Populära kategorier som liknar bygg i Hallsberg

 • Badrumsrenovering i Hallsberg

  ROT

  Hjälp med vattenskada? Byta från dusch till badkar? Ta in offerter från hantverkare i Hallsberg som hjälper dig renovera badrum eller andra våtutrymmen!

 • Elektriker i Hallsberg

  ROT

  Letar du efter elektriker i Hallsberg? Hos Servicefinder hittar du seriösa elektriker som kan utföra elinstallationer för både hem och industri.

 • Köksrenovering i Hallsberg

  ROT

  Ska du renovera köket och vill ha nya köksluckor, golv och vitvaror? Servicefinder hjälper dig få kontakt med proffs inom köksrenovering i Hallsberg.

 • Målare i Hallsberg

  ROT

  Letar du efter pålitliga målare i Hallsberg? Lämna en förfrågan hos Servicefinder, få svar och jämför mellan flera duktiga målarfirmor.

Alla kategorier

Förfrågningar som liknar bygg i Hallsberg

Alla förfrågningar

Några av våra populära företag

Vanliga frågor och svar om uppdrag

 • Jämför hantverkare via Servicefinder, utan att tumma på varken kvaliteten eller din budget. Vår ambition är att du ska hitta bra hantverkare för såväl stora som små bygg- och renoveringsprojekt! Rent praktiskt går det till så att du skapar en kostnadsfri förfrågan på vår hemsida och beskriver vad som ska göras. Din förfrågan matchas sedan ut till kvalitetssäkrade hantverkare i ditt område. Därefter får du svar från intresserade och kompetenta hantverkare. Det som återstår är att jämföra de hantverkare som svarat dig – både till pris och kvalité.
 • Självklart! Innan företag får ansluta sig till vår tjänst så kontrollerar vi alltid att företagen är godkända för F-skatt, är momsregistrerade och har god ekonomi. Dessutom kontrollerar vi varje dag att företagen inte är i konkurs. En annan viktig del i vårt kvalitetsarbete är insamling av omdömen från tidigare kunder. Alla konsumenter som använder vår tjänst blir tillfrågade om de vill lämna ett omdöme efter slutfört arbete. På så vis vet du att alla omdömen är baserade på verkliga upplevelser. Klicka här om du vill läsa mer om våra företagskontroller.
 • "Rot" står för renovering, ombyggnad och tillbyggnad. Avdraget innebär att du som ägare av radhus, bostadsrätt, villa eller radhus får skattereduktion för olika typer av renoveringsarbeten. För att ha rätt till avdraget behöver du uppfylla vissa kriterier:
  • Du bor och betalar skatt i Sverige för minst 90% av din inkomst.
  • Du äger bostaden. Du kan inte få avdrag för arbete som utförts i en hyresrätt.
  • Du måste helt eller delvis bo i fastigheten där arbetet ska utföras.
  • Arbetet måste ske inne i bostadsrätten. Yttre underhåll såsom fönsterbyte, inglasning av balkong och byte av ytterdörr är inte giltigt för skattereduktion.
  • Du har betalat fakturan. Har någon annan betalat för tjänsten så kan du inte göra avdrag.
  • Fastigheten är äldre än 5 år. Garage eller carport ger rätt till rot om tillbyggnaden byggs ihop med bostadshuset. Du kan däremot inte få skatteavdrag när du bygger ett nytt hus.
  • Rotavdraget får uppgå till max 50 000 kronor per person och år.
  • För rottjänster kan du dra av upp till 30 procent av arbetskostnaden.

  Klicka här för att läsa mer om rut- och rotavdraget på Skatteverkets hemsida.
 • När du kommer i kontakt med hantverkare via Servicefinder är det en god idé att boka in ett möte med samtliga hantverkare för att de ska ha möjlighet att kolla omfattningen av projektet. På så sätt kan de ge en så korrekt offert som möjligt. Begär skriftliga offerter från företagen och kontrollera offerten noga, innefattar offerten hela eller delar av arbetet? Kan det tillkomma dolda kostnader för exempelvis resa, städning och material?
 • Tack vare rotavdraget är det betydligt mer prisvärt att anlita hantverkarhjälp än tidigare. Priset för hantverkare varierar dock, beroende på en rad olika faktorer, t ex projektets storlek och din förhandlingssituation. Pratar du med flera hantverkare samtidigt är det en god möjlighet för dig att förhandla och komma med prisförslag.

  En annan faktor som påverkar är vart du bor i landet – hantverkare i storstäderna tar oftast mer betalt än de i mindre orter. Bor du i en storstad kan du däremot utnyttja det i förhandlingen, då du oftast har fler hantverkare att välja mellan. Hantverkaren som offererar bäst pris behöver nödvändigtvis inte vara den mest lämpliga för jobbet. Ta därför hänsyn till fler faktorer när du ska anlita hantverkare, t ex bra omdömen. Vill du ha fler tips på hur du ska tänka när du väljer hantverkare – läs vår checklista på 5 saker du bör ha koll på för att välja rätt hantverkare.

Blogginlägg om uppdrag

Bygg

Byggare är yrkesarbetare och byggbranschen är bred med flera olika yrkesmöjligheter. Bergarbetare, betongarbetare och golvläggare är några exempel på grenar inom byggbranschen. Bygg är en av Sveriges främsta näringsgrenar då cirka en halv miljon personer arbetar inom byggbranschen.

På gymnasiet läser man till byggare på bygg- och anläggningsprogrammet. Utbildningen omfattar tre år. Under det första året får studenten prova på olika underlag och taktiker samt läsa in teoretiska ämnen såväl som kärnämnen. Kommande skolår året varvar man mellan yrkesinriktad teori och praktik. Praktiken genomförs på skolans övningsverkstad och på byggarbetsplatser. Under skoltiden på hus- och anläggningsbyggnad pluggar eleven kurser i bland annat betong, golvläggning samt andra valfria yrkesrelaterade kurser. Efter gymnasiet får eleven gå som lärling med lärlingslön på en byggfirma. Detta pågår mellan 1,5 till 2,5 år beroende på vilken inriktning lärlingen tar sig an. Efter praktiken görs ett yrkesteoretiskt prov som ger lärlingen ett yrkesbevis om denne blir godkänd. Vill man nå högre höjder inom branschen kan man vidareutbilda sig på högskolan till exempelvis projektledare eller civilingenjör.

För den privatperson som önskar att bygga på egen hand, måste tänka på att det sannolikt blir högre utgifter gällande byggmaterial och desto mer jobb på egen hand. Vill man bygga en altan, krävs det en hel del kunskaper gällande bygget. Ett bygge av ett staket eller en grind till sommarstället, kan man antagligen fixa själv. Önskar man däremot bygga en badpool åligger ytterligare att tänka på. Personen som bygger en swimmingpool kan exempelvis inte förvänta sig att kunna nyttja av ROT-avdrag. Det krävs även bygglov om swimmingpoolen anläggs i en ny byggnad. Klokast är att anlita en byggfirma som bygger den där swimmingpoolen på hustomten. Byggfirman har kompetens och byggare som är väl insatta i vad som fungerar eller inte. Byggarna vet vilka byggvaror som behövs till arbetet samt vilket byggvaruhus som är bäst. På Servicefinder finns det byggföretag du letar efter i Hallsberg. Genom att skicka en förfrågan på vår hemsida, kan du få upp till fem offerter från olika byggföretag i Hallsberg.

Hallsberg

Orten Hallsberg är huvudort i Hallsbergs kommun och ligger beläget i Närke. Det är en kommun med goda väg- och tågförbindelser. Flertalet mindre vägar ger även goda förutsättningar för en färd på cykeln. Det ingår sex tätorter i Hallsbergs kommun, totalt bor där 15000 människor. I näringslivet råder stor variation. Det är en salig blandning av tillverkande företag, industrier och flera handels- och serviceföretag. Allt som allt finns det ungefär 1200 registrerade företag.

Den konstintresserade kan beundra väggmålningar av Carl Larsson i Bergööska huset. Huset är från 1880-talet och ritat av den framstående arkitekten Ferdinand Boberg. För barn mellan 3 och 12 år finns det flera aktiviteter i Children´s Upptäckarhuset. Där får barnen förena nytta med nöje. De kan bland annat sätta upp en teaterföreställning och lära sig mjölka en ko. I Hallsberg finns även en välbesökt badanläggning. I lokalerna ryms pooler, träningslokaler och bastu. Både barn och vuxna kan simma runt i någon av badanläggningens fem bassänger. Sommartid finns det även badmöjligheter i en utomhuspool - ett självklart alternativ på varma sommardagar!