4 smarta tips för en lyckad badrumsrenovering

Drömmer du om ett nytt badrum? Då är du inte ensam. I badrummet vill vi ha funktionalitet, men också en mysig känsla för stunder av återhämtning och avkoppling. Här är våra bästa tips för en lyckad renovering!

Planera renoveringen

Inför din badrumsrenovering är det smart att köpa inredningstidningar, besöka inredningskonton på Instagram och kolla runt på nätet efter inspirationsbilder till ditt badrum. Hur vill du att det färdiga resultatet ska se ut? Vad ska badrummet ha för stil och funktionalitet? Vill du ha tvättmaskin, handdukstork, golvvärme, badkar eller dusch? Vad vill du ha för belysning? Gör en lista med allt som är viktigt för dig! Att vara specifik i dina önskemål gör det lättare att sätta ihop en budget.Gör en budget

När du vet hur ditt badrum ska se ut är det dags att lägga upp en budget för renoveringen. För att få en korrekt prisbild behöver du kolla upp vad badrumsinredning och material kostar. Ett tips är bestämma dig för en eller flera saker som du kan tänka dig att lägga lite mer pengar på. Det kan exempelvis vara badkaret, kakel eller en lyxig komod med dubbla handfat. Att blanda budget med lyxiga inslag räcker långt för att skapa ett drömmigt badrum! Kom ihåg att ha en liten buffert för oförutsedda utgifter.  En renovering blir nästan alltid dyrare än vad man tänkt sig.

badrumsrenovering

Hitta hantverkare

När du lagt upp en budget behöver du anlita hantverkare för ditt projekt. För badrumsrenoveringar är det bäst att ta in ett professionellt byggföretag med rätt kompetens. För våtrum krävs det att hantverkarna följer särskilda branschregler för att din försäkring ska gälla vid exempelvis en vattenskada. Kontakta gärna ditt försäkringsbolag för att se vad som gäller för din renovering.

Börja med att begära in offerter från flera hantverkare och se till att ta referenser från tidigare kunder. Om du använder Servicefinder får du hjälp att hitta rätt hantverkare, snabbt och enkelt. Det enda du behöver göra är att skapa en gratis förfrågan där du beskriver ditt projekt. Du kan sedan jämföra offerter och ta del av omdömen från tidigare kunder. Alla hantverkare som är anslutna till Servicefinder är godkända för F-skatt och har god ekonomi.

badrumsrenovering

Skriv ett avtal med hantverkaren

Att skriva ett tydligt och bra avtal med byggföretaget innan renoveringen startar är viktigt. Avtalet ska bland annat innefatta pris, omfattning och tidsplan. Om det skulle uppstå någon tvist är avtalet en bra försäkring att ha. Här hittar du mer information om vad ett avtal med en hantverkare bör innehålla.

Kom ihåg rotavdraget! 

En badrumsrenovering kostar en slant, men med rotavdraget spar du flera tusenlappar. Rotavdraget innebär att du kan göra upp till 50 000 kronor i skatteavdrag på arbetskostnaden. Läs mer om skatteavdraget här.