Populära kategorier som liknar bygg i Avesta

 • Badrumsrenovering i Avesta

  ROT

  Hjälp med vattenskada? Byta från dusch till badkar? Ta in offerter från hantverkare i Avesta som hjälper dig renovera badrum eller andra våtutrymmen!

 • Elektriker i Avesta

  ROT

  Letar du efter elektriker i Avesta? Hos Servicefinder hittar du seriösa elektriker som kan utföra elinstallationer för både hem och industri.

 • Köksrenovering i Avesta

  ROT

  Ska du renovera köket och vill ha nya köksluckor, golv och vitvaror? Servicefinder hjälper dig få kontakt med proffs inom köksrenovering i Avesta.

 • Målare i Avesta

  ROT

  Letar du efter pålitliga målare i Avesta? Lämna en förfrågan hos Servicefinder, få svar och jämför mellan flera duktiga målarfirmor.

Alla kategorier

Förfrågningar som liknar bygg i Avesta

Alla förfrågningar

Vanliga frågor och svar om uppdrag

 • Jämför hantverkare via Servicefinder, utan att tumma på varken kvaliteten eller din budget. Vår ambition är att du ska hitta bra hantverkare för såväl stora som små bygg- och renoveringsprojekt! Rent praktiskt går det till så att du skapar en kostnadsfri förfrågan på vår hemsida och beskriver vad som ska göras. Din förfrågan matchas sedan ut till kvalitetssäkrade hantverkare i ditt område. Därefter får du svar från intresserade och kompetenta hantverkare. Det som återstår är att jämföra de hantverkare som svarat dig – både till pris och kvalité.
 • Självklart! Innan företag får ansluta sig till vår tjänst så kontrollerar vi alltid att företagen är godkända för F-skatt, är momsregistrerade och har god ekonomi. Dessutom kontrollerar vi varje dag att företagen inte är i konkurs. En annan viktig del i vårt kvalitetsarbete är insamling av omdömen från tidigare kunder. Alla konsumenter som använder vår tjänst blir tillfrågade om de vill lämna ett omdöme efter slutfört arbete. På så vis vet du att alla omdömen är baserade på verkliga upplevelser. Klicka här om du vill läsa mer om våra företagskontroller.
 • "Rot" står för renovering, ombyggnad och tillbyggnad. Avdraget innebär att du som ägare av radhus, bostadsrätt, villa eller radhus får skattereduktion för olika typer av renoveringsarbeten. För att ha rätt till avdraget behöver du uppfylla vissa kriterier:
  • Du bor och betalar skatt i Sverige för minst 90% av din inkomst.
  • Du äger bostaden. Du kan inte få avdrag för arbete som utförts i en hyresrätt.
  • Du måste helt eller delvis bo i fastigheten där arbetet ska utföras.
  • Arbetet måste ske inne i bostadsrätten. Yttre underhåll såsom fönsterbyte, inglasning av balkong och byte av ytterdörr är inte giltigt för skattereduktion.
  • Du har betalat fakturan. Har någon annan betalat för tjänsten så kan du inte göra avdrag.
  • Fastigheten är äldre än 5 år. Garage eller carport ger rätt till rot om tillbyggnaden byggs ihop med bostadshuset. Du kan däremot inte få skatteavdrag när du bygger ett nytt hus.
  • Rotavdraget får uppgå till max 50 000 kronor per person och år.
  • För rottjänster kan du dra av upp till 30 procent av arbetskostnaden.

  Klicka här för att läsa mer om rut- och rotavdraget på Skatteverkets hemsida.
 • När du kommer i kontakt med hantverkare via Servicefinder är det en god idé att boka in ett möte med samtliga hantverkare för att de ska ha möjlighet att kolla omfattningen av projektet. På så sätt kan de ge en så korrekt offert som möjligt. Begär skriftliga offerter från företagen och kontrollera offerten noga, innefattar offerten hela eller delar av arbetet? Kan det tillkomma dolda kostnader för exempelvis resa, städning och material?
 • Tack vare rotavdraget är det betydligt mer prisvärt att anlita hantverkarhjälp än tidigare. Priset för hantverkare varierar dock, beroende på en rad olika faktorer, t ex projektets storlek och din förhandlingssituation. Pratar du med flera hantverkare samtidigt är det en god möjlighet för dig att förhandla och komma med prisförslag.

  En annan faktor som påverkar är vart du bor i landet – hantverkare i storstäderna tar oftast mer betalt än de i mindre orter. Bor du i en storstad kan du däremot utnyttja det i förhandlingen, då du oftast har fler hantverkare att välja mellan. Hantverkaren som offererar bäst pris behöver nödvändigtvis inte vara den mest lämpliga för jobbet. Ta därför hänsyn till fler faktorer när du ska anlita hantverkare, t ex bra omdömen. Vill du ha fler tips på hur du ska tänka när du väljer hantverkare – läs vår checklista på 5 saker du bör ha koll på för att välja rätt hantverkare.

Blogginlägg om uppdrag

Bygg

Byggare är yrkesarbetare och byggbranschen är bred med flera olika yrkesmöjligheter. Bergarbetare, anläggnings- och vägarbetare och golvläggare är några exempel på grenar inom byggbranschen. Bygg är en av Sveriges största näringsgrenar då uppåt en halv miljon människor arbetar inom byggsektorn.

På bygg- och anläggningsprogrammet kan man på tre år utbilda sig till byggare. Olika material och arbetssätt testas under skoltidens första år. Därefter växlas yrkesinriktad teori med praktik på skolans övningslokaler såväl som ute på byggarbetsplatser. På hus- och anläggningsprogrammet läser eleven kärnämnen såväl som yrkeskurser inom trä, plattsättning med flera kurser. När eleven är klar på gymnasiet, ska denne gå som lärling med lärlingslön på ett byggföretag mellan 1,5 till 2,5 år beroende på vilken inriktning eleven bestämmer sig för. Ett yrkesteoretiskt prov är tvunget att genomgås efter lärlingstiden där lärlingen vid godkänt får ett yrkesbevis som verifierar dennes kunskap inom bygg. Efter skol- och lärlingstiden kan den numera kvalificerade byggaren studera vidare på högskolan till exempelvis ingenjör inom ett visst område eller projektledare med flera.

Det går alldeles utmärkt att bygga hemma själv, ifall man har det i fingrarna samt kan det här med beräkningar, uppmätning samt har de redskap och byggmaterial som är nödvändiga. Däremot kan det komma att bli större utgifter när man när man bygger själv då man exempelvis inte får samma mängdrabatt på byggvaror på ett byggvaruhus som ett byggföretag får. Är man ute efter att bygga ihop en grind eller ett staket till landstället, blir det nog inte så hög kostnad, men att bygga en altan innebär mer jobb. Om man önskar anlägga en badpool är det smart att hyra in en byggfirma som besitter den kompetens som behövs för att göra slutresultatet perfekt. Dock ska man inte räkna med att få nyttja ROT-avdrag vid bygge av badpool. Det är dessutom väsentligt med bygglov om swimmingpoolen ska byggas i en ny byggnad. För att åstadkomma bästa resultat med swimmingpoolen, är det smart att anlita ett kvalificerat byggföretag. Få upp till fem offerter från byggföretag i Avesta genom att sända en förfrågan här på Servicefinder.

Avesta

Avesta är en tätort i Dalarnas län och centralort i Avesta kommun. Avesta har en en befolkningsmängd på 22000. Avesta ingår i Bergslagenområdet. Nära Avesta ligger Säter och Hedemora, som i sällskap med Avesta utgör Österbergslagen. I Avesta kan du bege dig upp på Trångsundsberget som sträcker sig 235 m.ö.h. Genom kommunen rinner Dalälven. Under 1600-talet fanns ett kopparverk näst intill Avestaforsen. Avesta hade även ett myntverk som tillverkade kopparmynt. Närmare mitten av 1600-talet fanns en myntmästare vid namn Markus Kock, ett namn som idag är ett bekant namn i Avesta. Myntverket fungerar idag som museum, där den intresserade kan läsa om Avestas industrihistoria.

På järnvägens södra sida ligger Markustorget som är huvudtorg i Avesta. Norr om torget kan du shoppa i gallerian Plushuset. Det blåa huset, vid namn Aaltohuset, är en hög fastighet som 1960 upprättades av byggmästaren Ernst Sundh. Arkitekt för huset var finländaren Alvar Aalto. Till och från Avesta finns gott om kommunikationer. Vid stationen i Avesta möts Dalabanan och Godsstråket genom Bergslagen. I Avesta ligger ett område som heter Gamla byn, den plats där Avesta först etablerades. I Gamla byn finns många välbevarade trähus från 1600-talet och den gamla bruksherrgården.

Kändisar från Avesta finns det gott om, däribland speedwaystjärnan Tony Rickardsson.