Platsbyggda balkongmöbler

Äntligen närmar vi oss den härligaste av säsonger - utomhussäsongen. Det finns inte mycket som slår årets första middag under stjärnorna eller en spännande deckare i solen. Men, det finns en del saker att tänka på när det kommer till platsåtkomst, förvaring och hållbarhet. Här kommer tips på platsbyggda utomhusmöbler för din balkong.

Ynnesten att få ha en balkong, men hur ska jag inreda och optimera? Balkonger är oftast små och svåra att inreda. Dessutom brukar förvaring vara en högaktuell fråga då man oftast inte har massvis med förvaringsutrymmen, varken på balkongen eller i lägenheten. Förutom förvaring kan en platsbyggd möbel ha andra smart funktioner samtidigt som du får en helt unik balkong. Häng med så får du smarta och roliga tips på hur din balkong kan bli din favoritplats!

Platsbyggd bänk med förvaring

En platsbyggd bänk är det perfekta tillskottet till vilken balkong som helst. Du får inte bra extra sittplatser utan också massvis av utrymme att förvara bland annat soffkuddar, filtar och annat smått och gott. Med den typen av ”stängd förvaring” håller sig dessutom allting torrt oavsett vilket håll det blåser. Ett tips är att bygga bänken mot en vägg för att få naturligt ryggstöd.

Det som är så himla kul med platsbyggda möbler är att endast din fantasi sätter gränserna. Här kommer fyra små tips som kan vara kul att ta med sig inför din platsbyggda bänk.

  1. Montera ett litet kaffebord med dryckeshållare på din bänk
  2. Skapa en lutande sida så att du även kan använda din bänk som en solbädd
  3. Bygga in belysning i bänken
  4. Bygg bänken i olika delar så kan du flytta runt varje del som du vill

Specialanpassat bord med flera funktioner

Att specialanpassa ett bord kan också vara en bra lösning för att optimera ytan på din balkong. Ett bord är dessutom perfekt att bygga med flera funktioner.

Ett sätt är att bygga ett bord som går längs hela balkongräcket. Inte bara får du en vacker utsikt när du äter middag, du kan också skräddarsy bordet för vilka ändamål du kan tänkas behöva. Ett alternativ är att göra bordet fällbart, ett annat är att bygga in plats för växter och snygg ljussättning. Min favorit däremot är att installera tvättlinor undertill – finns det något bättre än att torka tvätt i friska luften?

Ett justerbart bord är en klassiker som på ett väldigt smidigt sätt optimerar vilka ytor som helst. Perfekt när du har besök eller vänner över på middag. Däremot så kan du med ett specialbyggt bord även justera det på höjden för att maximera ytan ytterligare. Det kan på så vis både användas som ett soffbord och middagsbord, smart va?

Beskriv ditt balkongprojekt så matchar vi ihop dig med duktiga snickare nära dig.

Grönt är skönt!

För att göra din balkong mer levande och smaksäker är blommor, växter och grönsaker ett måste. Här går vi igenom några platsbyggda alternativ för dina gröna krabater.

Platsbyggda blomlådor i olika nivåer är ursnyggt och när du har en mindre yta är det även viktigt att utnyttja höjden. Med olika nivåer kan du dessutom bestämma hur många soltimmar dina olika växter får. Varje nivå behöver inte heller ha samma storlek. Ett tips är att slå två flugor i en smäll – bygg ihop blomlådorna med din platsbyggda bänk!

Istället för att köpa blomlådor som hänger från balkongräcket, utforma dina egna. Det sätter en unik touch på din balkong och du får precis de mått du är ute efter. Du kan även bygga in smart förvaring för redskap och fröer.

Vi hoppas du har fått lite inspiration inför den härligaste av säsonger – utomhussäsongen. Kom ihåg, det är alltid roligare att skapa något eget, så låt kreativiteten flöda. När du behöver hjälp så kan du jämföra företag för din platsbyggnation nedan.

Beskriv ditt balkongprojekt så matchar vi ihop dig med duktiga snickare nära dig.