Var tredje svensk lägger mer pengar på sitt hem under pandemin

En av tre lägger mer pengar på sitt hem under pandemin. Det visar en ny undersökning från Demoskop gjord på uppdrag av HSB Riksförbund. Att hemmet har blivit viktigare märks även hos oss på Servicefinder där efterfrågan på hantverkstjänster varit högre än vanligt.

Att vi värdesätter vår bostad mer under pandemin är ett faktum. Bostadsmarknaden är glödhet samtidigt som fler är beredda att lägga pengar på att få det fint i sin befintliga bostad. Främst är det åldersgruppen 30–49 år som lägger pengar på att få det trivsamt hemma. Viktigast är vardagsrummet, utemiljön och köket –  i den ordningsföljden.

Av de som jobbar hemifrån uppger var tredje person att de gjort anpassningar i sin bostad för att skapa en arbetshörna. Var femte person städar mer. Vidare har 15% av de tillfrågade startat upp ett större renoverings- eller byggprojekt.

Vi på Servicefinder har tidigare skrivit om att effekten av coronaviruset har ökat svenskarnas renoveringslust. 2020 såg vi en högre efterfrågan på såväl hantverkstjänster som mark- och trädgårdsprojekt.  Den starka utveckligen har fortsatt i början på 2021. Renoveringstjänster som efterfrågas är bland annat köksrenovering, målning och golvslipning. En ny trend för i år är att uppdrag som rör nybyggnationer och rivningsprojekt ökat kraftigt.

Här är hela listan på tjänsterna som ökat mest under pandemin!

Det här fixar vi helst i hemmet

  1. Fasadunderhåll
  2. Köksrenovering
  3. Elinstallationer
  4. Markarbete
  5. Badrumsrenovering
  6. Trädfällning
  7. Målning/tapetsering
  8. Snickeri
  9. Golvslipning
  10. Sten/plattsättning