Bygg i Avesta

Skapa förfrågan
 • Våra användare älskar oss
  4,7

  Ett bra sätt att hitta tjänster på.

  Hans L, Oktober 2021

 • 10 000+
  Anslutna företag
 • 6 546
  Pågående jobb
 • 20 000+
  Omdömen om företag
 • 4,5/5
  Företagens snittbetyg

Populära kategorier som liknar bygg i Avesta

 • Badrumsrenovering i Avesta

  ROT

  Hjälp med vattenskada? Byta från dusch till badkar? Ta in offerter från hantverkare i Avesta som hjälper dig renovera badrum eller andra våtutrymmen!

 • Elektriker i Avesta

  ROT

  Letar du efter elektriker i Avesta? Hos Servicefinder hittar du seriösa elektriker som kan utföra elinstallationer för både hem och industri.

 • Målare i Avesta

  ROT

  Letar du efter pålitliga målare i Avesta? Lämna en förfrågan hos Servicefinder, få svar och jämför mellan flera duktiga målarfirmor.

 • Snickare i Avesta

  ROT

  Behöver du snickra en möbel? Eller letar du kanske snickare för en husbyggnation? Servicefinder hjälper dig att hitta pålitliga snickare i Avesta.

Alla kategorier

Förfrågningar som liknar bygg i Avesta

Alla förfrågningar

Vanliga frågor och svar om hantverkare

 • Vår ambition är att du ska hitta en bra hantverkare för ditt byggprojekt. Rent praktiskt går det till så att du skapar en gratis förfrågan på vår hemsida och beskriver jobbet du vill få utfört. Vi matchar sedan ihop dig med hantverkare i ditt område. När byggfirmorna tar kontakt med dig har du möjlighet att jämföra såväl omdömen som offerter innan du väljer ett företag för jobbet.
 • Alla våra anslutna hantverkare har genomgått en kvalitetssäkring där vi kontrollerat att de är godkända för F-skatt och momsregistrerade. Vi gör även dagliga kontroller för att säkerställa att företagen inte är försatta i konkurs. Den viktigaste kvalitetskontrollen i vår tjänst är dock omdömen. Alla konsumenter som använder Servicefinder blir tillfrågade om de vill lämna ett omdöme efter slutfört arbete. På så vis vet du att feedbacken är baserad på verkliga upplevelser. Vi rekommenderar alltid att du upprättar ett avtal med byggfirman du väljer för att minska risken för missförstånd. Om du vill få fler tips på hur du väljer rätt hantverkare för jobbet kan du läsa den här artikeln i vår blogg.
 • ”Rot” står för renovering, ombyggnad och tillbyggnad. Avdraget innebär att du som ägare av radhus, bostadsrätt, villa eller radhus får skattereduktion för olika typer av renoveringsarbeten. För att ha rätt till avdraget behöver du uppfylla vissa kriterier:
  • Du bor och betalar skatt i Sverige för minst 90% av din inkomst.
  • Du äger bostaden. Du kan inte få avdrag för arbete som utförts i en hyresrätt.
  • Du måste helt eller delvis bo i fastigheten där arbetet ska utföras.
  • Arbetet måste ske inne i bostadsrätten. Yttre underhåll såsom fönsterbyte, inglasning av balkong och byte av ytterdörr är inte giltigt för skattereduktion.
  • Du har betalat fakturan. Har någon annan betalat för tjänsten så kan du inte göra avdrag.
  • Fastigheten är äldre än 5 år. Garage eller carport ger rätt till rot om tillbyggnaden byggs ihop med bostadshuset. Du kan däremot inte få skatteavdrag när du bygger ett nytt hus.
  • Rotavdraget får uppgå till max 50 000 kronor per person och år.
  • För rottjänster kan du dra av upp till 30 procent av arbetskostnaden.
  Läs mer om ROT-avdraget i vår blogg.
 • När du skapar en förfrågan hos Servicefinder kan du få kontakt med flera hantverkare. En rekommendation är att boka in möten med samtliga hantverkare för att de ska ha möjlighet att kolla på ditt projekt. Därefter kan du begära skriftliga offerter. Kontrollera alltid vad som är specificerat i offerten – är det hela eller delar av arbetet? Fråga även om det kan tillkomma dolda kostnader för exempelvis material, resor och städning. Du kan läsa mer om hur du väljer rätt hantverkare för jobbet här.
 • Priset på hantverkartjänster varierar beroende på vart du bor och storleken på ditt projekt. Hantverkare i storstäderna är i regel dyrare än hantverkare i mindre orter. Däremot är utbudet av hantverkare större i storstäderna, vilket sätter dig i en god förhandlingssituation. Ofta kan man som kund förhandla priset en del så det lönar sig att vända sig till flera byggföretag och jämföra offerter. Det är viktigt att väga in flera faktorer när du väljer hantverkare, exempelvis omdömen och försäkringar. Det är också viktigt att du upprättar ett avtal med byggfirman du väljer. Vill du ha fler tips på hur du kan tänka när du väljer hantverkare – läs vår checklista på 8 saker du bör ha koll på för att välja rätt hantverkare.

Blogginlägg om hantverkare

Bygg

Byggare är yrkesarbetare och byggbranschen är bred med flera olika yrkesmöjligheter. Bergarbetare, anläggnings- och vägarbetare och golvläggare är några exempel på grenar inom byggbranschen. Bygg är en av Sveriges största näringsgrenar då uppåt en halv miljon människor arbetar inom byggsektorn.

På bygg- och anläggningsprogrammet kan man på tre år utbilda sig till byggare. Olika material och arbetssätt testas under skoltidens första år. Därefter växlas yrkesinriktad teori med praktik på skolans övningslokaler såväl som ute på byggarbetsplatser. På hus- och anläggningsprogrammet läser eleven kärnämnen såväl som yrkeskurser inom trä, plattsättning med flera kurser. När eleven är klar på gymnasiet, ska denne gå som lärling med lärlingslön på ett byggföretag mellan 1,5 till 2,5 år beroende på vilken inriktning eleven bestämmer sig för. Ett yrkesteoretiskt prov är tvunget att genomgås efter lärlingstiden där lärlingen vid godkänt får ett yrkesbevis som verifierar dennes kunskap inom bygg. Efter skol- och lärlingstiden kan den numera kvalificerade byggaren studera vidare på högskolan till exempelvis ingenjör inom ett visst område eller projektledare med flera.

Det går alldeles utmärkt att bygga hemma själv, ifall man har det i fingrarna samt kan det här med beräkningar, uppmätning samt har de redskap och byggmaterial som är nödvändiga. Däremot kan det komma att bli större utgifter när man när man bygger själv då man exempelvis inte får samma mängdrabatt på byggvaror på ett byggvaruhus som ett byggföretag får. Är man ute efter att bygga ihop en grind eller ett staket till landstället, blir det nog inte så hög kostnad, men att bygga en altan innebär mer jobb. Om man önskar anlägga en badpool är det smart att hyra in en byggfirma som besitter den kompetens som behövs för att göra slutresultatet perfekt. Dock ska man inte räkna med att få nyttja ROT-avdrag vid bygge av badpool. Det är dessutom väsentligt med bygglov om swimmingpoolen ska byggas i en ny byggnad. För att åstadkomma bästa resultat med swimmingpoolen, är det smart att anlita ett kvalificerat byggföretag. Få upp till fem offerter från byggföretag i Avesta genom att sända en förfrågan här på Servicefinder.

Avesta

Avesta är en tätort i Dalarnas län och centralort i Avesta kommun. Avesta har en en befolkningsmängd på 22000. Avesta ingår i Bergslagenområdet. Nära Avesta ligger Säter och Hedemora, som i sällskap med Avesta utgör Österbergslagen. I Avesta kan du bege dig upp på Trångsundsberget som sträcker sig 235 m.ö.h. Genom kommunen rinner Dalälven. Under 1600-talet fanns ett kopparverk näst intill Avestaforsen. Avesta hade även ett myntverk som tillverkade kopparmynt. Närmare mitten av 1600-talet fanns en myntmästare vid namn Markus Kock, ett namn som idag är ett bekant namn i Avesta. Myntverket fungerar idag som museum, där den intresserade kan läsa om Avestas industrihistoria.

På järnvägens södra sida ligger Markustorget som är huvudtorg i Avesta. Norr om torget kan du shoppa i gallerian Plushuset. Det blåa huset, vid namn Aaltohuset, är en hög fastighet som 1960 upprättades av byggmästaren Ernst Sundh. Arkitekt för huset var finländaren Alvar Aalto. Till och från Avesta finns gott om kommunikationer. Vid stationen i Avesta möts Dalabanan och Godsstråket genom Bergslagen. I Avesta ligger ett område som heter Gamla byn, den plats där Avesta först etablerades. I Gamla byn finns många välbevarade trähus från 1600-talet och den gamla bruksherrgården.

Kändisar från Avesta finns det gott om, däribland speedwaystjärnan Tony Rickardsson.