Energismarta renoveringstips som sänker dina el- och värmekostnader!

Kämpar du med höga el- och värmekostnader där hemma? Då kan det vara läge att investera i något av våra energismarta renoveringsprojekt. Det är inte bara en långsiktig investering för din plånbok, du sparar också på vår miljö. Här kommer några energismarta renoveringstips som garanterat sänker dina el- och värmekostnader.

Tilläggsisolera din bostad

Tilläggsisolering är ett snabbt, enkelt och effektivt sätt att spara energi. Många menar att det ger en maximalt energieffektiv bostad till minimal kostnad. En bra början är att tilläggsisolera tak och vind som står för ca 15% av en bostads totala värmetapp.

Vill du även tilläggsisolera ytterväggarna får du vara beredd på att lägga lite mer tid och pengar. Det är dessutom ett relativt krångligt projekt där resultatet inte alltid blir perfekt.
Ytterväggarna står för hela 20% av en bostads energiförluster så det kan absolut vara värt att ta i beaktning.

Lämna en förfrågan för att få offerter från erfarna proffs inom isolering. Det är helt kostnadsfritt och utan förpliktelser att lämna en förfrågan.

Ventilationen är något som du absolut inte får förbise när du tilläggsisolerar. Är inte ventilationen tillräcklig kan det bildas fukt som kan göra stor skada på din bostad. Ventilationen kan vara tillräcklig innan din tilläggsisolering, men ju tätare din bostad blir desto mindre luft försvinner ut.

Byt ut dina fönster

Visste du att äldre tvåglasfönster alternativt fönster med dålig isolering kan stå för 40% av din bostads totala energiförluster. Antingen så kan du byta till energifönster eller så tilläggsisolerar du dina gamla.

Absolut, det är dyrt att byta fönster. Men å andra sidan är det en väl värd investering.
Lämna en förfrågan för att få offerter från erfarna proffs inom fönstermontering. Det är helt kostnadsfritt och utan förpliktelser att lämna en förfrågan.

Täta fönster och dörrar

Vill man göra mindre ingrepp men som gör stor skillnad är ett hett tips att täta områden där luft kan tänkas sippra ut. Att täta fönster och dörrar är en väldigt bra början som inte heller kostar speciellt mycket.

5 övriga tips på hur du kan sänka din energiförbrukning

 1. Sänk värmen
  Cirka 50& av energin vi använder går åt till uppvärmning i våra bostäder. Prova att sänka värmen litegrann, antingen i enstaka rum eller i hela huset.
 2. Bra belysning och släck efter dig
  LED- och lågenergilampor är mer effektiva och drar inte lika mycket el. LED-lampor förbrukar hela 80% mindre el än ”vanliga lampor”.
 3. Duscha kortare
  Gör som Gunde Svan!
 4. Kör fulla maskiner
  Undvik halvfulla maskiner, både när det kommer till tvätt- och diskmaskin.
 5. Läs en bok
  … eller stäng av dina energiförbrukande apparater när du är klar!
våra tjänster
Oavsett vilket projekt du kan tänkas behöva hjälp med kan du alltid jämföra offerter och omdömen hos oss!