Skapa en arbetshörna hemma – 6 inspirerande tips!

Att ha en kontorsplats hemma har aldrig varit så aktuellt som nu. Många jobbar hemifrån och längtar efter en praktisk och snygg lösning som passar in hemma. Här tipsar vi om hur du kan skapa en inspirerande arbetshörna i din bostad!

Utnyttja hallen

Om du har en stor hall är möjligheterna till ett hemmakontor stora. Att hallen tar upp onödiga kvadratmeter i ett hem är inte längre sant. Hallen är nämligen ett perfekt ställe för en arbetshörna. Genom att använda outnyttjade ytor skapar du både funktionalitet och ett snyggare hem.

Tänk compact-living

Compact-living handlar om att inreda praktisk på en liten yta. En metod för att bädda in tänket i inredningen är att använda en möbel på flera olika sätt.  Är du bara  i behov av  en laptop när du arbetar? Då kan ett snyggt avlastningsbord  även fungera utmärkt som ett skrivbord.

Paxa fönsterplatsen

Att ha en fönsterplats är populärt på såväl kontoret som flygplanet, men nu slipper du konkurrens från kollegorna. Har du plats för ett skrivbord vid ett fönster? Då kan det vara den ultimata arbetsplatsen. Du får ett fint, naturligt ljus samtidigt som placeringen tillåter dig att drömma dig bort till andra platser. Efter att ha spenderat så mycket tid hemma kan det behövas!

VardagskontoretVardagsrummet är oftast det största rummet i en bostad och en plats där många väljer att arbeta. Men att jobba från soffan är varken bra för ryggen eller energin. Lösningen? Köp ett stilfullt skrivbord som går ihop med din  inredning och placera det vid en tom vägg i vardagsrummet. Här har man valt att matcha skrivbordslampan med soffkudden – både snyggt och smart!

Skapa en arbets(hörna)

Fundera över vilka hörn och utrymmen i ditt hem som inte används. Finns det utrymme bakom trappan? Eller oanvänt hörn? Kan en garderob omvandlas till en arbetshörna? Eller går det att bygga in en bordsskiva i bokhyllan? Pinterest flödar med med smarta och kreativa lösningar där oanvända utrymmen omvandlats till trivsamma arbetshörnor – sök och inspireras ytterligare där!

Använd fönsterbrädan

För den som arbetar med bara en laptop som verktyg kan en fönsterbräda fungera som ett skrivbord. Tänk på att fönsterbrädorna måste vara tillräckligt höga för att ryggen ska må bra!

Behöver du hjälp med att bygga en arbetshörna hemma? Hos oss hittar du många duktiga snickare om gärna hjälper dig att hitta en snygg och flexibel lösning. Skapa en gratis förfrågan här.