7 vackra tapeter för barnrummet att inspireras av!

Att tapetsera ett barnrum är ett glädjefyllt projekt. Ett barnrum är en sagolik och livfull plats där det finns utrymme att ta ut svängarna med lekfulla detaljer, vackra mönster, färgstarka kulörer eller lugnande pasteller. Här tipsar vi om barntapeter som höjer trivseln och myskänslan i sovrummet med flera grader.

barntapet

Att tapetsera ett barnrum är både kul och svårt. Att det finns en uppsjö av fina barntapeter gör inte valet av tapet enkelt, men det gör inte jobbet tråkigare. för det. Bra att veta är att det finns många lekvänliga och tåliga tapeter för föräldern som är orolig för kritor och kladdiga fingrar på väggarna.

En sagolik värld

barntapet

Mrs. Mighetto tapet OCEAN STORIES, Jimmy Cricket. Läs mer här.

Stimulera barnens fantasi med motiv från en sagolik värld! Den här tapeten  illustrerar en undervattens värld man bara vill dyka in. Njut av den vackra synen av valar, bläckfiskar och båtar som vaggar i vattnet. En oförglömlig tapet dina  barn kommer att minnas när de blir vuxna.

Inspireras av djurriket

barntapet_1

Tapet med cirkustema, Galerie Wallcovering. Läs mer här.

Att inspireras av djurriket är aldrig fel. Pryd väggarna med gulliga och roliga motiv på djur! Med djur på väggarna skapar du en varm och härlig atmosfär i rummet som bjuder in till lek. Om du är rädd för att tapeten ska ta över för mycket av rummet kan du välja en tapet med dova färger.

Fånga upp barnets intresse

barntapet

Majvillan tapet, Above the clouds soft blue. Läs mer här. 

Har du ett barn som älskar fordon? Då kan den här tapeten vara extra glädjande! Många känner till den populära och klassiska mattan med stad och bilmotiv som bjuder in till lek. Med flygande bilar och hus på moln har du möjlighet att uppmuntra det bilälskande barnets fantasi ännu mer!

En sagolik värld av blommor

barntapet

Sandberg, tapet Ava, Dark blue. Läs mer här.

Överdimensionerade, snirkliga blommor passar perfekt till barnrummet! Den här vackra tapeten i blått och rosa för tankarna till en sagolik värld där dansande älvor flyger omkring och tomtar gömmer sig bakom mossiga stenar i skogen.

En tapet som berättar något

barntapet

Borastapeter Scandinavian Designers Charlie 6251 Tapet. Läs mer här.

Bjud in grönskan i barnrummet med vackra illustrationer inspirerade av den svenska skogen.  Den här handritade tapeten berättar en saga om ekorrar som plockar ekollon, gungar, hänger från kvistar och sitter på träd. De vackra detaljerna och färgerna känns som ett uppslag från en barnbok från barndomen. Den här tapeten inspirerar även den minst fantasifulla föräldern till sagoberättande om söta ekorrar.

Tidlöst med prickar

barntapet

Majvillan Tapet Confetti, Ellos. Läs mer här.

Om du vill ha en tapet som barnet kan växa med rekommenderar vi att du väljer en prickig, eller randig tapet. Prickiga tapeter är tidlöst och funkar år ut och år in. Prickar är ett enkelt, men glatt mönster som får en att dra på smilbanden direkt. Kanske precis det man behöver när sömnlösa nätter med småbarn gör sig påminda? 🙂

Vill du få hjälp med att tapetsera barnrummet? Ska en förfrågan hos Servicefinder här och få kontakt med proffsiga målerifirmor i ditt område.