Populära kategorier som liknar bygg i Hallstahammar

 • Badrumsrenovering i Hallstahammar

  ROT

  Hjälp med vattenskada? Byta från dusch till badkar? Ta in offerter från hantverkare i Hallstahammar som hjälper dig renovera badrum eller andra våtutrymmen!

 • Elektriker i Hallstahammar

  ROT

  Letar du efter elektriker i Hallstahammar? Hos Servicefinder hittar du seriösa elektriker som kan utföra elinstallationer för både hem och industri.

 • Målare i Hallstahammar

  ROT

  Letar du efter pålitliga målare i Hallstahammar? Lämna en förfrågan hos Servicefinder, få svar och jämför mellan flera duktiga målarfirmor.

 • Snickare i Hallstahammar

  ROT

  Behöver du snickra en möbel? Eller letar du kanske snickare för en husbyggnation? Servicefinder hjälper dig att hitta pålitliga snickare i Hallstahammar.

Alla kategorier

Förfrågningar som liknar bygg i Hallstahammar

Alla förfrågningar

Några av våra populära företag

AD Byggkonsult
Linköping

TFG Bygg AB
Västerås

Montrab Mitt AB
Västerås

Drott24 AB
Kungens Kurva

Vanliga frågor och svar om uppdrag

 • Jämför hantverkare via Servicefinder, utan att tumma på varken kvaliteten eller din budget. Vår ambition är att du ska hitta bra hantverkare för såväl stora som små bygg- och renoveringsprojekt! Rent praktiskt går det till så att du skapar en kostnadsfri förfrågan på vår hemsida och beskriver vad som ska göras. Din förfrågan matchas sedan ut till kvalitetssäkrade hantverkare i ditt område. Därefter får du svar från intresserade och kompetenta hantverkare. Det som återstår är att jämföra de hantverkare som svarat dig – både till pris och kvalité.
 • Självklart! Innan företag får ansluta sig till vår tjänst så kontrollerar vi alltid att företagen är godkända för F-skatt, är momsregistrerade och har god ekonomi. Dessutom kontrollerar vi varje dag att företagen inte är i konkurs. En annan viktig del i vårt kvalitetsarbete är insamling av omdömen från tidigare kunder. Alla konsumenter som använder vår tjänst blir tillfrågade om de vill lämna ett omdöme efter slutfört arbete. På så vis vet du att alla omdömen är baserade på verkliga upplevelser. Klicka här om du vill läsa mer om våra företagskontroller.
 • "Rot" står för renovering, ombyggnad och tillbyggnad. Avdraget innebär att du som ägare av radhus, bostadsrätt, villa eller radhus får skattereduktion för olika typer av renoveringsarbeten. För att ha rätt till avdraget behöver du uppfylla vissa kriterier:
  • Du bor och betalar skatt i Sverige för minst 90% av din inkomst.
  • Du äger bostaden. Du kan inte få avdrag för arbete som utförts i en hyresrätt.
  • Du måste helt eller delvis bo i fastigheten där arbetet ska utföras.
  • Arbetet måste ske inne i bostadsrätten. Yttre underhåll såsom fönsterbyte, inglasning av balkong och byte av ytterdörr är inte giltigt för skattereduktion.
  • Du har betalat fakturan. Har någon annan betalat för tjänsten så kan du inte göra avdrag.
  • Fastigheten är äldre än 5 år. Garage eller carport ger rätt till rot om tillbyggnaden byggs ihop med bostadshuset. Du kan däremot inte få skatteavdrag när du bygger ett nytt hus.
  • Rotavdraget får uppgå till max 50 000 kronor per person och år.
  • För rottjänster kan du dra av upp till 30 procent av arbetskostnaden.

  Klicka här för att läsa mer om rut- och rotavdraget på Skatteverkets hemsida.
 • När du kommer i kontakt med hantverkare via Servicefinder är det en god idé att boka in ett möte med samtliga hantverkare för att de ska ha möjlighet att kolla omfattningen av projektet. På så sätt kan de ge en så korrekt offert som möjligt. Begär skriftliga offerter från företagen och kontrollera offerten noga, innefattar offerten hela eller delar av arbetet? Kan det tillkomma dolda kostnader för exempelvis resa, städning och material?
 • Tack vare rotavdraget är det betydligt mer prisvärt att anlita hantverkarhjälp än tidigare. Priset för hantverkare varierar dock, beroende på en rad olika faktorer, t ex projektets storlek och din förhandlingssituation. Pratar du med flera hantverkare samtidigt är det en god möjlighet för dig att förhandla och komma med prisförslag.

  En annan faktor som påverkar är vart du bor i landet – hantverkare i storstäderna tar oftast mer betalt än de i mindre orter. Bor du i en storstad kan du däremot utnyttja det i förhandlingen, då du oftast har fler hantverkare att välja mellan. Hantverkaren som offererar bäst pris behöver nödvändigtvis inte vara den mest lämpliga för jobbet. Ta därför hänsyn till fler faktorer när du ska anlita hantverkare, t ex bra omdömen. Vill du ha fler tips på hur du ska tänka när du väljer hantverkare – läs vår checklista på 5 saker du bör ha koll på för att välja rätt hantverkare.

Blogginlägg om uppdrag

Bygg

Byggare är yrkesarbetare och byggbranschen är bred med många yrkesmöjligheter. Håltagare, anläggnings- och vägarbetare och golvläggare är några exempel på grenar inom byggbranschen. Bygg är en av Sveriges största näringsgrenar då närmare en halv miljon personer arbetar inom byggbranschen.

På gymnasiet pluggar man till byggare på bygg- och anläggningsprogrammet. Gymnasieutbildningen omfattar tre år. Under det första året får studenten testa olika material och taktiker samt läsa in teoretiska ämnen såväl som kärnämnen. Kommande skolår året växlas det mellan yrkesinriktad teori och praktik. Praktiken genomförs på skolans övningsverkstad och på byggarbetsplatser. Under skolåren på hus- och anläggningsbyggnad läser eleven kurser i bland annat trä, mureri samt andra valfria yrkesrelaterade kurser. Efter skoltiden får eleven börja som lärling med lärlingslön på ett byggföretag. Detta förhåller sig mellan 1,5 till 2,5 år beroende på vilken inriktning lärlingen väljer. Efter lärlingstiden genomgås ett yrkesteoretiskt prov som ger lärlingen ett yrkesbevis om denne blir godkänd. För den som vill avancera, kan denne vidareutbilda sig på högskolan till exempelvis projektledare eller civilingenjör.

Det går alldeles utmärkt att bygga hemma själv, förutsatt att man har det i händerna samt kan det här med beräkningar, uppmätning samt har de verktyg och byggmaterial som behövs. Däremot kan det tillkomma ytterligare kostnad när man utför bygget själv då man exempelvis inte får likvärdig mängdrabatt på byggvaror på ett byggvaruhus som ett byggföretag får. Vill man bygga ihop en grind eller ett staket till sommarhuset, blir det nog inte så dyr kostnad, men att bygga en altan är desto mer krångligt. Om man önskar anlägga en badpool är det klokt att hyra in en byggfirma som besitter den kännedom som krävs för att få jobbet fulländat. Dock kan man inte räkna med att få nyttja ROT-avdrag vid bygge av swimmingpool. Det är därtill väsentligt med bygglov om swimmingpoolen ska byggas i en ny byggnad. För att åstadkomma det främsta slutresultatet med swimmingpoolen, är det klokt att anlita ett kvalificerat byggföretag. Få upp till fem offerter från byggfirmor i Hallstahammar genom att sända en förfrågan här på Servicefinder.

Hallstahammar

Hallstahammar är centralort i kommunen med samma namn och tillhör Västmanlands län. Populationen är 15000 människor. Utöver Hallstahammar har kommunen ytterligare tre tätorter: Strömsholm, Kolbäck och Sörstafors. Mitt i kommunen ligger Kolbäck, som är en knytpunkt för flera bilvägar, tågförbindelser och vattenleder. I och med det centrala läget i Mälardalen finns det goda förbindelser till Hallstahammar. Spårledes med tåg går det snabbt och smidigt att ta sig till Västerås, Eskilstuna och Stockholm. Hallstahammar är en gammal bruksort som än idag håller en tydlig industriprofil. Det finns cirka 700 företag i kommunen, varav de flesta är småföretag. Bland de större företagen finns Sandvik, Bulten och TPC.

Utmed Strömsholms kanal, Sveriges näst äldsta kanal, kan man njuta av den vackra naturen. Det går lika bra att åka båt som att paddla kanot, alternativt ta en cykeltur längst med vattnet. Kanalen fungerar som en turistled och erbjuder även fina fiskemöjligheter. Vanligt är att asp, abborre och ål fastnar på kroken. Den som gillar hästar kan besöka Ridskolan Strömsholm, som ligger vid Strömsholms Slott. I juni varje års avgörs galopptävlingen Svenskt Grand National och Strömsholmstävlingarna. Då samlas eliten inom dressyr, hoppning och fälttävlan.