Bygg i Arvika

Skapa förfrågan
 • Våra användare älskar oss
  4,6

  Kommer helt klart använda igen om jag behöver flytta igen!

  Lpwloden , November 2021

 • 10 000+
  Anslutna företag
 • 5 066
  Pågående jobb
 • 15 000+
  Omdömen om företag
 • 4,5/5
  Företagens snittbetyg

Populära kategorier som liknar bygg i Arvika

 • Elektriker i Arvika

  ROT

  Letar du efter elektriker i Arvika? Hos Servicefinder hittar du seriösa elektriker som kan utföra elinstallationer för både hem och industri.

 • Målare i Arvika

  ROT

  Letar du efter pålitliga målare i Arvika? Lämna en förfrågan hos Servicefinder, få svar och jämför mellan flera duktiga målarfirmor.

 • Snickare i Arvika

  ROT

  Behöver du snickra en möbel? Eller letar du kanske snickare för en husbyggnation? Servicefinder hjälper dig att hitta pålitliga snickare i Arvika.

 • Rörmokare i Arvika

  ROT

  Söker du rörmokare som kan hjälpa dig med omläggning av rör och reparation av läckage? Servicefinder hjälper dig hitta pålitliga rörmokare i Arvika.

Alla kategorier

Förfrågningar som liknar bygg i Arvika

Alla förfrågningar

Vanliga frågor och svar om hantverkare

 • Vår ambition är att du ska hitta en bra hantverkare för ditt byggprojekt. Rent praktiskt går det till så att du skapar en gratis förfrågan på vår hemsida och beskriver jobbet du vill få utfört. Vi matchar sedan ihop dig med hantverkare i ditt område. När byggfirmorna tar kontakt med dig har du möjlighet att jämföra såväl omdömen som offerter innan du väljer ett företag för jobbet.
 • Alla våra anslutna hantverkare har genomgått en kvalitetssäkring där vi kontrollerat att de är godkända för F-skatt och momsregistrerade. Vi gör även dagliga kontroller för att säkerställa att företagen inte är försatta i konkurs. Den viktigaste kvalitetskontrollen i vår tjänst är dock omdömen. Alla konsumenter som använder Servicefinder blir tillfrågade om de vill lämna ett omdöme efter slutfört arbete. På så vis vet du att feedbacken är baserad på verkliga upplevelser. Vi rekommenderar alltid att du upprättar ett avtal med byggfirman du väljer för att minska risken för missförstånd. Om du vill få fler tips på hur du väljer rätt hantverkare för jobbet kan du läsa den här artikeln i vår blogg.
 • ”Rot” står för renovering, ombyggnad och tillbyggnad. Avdraget innebär att du som ägare av radhus, bostadsrätt, villa eller radhus får skattereduktion för olika typer av renoveringsarbeten. För att ha rätt till avdraget behöver du uppfylla vissa kriterier:
  • Du bor och betalar skatt i Sverige för minst 90% av din inkomst.
  • Du äger bostaden. Du kan inte få avdrag för arbete som utförts i en hyresrätt.
  • Du måste helt eller delvis bo i fastigheten där arbetet ska utföras.
  • Arbetet måste ske inne i bostadsrätten. Yttre underhåll såsom fönsterbyte, inglasning av balkong och byte av ytterdörr är inte giltigt för skattereduktion.
  • Du har betalat fakturan. Har någon annan betalat för tjänsten så kan du inte göra avdrag.
  • Fastigheten är äldre än 5 år. Garage eller carport ger rätt till rot om tillbyggnaden byggs ihop med bostadshuset. Du kan däremot inte få skatteavdrag när du bygger ett nytt hus.
  • Rotavdraget får uppgå till max 50 000 kronor per person och år.
  • För rottjänster kan du dra av upp till 30 procent av arbetskostnaden.
  Läs mer om ROT-avdraget på Skatteverkets hemsida.
 • När du skapar en förfrågan hos Servicefinder kan du få kontakt med flera hantverkare. En rekommendation är att boka in möten med samtliga hantverkare för att de ska ha möjlighet att kolla på ditt projekt. Därefter kan du begära skriftliga offerter. Kontrollera alltid vad som är specificerat i offerten – är det hela eller delar av arbetet? Fråga även om det kan tillkomma dolda kostnader för exempelvis material, resor och städning. Du kan läsa mer om hur du väljer rätt hantverkare för jobbet här.
 • Priset på hantverkartjänster varierar beroende på vart du bor och storleken på ditt projekt. Hantverkare i storstäderna är i regel dyrare än hantverkare i mindre orter. Däremot är utbudet av hantverkare större i storstäderna, vilket sätter dig i en god förhandlingssituation. Ofta kan man som kund förhandla priset en del så det lönar sig att vända sig till flera byggföretag och jämföra offerter. Det är viktigt att väga in flera faktorer när du väljer hantverkare, exempelvis omdömen och försäkringar. Det är också viktigt att du upprättar ett avtal med byggfirman du väljer. Vill du ha fler tips på hur du kan tänka när du väljer hantverkare – läs vår checklista på 8 saker du bör ha koll på för att välja rätt hantverkare.

Blogginlägg om hantverkare

Bygg

Byggbranschen är bred med dess olika yrkesmöjligheter från förslag till iscensättande för bygg inom hus och anläggningar. Byggare ingår i kategorin yrkesarbetare såsom anläggningsarbetare, träarbetare och plattsättare. I byggsektorn arbetar idag ungefär en halv miljon människor, vilket betyder att bygg är en av landets främsta näringsgrenar.

På bygg- och anläggningsprogrammet kan man på tre år utbilda sig till byggare. Olika material och arbetssätt provas på under utbildningens första år. Därefter varvas yrkesinriktad teori med praktik på skolans övningsverkstad såväl som ute i verkligheten. På hus- och anläggningsprogrammet läser eleven vanliga skolämnen såväl som yrkeskurser inom bygg, mureri med flera kurser. När eleven är klar på gymnasiet, ska denne börja som lärling med lärlingslön på ett byggföretag mellan 1,5 till 2,5 år beroende på vilken gren eleven bestämmer sig för. Ett yrkesteoretiskt prov måste genomföras efter lärlingstiden där lärlingen vid godkänt mottager yrkesbevis som styrker dennes kunskap inom bygg. Efter skol- och lärlingstiden kan den numera verifierade byggaren studera vidare via högskolan till exempelvis ingenjör inom ett visst område eller projektledare med flera.

För den person som önskar att bygga på egen hand, måste tänka på att det förmodligen kostar mer gällande byggmaterial och desto mer arbetstid på egen hand. Önskar man bygga en altan, är det nödvändigt med mycket kännedom angående bygget. Ett bygge av ett staket eller en grind till landstället, kan man antagligen fixa själv. Önskar man istället bygga en swimmingpool tillkommer desto mer att tänka på. Personen som bygger en badpool kan exempelvis inte förvänta sig att kunna nyttja av ROT-avdrag. Det krävs även bygglov om swimmingpoolen ska byggas i en ny byggnad. Det bästa är att hyra in en byggfirma som bygger den där swimmingpoolen på hustomten. Byggfirman har kompetens och byggare som är väl medvetna om vad som klaffar eller inte. Byggarna vet vilka byggvaror som behövs inför ändamålet samt vilket byggvaruhus som är bäst. På Servicefinder finns det byggföretag du letar efter i Arvika. Genom att skicka en förfrågan på vår hemsida, kan du mottaga upp till fem offerter från olika byggföretag i Arvika.

Arvika

Arvika, som har ett invånarantal på 26000, ligger i västra delen av Värmland. Det är närmare 380 kilometer mellan Arvika och huvudstaden. Från Arvika har den unga skådespelerskan Tuva Novotny vuxit upp. I Arvika finns det gott om friluftsliv som besökare bör kolla in. Med all skog och hundratals sjöar, finns det friluftsliv så att det räcker och blir över.

Företagslivet är fantastiskt i Arvika. Tillverkningsindustrin har övertaget, men även vård och utbildning samt handel bringar flera jobb. Ungefär 1500 personer från närliggande kommuner, pendlar till staden för att jobba.