Bokföring i Sollentuna

Här får du snabbt offerter inom bokföring och redovisning. Fyll i formuläret nedanför så blir du snart kontaktad av erfarna företag som gärna hjälper dig med bokföring. Att lämna en förfrågan är helt kostnadsfritt och inte bindande.

Skapa förfrågan

Förfrågningar som liknar bokföring i Sollentuna

Alla förfrågningar

Bokföring

En bokförare arbetar med att skapa struktur, organisera och hantera ett företags ekonomi. Ett företags ekonomiska registrering innebär bland annat verifikationer, årligt bokslut, balans- och resultaträkningar samt månadsredovisning
Bokföraren utnyttjar material såsom fakturor, saldo och utbetalningsbesked, inbetalningsavier och kvitton för att struktuera samtliga upplysningar i en regelbunden och planmässig ordning. Bokföringen sker oftast gemensamt med ett företags redovisning.

Redovisningsarbetet medför att informationen om ett företags affärsmässiga ställning och utgång (det vill säga bokföringen) redovisas och ställs samman. Om du har ett företag kan det vara av enorm vikt att ta hjälp av en bokförare, då alla finansiella organisationer, aktie- och handelsbolag är skyldiga att bokföra.

Det finns flertalet personer som kan vara intresserade av din bokföring. Om du behöver låna pengar för att satsa på ditt företag, är det viktigt för din bank att se att din ekonomi är säker. Även skatteverket och olika leverantörer har intresse av dina avkastningsuppgifter och potentiella reprimander. Självklart kan du som företagare sköta din bokföring på egen hand, då det finns vissa mindre fördelar med detta gentemot att anlita en professionell bokförare. Detta gäller dig som har ett stort intresse och mycket tid över för pappersarbete och administration.

Tycker du om att ha full överblick över din firmas ekonomiska läge och vill spara in på dina omkostnader kan det också vara en idé att sköta detta arbete själv. Dock måste du beakta att det är viktigt att ha kunskaper om de olika bestämmelser och normer som gäller i ämnet bokföring. Därför kan det vara av stor vikt att anlita en bokförare som har kännedom om allt detta, inklusive lagen om inkomstskatt, lagen om momsskatt och skattekonsekvenserna av olika affärshändelser. Med affärshändelse menas en ekonomisk uppgörelse som har en annan part och som påverkar ditt företags finansiella tillstånd. Transaktionen räknas som en affärshändelse om den går att registrera och är oftast en ersättning, avyttring eller ett tecknande av ett lån.

Observera att samtliga bokföringsdokument rörande företagets ekonomi, såsom avtal, bokföringsböcker och USB-minnen, ska förvaras intakta under tio års tid. Det är värt att påpeka att du även kan ha stor hjälp av en korrekt och väl strukturerad bokföring när det kommer till att sätta upp mål för ditt företag. Med tydliga översikter och faktauppställningar, går det lättare att fastställa en affärsmetod samt estimera och arbeta mot en specifik ekonomisk kalkyl.

Sollentuna

Sollentuna är centralort i Sollentuna kommun och ingår också i Stockholms län. Befolkningsmängden uppgår till 65000. Med alla vackra grönområden med tillhörande naturreservat finns även bra utsikter till idrott och friluftsliv. Vackra platser i Sollentuna kommun är Edsbergs slott med dess intilliggande park och Edsbacka Värdshus. En känd person med anknytning till Sollentuna är bland annat journalisten och författaren Linda Skugge som bor i Sollentuna.