Bygg i Bollnäs

Skapa förfrågan
 • Våra användare älskar oss
  4,6

  Kommer helt klart använda igen om jag behöver flytta igen!

  Lpwloden , November 2021

 • 10 000+
  Anslutna företag
 • 5 066
  Pågående jobb
 • 15 000+
  Omdömen om företag
 • 4,5/5
  Företagens snittbetyg

Populära kategorier som liknar bygg i Bollnäs

 • Elektriker i Bollnäs

  ROT

  Letar du efter elektriker i Bollnäs? Hos Servicefinder hittar du seriösa elektriker som kan utföra elinstallationer för både hem och industri.

 • Målare i Bollnäs

  ROT

  Letar du efter pålitliga målare i Bollnäs? Lämna en förfrågan hos Servicefinder, få svar och jämför mellan flera duktiga målarfirmor.

 • Snickare i Bollnäs

  ROT

  Behöver du snickra en möbel? Eller letar du kanske snickare för en husbyggnation? Servicefinder hjälper dig att hitta pålitliga snickare i Bollnäs.

 • Rörmokare i Bollnäs

  ROT

  Söker du rörmokare som kan hjälpa dig med omläggning av rör och reparation av läckage? Servicefinder hjälper dig hitta pålitliga rörmokare i Bollnäs.

Alla kategorier

Förfrågningar som liknar bygg i Bollnäs

Alla förfrågningar

Några av våra populära hantverkare

Vanliga frågor och svar om hantverkare

 • Vår ambition är att du ska hitta en bra hantverkare för ditt byggprojekt. Rent praktiskt går det till så att du skapar en gratis förfrågan på vår hemsida och beskriver jobbet du vill få utfört. Vi matchar sedan ihop dig med hantverkare i ditt område. När byggfirmorna tar kontakt med dig har du möjlighet att jämföra såväl omdömen som offerter innan du väljer ett företag för jobbet.
 • Alla våra anslutna hantverkare har genomgått en kvalitetssäkring där vi kontrollerat att de är godkända för F-skatt och momsregistrerade. Vi gör även dagliga kontroller för att säkerställa att företagen inte är försatta i konkurs. Den viktigaste kvalitetskontrollen i vår tjänst är dock omdömen. Alla konsumenter som använder Servicefinder blir tillfrågade om de vill lämna ett omdöme efter slutfört arbete. På så vis vet du att feedbacken är baserad på verkliga upplevelser. Vi rekommenderar alltid att du upprättar ett avtal med byggfirman du väljer för att minska risken för missförstånd. Om du vill få fler tips på hur du väljer rätt hantverkare för jobbet kan du läsa den här artikeln i vår blogg.
 • ”Rot” står för renovering, ombyggnad och tillbyggnad. Avdraget innebär att du som ägare av radhus, bostadsrätt, villa eller radhus får skattereduktion för olika typer av renoveringsarbeten. För att ha rätt till avdraget behöver du uppfylla vissa kriterier:
  • Du bor och betalar skatt i Sverige för minst 90% av din inkomst.
  • Du äger bostaden. Du kan inte få avdrag för arbete som utförts i en hyresrätt.
  • Du måste helt eller delvis bo i fastigheten där arbetet ska utföras.
  • Arbetet måste ske inne i bostadsrätten. Yttre underhåll såsom fönsterbyte, inglasning av balkong och byte av ytterdörr är inte giltigt för skattereduktion.
  • Du har betalat fakturan. Har någon annan betalat för tjänsten så kan du inte göra avdrag.
  • Fastigheten är äldre än 5 år. Garage eller carport ger rätt till rot om tillbyggnaden byggs ihop med bostadshuset. Du kan däremot inte få skatteavdrag när du bygger ett nytt hus.
  • Rotavdraget får uppgå till max 50 000 kronor per person och år.
  • För rottjänster kan du dra av upp till 30 procent av arbetskostnaden.
  Läs mer om ROT-avdraget på Skatteverkets hemsida.
 • När du skapar en förfrågan hos Servicefinder kan du få kontakt med flera hantverkare. En rekommendation är att boka in möten med samtliga hantverkare för att de ska ha möjlighet att kolla på ditt projekt. Därefter kan du begära skriftliga offerter. Kontrollera alltid vad som är specificerat i offerten – är det hela eller delar av arbetet? Fråga även om det kan tillkomma dolda kostnader för exempelvis material, resor och städning. Du kan läsa mer om hur du väljer rätt hantverkare för jobbet här.
 • Priset på hantverkartjänster varierar beroende på vart du bor och storleken på ditt projekt. Hantverkare i storstäderna är i regel dyrare än hantverkare i mindre orter. Däremot är utbudet av hantverkare större i storstäderna, vilket sätter dig i en god förhandlingssituation. Ofta kan man som kund förhandla priset en del så det lönar sig att vända sig till flera byggföretag och jämföra offerter. Det är viktigt att väga in flera faktorer när du väljer hantverkare, exempelvis omdömen och försäkringar. Det är också viktigt att du upprättar ett avtal med byggfirman du väljer. Vill du ha fler tips på hur du kan tänka när du väljer hantverkare – läs vår checklista på 8 saker du bör ha koll på för att välja rätt hantverkare.

Blogginlägg om hantverkare

Bygg

Byggbranschen är bred med alla olika yrkesmöjligheter från idé till verklighet för bygg inom hus och anläggningar. Byggare tillhör kategorin yrkesarbetare såsom anläggningsarbetare, murare och golvläggare. I byggbranschen arbetar i dagsläget uppåt en halv miljon människor, vilket innebär att bygg är ett av Sveriges främsta näringsgrenar.

Under en treårig utbildning på bygg- och anläggningsprogrammet på gymnasiet kan man läsa till byggare. Olika material och arbetssätt testas under utbildningens första år. Därefter växlas yrkesinriktad teori samt praktik på skolans övningslokaler såväl som ute i verkligheten. På hus- och anläggningsprogrammet läser eleven vanliga skolämnen såväl som yrkeskurser inom bygg, plattsättning med flera kurser. När eleven är klar på gymnasiet, ska denne gå som lärling med lärlingslön på en byggfirma mellan 1,5 till 2,5 år beroende på vilken gren eleven bestämmer sig för. Ett yrkesteoretiskt prov måste genomgås efter lärlingstiden där lärlingen vid godkänt får ett yrkesbevis som intygar dennes kompetens inom området. Efter skol- och lärlingstiden kan den numera kvalificerade byggaren läsa vidare på högskolan till exempelvis civilingenjör eller projektledare med flera.

För den person som önskar att bygga själv, måste räkna med att det förmodligen kostar mer i byggmaterial och ytterligare arbete på egen hand. Vill man bygga en altan, behövs mycket kunskaper angående bygget. Ett bygge av ett staket eller en grind till landstället, kan man troligen fixa själv. Önskar man istället bygga en badpool tillkommer ytterligare att tänka på. Personen som bygger en badpool kan exempelvis inte räkna med att kunna använda sig av ROT-avdrag. Det är dessutom krav på bygglov om swimmingpoolen ska byggas i en ny byggnad. Klokast är att hyra in en byggfirma som bygger den där swimmingpoolen på hustomten. Byggfirman har kunskap och byggare som är väl medvetna om vad som fungerar eller inte. Byggarna vet vilka byggvaror som är nödvändiga inför ändamålet och vilket byggvaruhus som är bäst. På Servicefinder finns den byggfirman du letar efter i Bollnäs. Genom att skicka en förfrågan på vår hemsida, kan du mottaga upp till fem offerter från olika byggföretag i Bollnäs.

Bollnäs

Bollnäs är en tätort i Hälsingland och centralort i Bollnäs Kommun i Gävleborgs Län. Bollnäs har ett invånarantal på 26000. Gävleborgs län gränsar till Ovanåker, Ljusdal, Hudiksvall, Söderhamn och Ockelbo. Namnet Bollnäs härstammar från 1300-talets beteckning "Baldanaes" som betyder "det stora näset". I Bollnäs har man hittat flertalet husgrunder och gravar som härstammar från järnåldern.

Bollnäs har bra kommunikationsleder både i norr och söder. Det finns även en järnväg belägen vid Norra Stambanan som anknyter till orter såsom Orsa och Söderhamn. En resa till Stockholm tar endast 2½ timmar. Bollnäs är rik på natur, staden har flera bra vandrarstråk, bedårande natur och flera sjöar. I Bollnäs ligger sjön Varpen som älvarna Ljusnan och Voxnan mynnar ut i. Invånarna i Bollnäs arbetar främst inom sjukvård och omsorg men många verkar också inom industri och handel. Det finns många sevärdheter i Bollnäs, bland andra flera mindre byar med gamla hälsingegårdar. Bollnäs har också ett berikat kulturliv med över 400 föreningar.