Populära kategorier som liknar bygg i Köping

 • Badrumsrenovering i Köping

  ROT

  Hjälp med vattenskada? Byta från dusch till badkar? Ta in offerter från hantverkare i Köping som hjälper dig renovera badrum eller andra våtutrymmen!

 • Elektriker i Köping

  ROT

  Letar du efter elektriker i Köping? Hos Servicefinder hittar du seriösa elektriker som kan utföra elinstallationer för både hem och industri.

 • Köksrenovering i Köping

  ROT

  Ska du renovera köket och vill ha nya köksluckor, golv och vitvaror? Servicefinder hjälper dig få kontakt med proffs inom köksrenovering i Köping.

 • Målare i Köping

  ROT

  Letar du efter pålitliga målare i Köping? Lämna en förfrågan hos Servicefinder, få svar och jämför mellan flera duktiga målarfirmor.

Alla kategorier

Förfrågningar som liknar bygg i Köping

Alla förfrågningar

Några av våra populära företag

Vanliga frågor och svar om uppdrag

 • Jämför hantverkare via Servicefinder, utan att tumma på varken kvaliteten eller din budget. Vår ambition är att du ska hitta bra hantverkare för såväl stora som små bygg- och renoveringsprojekt! Rent praktiskt går det till så att du skapar en kostnadsfri förfrågan på vår hemsida och beskriver vad som ska göras. Din förfrågan matchas sedan ut till kvalitetssäkrade hantverkare i ditt område. Därefter får du svar från intresserade och kompetenta hantverkare. Det som återstår är att jämföra de hantverkare som svarat dig – både till pris och kvalité.
 • Självklart! Innan företag får ansluta sig till vår tjänst så kontrollerar vi alltid att företagen är godkända för F-skatt, är momsregistrerade och har god ekonomi. Dessutom kontrollerar vi varje dag att företagen inte är i konkurs. En annan viktig del i vårt kvalitetsarbete är insamling av omdömen från tidigare kunder. Alla konsumenter som använder vår tjänst blir tillfrågade om de vill lämna ett omdöme efter slutfört arbete. På så vis vet du att alla omdömen är baserade på verkliga upplevelser. Klicka här om du vill läsa mer om våra företagskontroller.
 • "Rot" står för renovering, ombyggnad och tillbyggnad. Avdraget innebär att du som ägare av radhus, bostadsrätt, villa eller radhus får skattereduktion för olika typer av renoveringsarbeten. För att ha rätt till avdraget behöver du uppfylla vissa kriterier:
  • Du bor och betalar skatt i Sverige för minst 90% av din inkomst.
  • Du äger bostaden. Du kan inte få avdrag för arbete som utförts i en hyresrätt.
  • Du måste helt eller delvis bo i fastigheten där arbetet ska utföras.
  • Arbetet måste ske inne i bostadsrätten. Yttre underhåll såsom fönsterbyte, inglasning av balkong och byte av ytterdörr är inte giltigt för skattereduktion.
  • Du har betalat fakturan. Har någon annan betalat för tjänsten så kan du inte göra avdrag.
  • Fastigheten är äldre än 5 år. Garage eller carport ger rätt till rot om tillbyggnaden byggs ihop med bostadshuset. Du kan däremot inte få skatteavdrag när du bygger ett nytt hus.
  • Rotavdraget får uppgå till max 50 000 kronor per person och år.
  • För rottjänster kan du dra av upp till 30 procent av arbetskostnaden.

  Klicka här för att läsa mer om rut- och rotavdraget på Skatteverkets hemsida.
 • När du kommer i kontakt med hantverkare via Servicefinder är det en god idé att boka in ett möte med samtliga hantverkare för att de ska ha möjlighet att kolla omfattningen av projektet. På så sätt kan de ge en så korrekt offert som möjligt. Begär skriftliga offerter från företagen och kontrollera offerten noga, innefattar offerten hela eller delar av arbetet? Kan det tillkomma dolda kostnader för exempelvis resa, städning och material?
 • Tack vare rotavdraget är det betydligt mer prisvärt att anlita hantverkarhjälp än tidigare. Priset för hantverkare varierar dock, beroende på en rad olika faktorer, t ex projektets storlek och din förhandlingssituation. Pratar du med flera hantverkare samtidigt är det en god möjlighet för dig att förhandla och komma med prisförslag.

  En annan faktor som påverkar är vart du bor i landet – hantverkare i storstäderna tar oftast mer betalt än de i mindre orter. Bor du i en storstad kan du däremot utnyttja det i förhandlingen, då du oftast har fler hantverkare att välja mellan. Hantverkaren som offererar bäst pris behöver nödvändigtvis inte vara den mest lämpliga för jobbet. Ta därför hänsyn till fler faktorer när du ska anlita hantverkare, t ex bra omdömen. Vill du ha fler tips på hur du ska tänka när du väljer hantverkare – läs vår checklista på 5 saker du bör ha koll på för att välja rätt hantverkare.

Blogginlägg om uppdrag

Bygg

Byggare är yrkesarbetare och byggbranschen är bred med flera olika yrkesmöjligheter. Håltagare, betongarbetare och murare är några exempel på fack inom byggbranschen. Bygg är en av Sveriges främsta näringsgrenar då uppåt en halv miljon personer arbetar inom byggbranschen.

På bygg- och anläggningsprogrammet kan man på tre år utbilda sig till byggare. Olika material och arbetsutföranden testas under utbildningens första år. Därefter varvas yrkesinriktad teori samt praktik på skolans övningsverkstad såväl som ute i verkligheten. På hus- och anläggningsprogrammet läser eleven kärnämnen såväl som yrkeskurser inom trä, plattsättning med flera kurser. När eleven är färdigutbildad inom skolan, ska denne börja som lärling med lärlingslön på ett byggföretag mellan 1,5 till 2,5 år beroende på vilken inriktning eleven bestämmer sig för. Ett yrkesteoretiskt prov måste genomgås efter lärlingstiden där lärlingen vid godkänt mottager yrkesbevis som styrker dennes kännedom inom bygg. Efter skol- och lärlingstiden kan den numera verifierade byggaren studera vidare på högskolan till exempelvis ingenjör inom ett visst område eller projektledare med flera.

För den person som önskar att bygga på egen hand, bör tänka på att det förmodligen blir högre utgifter i byggmaterial och ytterligare jobb på egen hand. Önskar man bygga en altan, krävs det mycket kunskaper kring bygget. Ska man bygga ett staket eller en grind till landstället, kan man förmodligen fixa själv. Önskar man däremot bygga en badpool tillkommer ytterligare att tänka på. Den som bygger en badpool kan exempelvis inte räkna med att kunna använda sig av ROT-avdrag. Det är dessutom krav på bygglov om swimmingpoolen anläggs i en ny byggnad. Det bästa är att anlita ett byggföretag som bygger den där swimmingpoolen på hustomten. Byggfirman har kompetens och byggare som är väl medvetna om vad som fungerar eller inte. Byggarna vet vilka byggvaror som behövs inför ändamålet samt vilket byggvaruhus som är bäst. På Servicefinder finns den byggfirman du letar efter i Köping. Genom att skicka en förfrågan på vår hemsida, kan du erbjudas upp till fem offerter från olika byggföretag i Köping.

Köping

Mitt i Bergslagen, finns staden Köping som ingår i Västmanlands län. Populationen uppgår till 25000 personer. Kommunen blev satt på kartan efter att serien "En annan del av Köping" slog igenom. Programmet producerades delvis av Filip Hammar, som har sitt ursprung i Köping.

Som besökare i staden, kan man titta in på Köpings museum som finns i Köpings gamla bryggeri som härstammar som bebyggt kronobränneri från 1700-talet. På museet finns stadens historia över de senaste 10 000 åren. Upptäckaren av kväve och syre, var Apotekaren Scheele från staden som idag har hotell, gata och en staty upprättade efter sitt namn.

Under medeltiden var Köping inte så värst känt på kartan. Men under 1500- och 1600-talen kom Köping att växa sig starkare då staden blev utskeppningshamn för järn mellan Bergslagen till Stockholm. Idag har Köping Sveriges näst största insjöhamn samt att distributören Tibnor, Nordens mest betydande utdelare av stål och metaller, finns i staden. Inom nutida företagande befinner sig metall- och verkstadshandel högst upp på marknaden. Sängjätten Hästens är stationerad i Köping, likväl som Volvo.