Renovera köket? Här är 3 tips som hjälper dig att skapa ditt drömkök!

Att renovera köket är ett kul projekt som lyfter ett helt hem. Men som med alla renoveringar finns det en hel del beslut att ta längs vägen. Du ska bestämma allt ifrån stil till material och köksinredning. Här delar vi med oss av våra bästa tips som hjälper dig att få köket du drömmer om!

rotavdrag

1. Bestäm dig för en köksstil

Börja med att göra en moodboard där du samlar inspirationsbilder på kök du tycker om. Det hjälper dig att få en känsla av vad för typ av kök du tycker om. Är det modern, lantlig, minimalistiskt, retro eller kanske industriell stil? Det är smart att anpassa kökets stil efter bostadens byggår för att behålla bostadens karaktär. Bor du i ett äldre hus är det fint att lyfta fram eller återskapa tidstypiska detaljer istället för att välja alldeles för moderna material.

2. Välj färg

Förr var vitt den stora vinnaren när det kom till färgval i köket, men numera väljer allt fler nyanser av grönt, beige och persikotoner. Grönt är det perfekta kulörvalet dig som vill ha en färgklick utan att rucka på den naturnära, skandinaviska stilen. Naturnära kulörer skapar en harmonisk och lugn känsla och gifter sig bra med både sten och trä.

Är du sugen på den moderna köksstilen kan mörka köksluckor vara rätt för dig. Kombinationen med exempelvis vit marmor ger ett lyxigt helhetsintryck.

Skapa en förfrågan för din köksrenovering här!

3. Välja bänkskiva

Det finns en uppsjö av vackra bänkskivor, vilket kan göra valet extra svårt. Men punkter att överväga är underhåll, hållbarhet, budget och övrig köksinredning.

Om det är något du ska lägga extra pengar på vid din köksrenovering så är det bänkskivan. En bänkskiva används i princip dagligen och behöver vara av bra kvalité för att hålla länge!

Natursten är vackert och passar med de flesta köksstilar, vilket gör det till ett populärt val i köket. En bänkskiva i natursten är också mycket tålig, även om den är känslig mot syror som t ex läsk och citron. Andra alternativ till bänkskivor är rostfritt stål, trä, corian, betong och laminat. Besök gärna en butik för att få experthjälp om vilken bänkskiva som passar dig bäst. Kom dock ihåg att ha de fyra punkterna i åtanke när du gör ditt val. Då minskar risken att du ångrar dig vid ett senare skede.

Hitta en bra hantverkare

Att hitta en bra hantverkare kan kännas svårt och jobbigt. Ofta hör man sig för bland vänner och bekanta för att hitta den bästa. Att sedan ringa runt och boka möten med olika byggföretag för att få offerter och ta referenser kan kännas som ett hästjobb.

Med Servicefinder kan du enkelt skapa en förfrågan och direkt få svar från hantverkare i ditt område. Hos oss har du möjligheten att jämföra offerter, läsa omdömen från tidigare kunder och läsa på om företagen.

Skapa en förfrågan för din köksrenovering här!

Inspiration kök

koksrenovering
Skapa en förfrågan för din köksrenovering här!