn och är en del av Region Skåne. Invånarantalet uppgår till cirka 80000. Utöver E22:an går det även att ta sig till Kristianstad med Blekinge Kustbana eller Skånetrafikens bussar.

Det finns bebyggelse av många slag i Kristianstad. Det går att finna de mycket användbara byggnaderna i till exempel högskola och hotell eller mer andligt eller estetiskt i Heliga Trefaldighetskyrkan.

Kristianstad är hem åt oerhört många företag inom just livsmedelsindustrin. I staden kan man finna bland andra anrika Campbell, Bullens Pilsnerkorv och slakteriverksamheten Swedish Meats.