Borrning i Sala

Behöver du vatten till sommarstugan, eller måste du reparera din befintliga brunn? Då behöver du professionell hjälp. Hos oss kan du hitta en erfarna brunnsborrare och få rent vatten till ditt hem.

Skapa förfrågan

Förfrågningar som liknar borrning i Sala

Alla förfrågningar

Borrning

Det är mycket att tänka på innan man ska anlägga en brunn. Om det inte finns kommunalt vatten i bostaden behövs en vattenbrunn. Den ska placeras högt för att undvika oönskad vattenansamling. Brunnen ska även anläggas där det finns störst möjlighet att utnyttja vatten. Smartast är att installera en grusfilterbrunn om det finns mycket vatten i ett närliggande berg. På så vis filtreras vattnet från smuts och småsten. Många företag som arbetar med brunnsborrning erbjuder bland annat borrning av brunnar, bergvärme och pumpinstallationer. För att arbeta med brunnsborrning ska man vara SITAC-certifierad, som är ett bevis på att man är godkänd som utövare. En professionell brunnsborrare vet precis vad som krävs för att du ska få en bra brunn till ditt hus som förser dig med vatten.

Sala

Sala ligger i Västmanlands län och har ett invånarantal på 22000. Närliggande orter till Sala är Uppsala och Västerås. Sala är mest känd för Sala silvergruva och även för sin maskinindustri. Sala silvergruva hade under lång tid en av landets viktigaste inkomstkällor. Även om gruvan är tagen ur bruk, är den fortfarande en tillgång för staden eftersom många besökare lockas dit. Runtom Salatrakten och gruvan, provborras det fortfarande i syfte för att hitta ytterligare silverfynd. Omkring Sala finns även många kalkbrott. Fler sevärdheter i staden är Sätra Brunn, Aguélimuseet eller Svartådalen. Årligen arrangeras dessutom en höstmarknad på Stora Torget där man kan köpa mysiga klädesplagg, hemlagad sylt, äpplen med mera. Under 1800-talet var den danska författaren H.C. Andersen på besök i Sala. Mannen är bland annat känd för att ha skrivit över 1000 dikter. Under sitt besök i Sala, undrade författaren var alla människor höll hus. Det visade sig att de flesta ur befolkningen hämtade hem sin boskap från åkrarna utanför staden. En känd tv-profil från orten är skådespelaren Bertil Norström som är född i Sala.