5 tips – platsbyggda möbler i liten lägenhet

Att få ut det mesta av en liten lägenhet kan vara en stor utmaning. Men med rätt möbler och layout finns det smarta sätt att maximera ytan. Här kommer fem tips på platsbyggda och specialanpassade möbler för den lilla lägenheten.

Platsbyggda möbler är ett utmärkt sätt att skräddarsy och utnyttja varenda vrå. Du spara inte bara utrymme, med bra planering kommer lägenheten även kännas större. Som grädde på moset – med platsbyggda möbler får dessutom en helt unik lägenhet!

Öppen eller stängd garderob? Vi röstar för både och!

1. Platsbyggd garderob – skräddarsydd förvaring

Garderober kan, som vi alla vet, vara otympliga och ta alldeles för mycket plats. Det är också svårt att hitta en garderob som har exakt rätt mått och i den design eller färg du önskar, speciellt i mindre lägenheter.

En platsbyggd garderob kan du däremot anpassa precis efter dina önskemål. I mindre rum är det även viktigt att utnyttja hela höjden. Vidare kan du skräddarsy en specialanpassad garderob med olika hyllor, lådor och hängare, på så sätt kan du optimera förvaringsutrymmet efter just dina behov. Inte bara får du en större känsla av rummet, det är också en värdehöjande investering för din bostad.

Beskriv ditt projekt så matchar vi ihop dig med duktiga snickare nära dig.

2. Bygg specialanpassade och platsbyggda hyllor

En inbyggd bokhylla är inte bara ett perfekt sätt att hålla dina favoritböcker organiserade och lättillgängliga. Det är också en plats för extra förvaring på ett snyggt och ”osynligt” vis som ger en hemtrevlig och lyxig karaktär.

Oavsett om du väljer att använda den inbyggda bokhyllan för visningsändamål eller för förvaring, kommer du att kunna hitta en design som passar dina behov och stil. Du kan till exempel bygga runt fönster, din TV eller ditt skrivbord för att få en sömlös övergång.

En platsbyggd hylla ger det ditt rum en luftigare och större känsla!

3. Platsbyggd säng – bygg på höjden eller med utdragbara lådor

Det finns en mängd olika typer av sängar och sängramar. Genom att låta bygga en egen säng blir det inte bara billigare, du kan även anpassa den efter dina behov och önskemål. En platsbyggd säng är ett utmärkt alternativ för den som bor litet och behöver mer utrymme i sitt sovrum. Ett tips är att utnyttja höjden, på så vis kan du skapa ett extra utrymme under sängen. Ett annat alternativ är att skräddarsy sängen med utdragbara lådor.

Beskriv ditt projekt så matchar vi ihop dig med duktiga snickare nära dig.

4. Platsbygg förvaring i hallen

Inbyggd förvaring i hallen är ett utmärkt sätt att få ut det mesta av det begränsade utrymmet. Det låter dig förvara föremål som du behöver nära till hands, såsom kappor och skor, men håller dem också utom synhåll. Med platsbyggd förvaring kan du skapa ett snyggt och organiserat utseende samtidigt som du får det precis som du vill ha det i alla avseende.

Inbyggd förvaring kan enkelt skräddarsys för att passa dina behov och stil, vilket gör det till ett idealiskt alternativ. Kanske vill du ha garderober från golv till tak tillsammans med snygga svävande lådor som du dessutom kan sitta på? Valen är oändliga – och det bästa är att du varken behöver kompromissa med stil eller funktionalitet.

Vårt tips är att ta in en snickare som kan hjälpa till med planeringen av ditt platsbygge i hallen. En expert kan hjälpa dig att maximera ytan och skapa en välkomnande hall.

Att mixa med både öppna och stängda förvaringsutrymmen är ett hett tips!

5. Kökssoffa efter dina mått

En inbyggd kökssoffa är ett utmärkt sätt att tillföra både stil och komfort till ditt hem. Speciellt när du har ett mindre kök där även förvaring är en bristvara.

Inbyggda kökssoffor är en mångsidig möbel. Oavsett om du behöver extra sittplatser för att underhålla gäster eller bara vill ha en mysig plats att koppla av efter en lång dag, är den här typen av soffa den perfekta lösningen. Plus, med dess inbyggda förvaringsfack, har du gott om utrymme för att förvara alla nödvändiga, eller onödiga, kökssaker.

Hitta bra snickare hos Servicefinder

Platsbyggda eller specialanpassade möbler är det ultimata sättet att utnyttja mer av ytan i en liten lägenhet. De tillåter dig att spara utrymme samtidigt som en möbel kan nyttjas till två eller flera funktioner.

Vill du platsbygga en möbel? Hos oss på Servicefinder kan du skapa en gratis förfrågan och jämföra offerter från bra snickare där du bor. Innan du gör ditt val kan du jämföra omdömen och se tidigare kunders upplevelser av företagen i fråga.

Beskriv ditt projekt så matchar vi ihop dig med duktiga snickare nära dig.