5 viktiga och härliga utomhusprojekt att tag i när våren knackar på dörren!

För många husägare är vår synonymt med utomhusprojekt. Du kanske redan har en lista på projekt att ta tag i. Eller så längtar du efter en förändring, men vet inte riktigt vart du ska börja. Vi förstår precis. Men oavsett vilken grupp du tillhör så kan du här inspireras av 5 viktiga och härliga utomhusprojekt som passar perfekt att utföra under våren!

Bygga altan

Längtar du efter en kaffe på en soldränkt altan? Då kan det vara dags att ta tag i projektet så att du faktiskt hinner njuta innan säsongen är över. Altanen är en plats där vi solar, grillar, läser böcker och har trevliga samtal med familjen. Att bygga en uteplats helt på egen hand kan vara lite klurigt, och framför allt kan det ta lång tid. Vi rekommenderar därför att hitta en duktig hantverkare för jobbet. Då kan du känna dig trygg med att bygget går rätt till och att du får altanen precis som du vill.

Via Servicefinder kan du komma i kontakt med grymma byggfirmor där du bor. Det enda du behöver göra är att skapa en förfrågan. Innan du väljer hantverkare kan du fundera över vart du vill ha din altan. Många väljer att placera den i anslutning till huset, men det kanske skulle funka lika bra att ha den någon annanstans på tomten. Behöver du inspiration till altanbygget? Läs gärna vårt blogginlägg om hur du fixar en härlig uteplats på tomten här.

Måla om fasaden

En husfasad är viktig i flera avseenden. En bra fasad håller sprickor borta, samtidigt som den ger utsidan ett skönhetslyft. Att måla om fasaden under våren är ett perfekt utomhusprojekt, då temperaturen ofta ligger runt 8 grader dygnet runt. Är det för kyligt på nätterna kan målarfärgen, som oftast är vattenbaserad, frysa. Hos Servicefinder hittar du många duktiga målare som gärna hjälper dig ge din fasad en uppfräschning – vare sig det handlar om att måla om eller renovera.

Lägga om tak

Att vara husägare är fantastiskt, men det innebär också att en hel del underhåll. En av delarna av ett hus som ska underhållas är taket. Om det var länge sedan ditt hus genomgick ett takbyte så ska du ta tag i det så fort som möjligt. Mindre skador kan med tiden bli dyra och kostsamma. En bra start är att kontakta en besiktningsman som kan kolla hela taket och fastställa vad som behöver göras. Därefter kan du anlita en takläggare, antingen via Servicefinder, eller utanför tjänsten. Att lägga tak kan ta allt ifrån några dagar till tre veckor, beroende på vilken takläggare du väljer att anlita. Det allra viktigaste är att du får kontakt med en seriös firma som utför ett ordentligt och noggrant jobb. När du använder dig av Servicefinder kan du känna dig trygg med att firmorna du får svar ifrån har blivit kontrollerade. Dessutom kan du jämföra både offerter och omdömen innan du väljer ett företag!

Sten- och plattsättning

Skapa trädgården i dina drömmar med slingrande grusgångar, vacker marksten eller en stödmur. Har du en uteplats kan marksten rama in den som en tavla. Eller så kanske du är ute efter funktionalitet? Då kan plattsättning i garageuppfarten vara mer aktuellt. Oavsett vad du är ute efter är sten- och plattsättning är ett perfekt att ta tag i så här års. Om inspirationen sinar kan du gå in på Pinterest  och inspireras av romantiska trädgårdar som ser ut att vara tagna ur en saga.

Trädgårdsarbete

När våren kommer vaknar trädgården till liv efter en lång vinterdvala. Du kan kicka igång den nya säsongen med att förbereda trädgården inför sommaren. Om din gräsmatta har nakna fläckar efter vintern kan du t ex plantera gräsfrön. Du kan också börja rensa ogräs tidigt för att ogräset inte ska få fäste och sprida sig i rabatter. Vill du få hjälp med trädgårdsarbetet kan du anlita en trädgårdsmästare för jobbet. Skapa en förfrågan här för att få kontakt med proffsiga mark- och trädgårdsföretag.