Vad kostar flyttstädning? Här hittar du prisexempel!

Vad kostar egentligen flyttstädning? Här går vi igenom vad du behöver tänka på när du ska anlita en städfirma och vad prislappen brukar landa på.

vad kostar flyttstädning

Vad kostar flyttstädning?

Hur mycket flyttstädning kostar påverkas av olika faktorer; bostadens storlek, i vilket skick den är i och om resekostnaden ingår eller inte. Kvadratmeterpriset brukar även bli billigare ju större bostaden är. Flyttstädning ingår också i rutavdraget, vilket innebär att du får dra av 50% av arbetskostnaden, om du har rätt till skatteavdraget. Läs mer här om vilka tjänster som ingår i rutavdraget här.  Att anlita en städfirma som tar hand om flyttstädningen behöver därför inte bli så dyrt som du tror. Dessutom sparar du både tid och energi till din nya bostad!

Hur hittar jag en duktig städfirma till ett bra pris?

Att hitta en professionell städfirma till ett bra pris är inte det lättaste. Att hitta flera och jämföra offerter kan kännas ännu svårare. Men det är därför Servicefinder finns. Genom oss kan du lämna en förfrågan och få kontakt med flera duktiga städfirmor i ditt område. Du kan sedan i lugn och ro chatta med företagen, jämföra offerter och läsa omdömen från tidigare kunder innan du gör ditt val.

skapa en förfrågan här

De flesta städfirmor bifogar en beskrivning på vad som ingår i en flyttstädning. Jämför dessa med varandra och dubbelkolla att beskrivningen täcker alla rum och ytor du vill få städade. De flesta professionella städfirmor brukar ha koll på vad som ingår i en flyttstädning, men ju tydligare du är, desto bättre kommer det att bli.

Vad gör jag om jag inte är nöjd med städningen?

Majoriteten av alla städfirmor erbjuder en garanti som innebär att de kommer tillbaka och åtgärdar det kunden inte känner sig nöjd med. Kom ihåg att fråga städfirman hur länge nöjd-kundgarantin gäller om det inte framgår i den offert du fått.

Pris för flyttstädning

En mindre bostad på  30- 50 kvm: Ca 34 kr/kvm.

En mellanstor bostad på 70- 75 kvm: Ca 28 kr/kvm.

En större bostad på 100- 130 kvm: Ca 26kr/kvm. Det innebär att en bostad på 130 kvm kostar ca 3400 kr att flyttstäda.

Alla priser är uträknade efter rutavdrag. Kom även ihåg att priserna varierar väldigt mycket mellan olika städfirmor. Det bästa sättet att få prisuppgift för din bostad är att jämföra offerter från flera städfirmor.

Vill du jämföra offerter och omdömen från städfirmor? Skicka en förfrågan och ta emot offerter från våra ansluta företag.

skapa en förfrågan här