Bokföring i Kiruna

Här får du snabbt offerter inom bokföring och redovisning. Fyll i formuläret nedanför så blir du snart kontaktad av erfarna företag som gärna hjälper dig med bokföring. Att lämna en förfrågan är helt kostnadsfritt och inte bindande.

Skapa förfrågan

Populära kategorier som liknar bokföring i Kiruna

 • Ekonomi i Kiruna

  Är du privatperson eller företagare och behöver hjälp med ekonomi? Lämna en förfrågan och få svar från duktiga ekonomiska rådgivare i Kiruna

 • Finansiella Tjänster i Kiruna

  Behöver du hjälp med finansiella tjänster som banklån och räntor? Vi hjälper dig få offerter från företag inom ekonomibranschen i Kiruna.

 • Advokat i Kiruna

  Bor du i Kiruna och behöver en advokat i ett tvistemål eller brottmål? Lämna en förfrågan hos oss och få upp till 5 svar från duktiga advokater!

 • Översättning i Kiruna

  Behöver du hjälp med översättning till ett annat språk? Servicefinder hjälper dig få kontakt med erfarna översättningsbyråer i Kiruna.

Alla kategorier

Förfrågningar som liknar bokföring i Kiruna

Alla förfrågningar

Några av våra populära bokföringsbyråer

Ariel Ekonomi AB
Stockholm

Geranium AB
Stockholm

PD ekonomi AB
Stockholm

Kredia AB
Stockholm

Natural Numbers Ab
Stockholm

Obvius
Kristianstad

Bokföring

En bokförare jobbar med att skapa struktur, organisera och hantera ett företags ekonomi. Ett företags affärsmässiga anteckningar innebär bland annat månatlig rapportering, resultat- och balansräkningar, årsbokslut och verifikationer
Bokföraren använder sig av material såsom fakturor, saldo och utbetalningsbesked, inbetalningsavier och kvitton för att struktuera samtliga upplysningar i en regelbunden och planmässig ordning. Bokföringen sker oftast ihop med ett företags redovisning.

Redovisningsarbetet innebär att informationen om ett företags ekonomiska ställning och resultat (det vill säga bokföringen) redovisas och ställs samman. Om du har ett företag kan det vara en väldig fördel att ta hjälp av en bokförare, då alla finansiella organisationer, aktie- och handelsbolag är skyldiga att bokföra.

Det finns flertalet personer som kan ha intresse av din bokföring. Om du behöver låna pengar för att placera i ditt företag, är det viktigt för din bank att se att din ekonomi är tillförlitlig. Även skatteverket och olika leverantörer har intresse av dina inkomstuppgifter och eventuella anmärkningar. Självklart kan du som företagare sköta din bokföring personligen, då det finns vissa mindre fördelar med detta gentemot att anlita en utbildad person som bokför. Detta gäller dig som har ett stort intresse och mycket tid över för pappersarbete och administration.

Tycker du om att ha full överblick över ditt företags ekonomiska läge och vill spara in på dina utgifter kan det också vara en idé att sköta detta arbete själv. Dock måste du beakta att det är viktigt att ha kunskaper om de olika lagar och rekommendationer som gäller i ämnet räkenskaper. Därför kan det vara av stor vikt att anlita en bokförare som har kännedom om allt detta, inklusive lagen om inkomstskatt, lagen om momsskatt och skattekonsekvenserna av olika affärshändelser. Med affärshändelse menas en ekonomisk uppgörelse som har en annan part och som påverkar ditt företags finansiella tillstånd. Transaktionen räknas som en affärshändelse om den går att registrera och är oftast en betalning, försäljning eller ett tecknande av ett lån.

Observera att samtliga bokföringsdokument rörande företagets ekonomi, såsom avtal, bokföringsböcker och USB-minnen, ska förvaras intakta under tio års tid. Det är värt att påpeka att du även kan ha stor hjälp av en korrekt och väl strukturerad bokföring när det kommer till att göra en målsättning för ditt företag. Med tydliga rapporter och tabeller, går det lättare att fastställa en affärsmetod samt estimera och arbeta mot en specifik ekonomisk kalkyl.

Kiruna

I Sveriges nordligast del ligger Kiruna, som betyder fjällripa (vilket är en hönsfågel). Tätorten Kiruna är störst i landskapet Lappland. Ytmässigt är Kiruna lika stort som halva Nederländerna, där det bor över 16 miljoner människor. Kiruna har ett invånarantal på 23000 personer. Man brukar säga att Kiruna alltid vill vara värst eftersom ljuset alltid är ljusare, ytorna alltid större och läget nordligast i Sverige. Det talas tre språk i Kiruna: svenska, samiska och meänkieli, där den sistnämnda är en variant av finska. Till Kiruna reser du lättast med flyg. Det går flygtrafik till Stockholm, Göteborg, Luleå, Östersund och Tromsø.

Kiruna är det största turistmålet i norra delen av Sverige. Många kommer för att besöka Icehotel i Jukkasjärvi, som har växt fram till att bli ett turistmål av internationell rang. Turismen är tillsammans med rymdverksamheten och gruvindustrin oerhört betydelsefulla för Kirunas näringsliv. Något som avspeglas i kommunvapnet, som innehåller både en fjällripa och en symbol för järnmalmen. Är man sugen på äventyr kan man packa ryggsäcken och bestiga Sveriges högsta bergstopp Kebnekaise. Väl i Kiruna kan man passa på att beundra en så kallad midanttssol och polarnatt. Polarnatten inträffar 20 dygn om året och betyder att solen inte går över horisonten. Det motsatta gäller vid midnattssol, då hamnar solen aldrig nedanför horisontlinjen. Midnattssol går att beskåda under 50 sommardygn.