Bygg i Finspång

Skapa förfrågan
 • Våra användare älskar oss
  4,6

  Kommer helt klart använda igen om jag behöver flytta igen!

  Lpwloden , November 2021

 • 10 000+
  Anslutna företag
 • 5 066
  Pågående jobb
 • 15 000+
  Omdömen om företag
 • 4,5/5
  Företagens snittbetyg

Populära kategorier som liknar bygg i Finspång

 • Elektriker i Finspång

  ROT

  Letar du efter elektriker i Finspång? Hos Servicefinder hittar du seriösa elektriker som kan utföra elinstallationer för både hem och industri.

 • Målare i Finspång

  ROT

  Letar du efter pålitliga målare i Finspång? Lämna en förfrågan hos Servicefinder, få svar och jämför mellan flera duktiga målarfirmor.

 • Snickare i Finspång

  ROT

  Behöver du snickra en möbel? Eller letar du kanske snickare för en husbyggnation? Servicefinder hjälper dig att hitta pålitliga snickare i Finspång.

 • Rörmokare i Finspång

  ROT

  Söker du rörmokare som kan hjälpa dig med omläggning av rör och reparation av läckage? Servicefinder hjälper dig hitta pålitliga rörmokare i Finspång.

Alla kategorier

Förfrågningar som liknar bygg i Finspång

Alla förfrågningar

Vanliga frågor och svar om hantverkare

 • Vår ambition är att du ska hitta en bra hantverkare för ditt byggprojekt. Rent praktiskt går det till så att du skapar en gratis förfrågan på vår hemsida och beskriver jobbet du vill få utfört. Vi matchar sedan ihop dig med hantverkare i ditt område. När byggfirmorna tar kontakt med dig har du möjlighet att jämföra såväl omdömen som offerter innan du väljer ett företag för jobbet.
 • Alla våra anslutna hantverkare har genomgått en kvalitetssäkring där vi kontrollerat att de är godkända för F-skatt och momsregistrerade. Vi gör även dagliga kontroller för att säkerställa att företagen inte är försatta i konkurs. Den viktigaste kvalitetskontrollen i vår tjänst är dock omdömen. Alla konsumenter som använder Servicefinder blir tillfrågade om de vill lämna ett omdöme efter slutfört arbete. På så vis vet du att feedbacken är baserad på verkliga upplevelser. Vi rekommenderar alltid att du upprättar ett avtal med byggfirman du väljer för att minska risken för missförstånd. Om du vill få fler tips på hur du väljer rätt hantverkare för jobbet kan du läsa den här artikeln i vår blogg.
 • ”Rot” står för renovering, ombyggnad och tillbyggnad. Avdraget innebär att du som ägare av radhus, bostadsrätt, villa eller radhus får skattereduktion för olika typer av renoveringsarbeten. För att ha rätt till avdraget behöver du uppfylla vissa kriterier:
  • Du bor och betalar skatt i Sverige för minst 90% av din inkomst.
  • Du äger bostaden. Du kan inte få avdrag för arbete som utförts i en hyresrätt.
  • Du måste helt eller delvis bo i fastigheten där arbetet ska utföras.
  • Arbetet måste ske inne i bostadsrätten. Yttre underhåll såsom fönsterbyte, inglasning av balkong och byte av ytterdörr är inte giltigt för skattereduktion.
  • Du har betalat fakturan. Har någon annan betalat för tjänsten så kan du inte göra avdrag.
  • Fastigheten är äldre än 5 år. Garage eller carport ger rätt till rot om tillbyggnaden byggs ihop med bostadshuset. Du kan däremot inte få skatteavdrag när du bygger ett nytt hus.
  • Rotavdraget får uppgå till max 50 000 kronor per person och år.
  • För rottjänster kan du dra av upp till 30 procent av arbetskostnaden.
  Läs mer om ROT-avdraget på Skatteverkets hemsida.
 • När du skapar en förfrågan hos Servicefinder kan du få kontakt med flera hantverkare. En rekommendation är att boka in möten med samtliga hantverkare för att de ska ha möjlighet att kolla på ditt projekt. Därefter kan du begära skriftliga offerter. Kontrollera alltid vad som är specificerat i offerten – är det hela eller delar av arbetet? Fråga även om det kan tillkomma dolda kostnader för exempelvis material, resor och städning. Du kan läsa mer om hur du väljer rätt hantverkare för jobbet här.
 • Priset på hantverkartjänster varierar beroende på vart du bor och storleken på ditt projekt. Hantverkare i storstäderna är i regel dyrare än hantverkare i mindre orter. Däremot är utbudet av hantverkare större i storstäderna, vilket sätter dig i en god förhandlingssituation. Ofta kan man som kund förhandla priset en del så det lönar sig att vända sig till flera byggföretag och jämföra offerter. Det är viktigt att väga in flera faktorer när du väljer hantverkare, exempelvis omdömen och försäkringar. Det är också viktigt att du upprättar ett avtal med byggfirman du väljer. Vill du ha fler tips på hur du kan tänka när du väljer hantverkare – läs vår checklista på 8 saker du bör ha koll på för att välja rätt hantverkare.

Blogginlägg om hantverkare

Bygg

Byggbranschen är bred med alla olika yrkesmöjligheter från idé till verklighet för bygg inom hus och anläggningar. Byggare tillhör gruppen yrkesarbetare såsom anläggningsarbetare, träarbetare och plattsättare. I byggsektorn jobbar idag cirka en halv miljon människor, vilket innebär att bygg är ett av Sveriges största grenar i näringslivet.

På gymnasiet läser man till byggare på bygg- och anläggningsprogrammet. Utbildningen omsluter tre år. Under det första året får studenten prova på olika underlag och taktiker samt läsa in teoretiska ämnen såväl som kärnämnen. Under det andra och det tredje året växlas det mellan yrkesinriktad teori och praktik. Praktiken utförs på gymnasiets övningsverkstad och på byggarbetsplatser. Under skoltiden på hus- och anläggningsbyggnad pluggar eleven kurser inom betong, mureri samt flera valfria yrkesrelaterade kurser. Efter skoltiden får eleven börja som lärling med lärlingslön på ett byggföretag. Detta fortgår mellan 1,5 till 2,5 år beroende på vilket yrke lärlingen tar sig an. Efter lärlingstiden görs ett yrkesteoretiskt prov som vid godkänt ger ett yrkesbevis. För den som vill avancera, kan denne vidareutbilda sig på högskolan till exempelvis projektledare eller civilingenjör.

Det går alldeles utmärkt att bygga hemma själv, under förutsättning att man har det i händerna samt kan det här med beräkningar, uppmätning samt har de redskap och byggmaterial som behövs. Därtill kan det tillkomma ytterligare kostnad när man utför bygget själv då man exempelvis inte får likvärdig mängdrabatt på byggvaror på ett byggvaruhus som en byggfirma får. Vill man bygga ihop en grind eller ett staket till sommarstället, blir det nog inte så hög kostnad, men att bygga en altan innebär mer jobb. Om man önskar anlägga en badpool är det bäst att anlita en byggfirma med den kännedom som behövs för att göra jobbet perfekt. Dock ska man får använda sig av ROT-avdrag vid bygge av pool. Det är dessutom nödvändigt att ha bygglov om swimmingpoolen ska byggas i en ny byggnad. För att åstadkomma bästa resultat med swimmingpoolen, är det klokt att anlita ett professionellt byggföretag. Mottag upp till fem offerter från byggföretag i Finspång genom att sända en förfrågan här på Servicefinder.

Finspång

Nära Norrköping ligger Finspångs kommun. Där finner vi även den runt 21000 invånare stora tätorten Finspång.

Som resultat av sin närhet till sjöar och vattendrag blev Finspång hem för holländska hantverkare som grundlade Finspång som bruksort en gång i tiden. Och sedan dess har detta hållit i sig och idag finns här bjässar inom industri och tillverkning. Bland andra SSAB.