Badrumsrenovering i Sala

Att renovera badrummet är ett kul projekt, men det kan också kännas stressigt. Med en bra hantverkare blir badrumsrenoveringen både smidig och säker. Servicefinder hjälper dig att hitta byggfirmor som du kan jämföra. Få offerter, läs omdömen och gör ett tryggt val.

Skapa förfrågan
 • Våra användare älskar oss
  4,6

  Ett bra sätt att hitta tjänster på.

  Hans L, Oktober 2021

 • 10 000+
  Anslutna företag
 • 4 787
  Pågående jobb
 • 16 000+
  Omdömen om företag
 • 4,5/5
  Företagens snittbetyg

Populära kategorier som liknar badrumsrenovering i Sala

 • Elektriker i Sala

  ROT

  Letar du efter elektriker i Sala? Hos Servicefinder hittar du seriösa elektriker som kan utföra elinstallationer för både hem och industri.

 • Målare i Sala

  ROT

  Letar du efter pålitliga målare i Sala? Lämna en förfrågan hos Servicefinder, få svar och jämför mellan flera duktiga målarfirmor.

 • Snickare i Sala

  ROT

  Behöver du snickra en möbel? Eller letar du kanske snickare för en husbyggnation? Servicefinder hjälper dig att hitta pålitliga snickare i Sala.

 • Rörmokare i Sala

  ROT

  Söker du rörmokare som kan hjälpa dig med omläggning av rör och reparation av läckage? Servicefinder hjälper dig hitta pålitliga rörmokare i Sala.

Alla kategorier

Förfrågningar som liknar badrumsrenovering i Sala

Alla förfrågningar

Så tycker användarna om våra badrumsrenoverare

Några av våra populära badrumsrenoverare

Vanliga frågor och svar om badrumsrenovering

 • Vår ambition är att du ska hitta en bra hantverkare för ditt byggprojekt. Rent praktiskt går det till så att du skapar en gratis förfrågan på vår hemsida och beskriver jobbet du vill få utfört. Vi matchar sedan ihop dig med hantverkare i ditt område. När byggfirmorna tar kontakt med dig har du möjlighet att jämföra såväl omdömen som offerter innan du väljer ett företag för jobbet.
 • Alla våra anslutna hantverkare har genomgått en kvalitetssäkring där vi kontrollerat att de är godkända för F-skatt och momsregistrerade. Vi gör även dagliga kontroller för att säkerställa att företagen inte är försatta i konkurs. Den viktigaste kvalitetskontrollen i vår tjänst är dock omdömen. Alla konsumenter som använder Servicefinder blir tillfrågade om de vill lämna ett omdöme efter slutfört arbete. På så vis vet du att feedbacken är baserad på verkliga upplevelser. Vi rekommenderar alltid att du upprättar ett avtal med byggfirman du väljer för att minska risken för missförstånd. Om du vill få fler tips på hur du väljer rätt hantverkare för jobbet kan du läsa den här artikeln i vår blogg.
 • ”Rot” står för renovering, ombyggnad och tillbyggnad. Avdraget innebär att du som ägare av radhus, bostadsrätt, villa eller radhus får skattereduktion för olika typer av renoveringsarbeten. För att ha rätt till avdraget behöver du uppfylla vissa kriterier:
  • Du bor och betalar skatt i Sverige för minst 90% av din inkomst.
  • Du äger bostaden. Du kan inte få avdrag för arbete som utförts i en hyresrätt.
  • Du måste helt eller delvis bo i fastigheten där arbetet ska utföras.
  • Arbetet måste ske inne i bostadsrätten. Yttre underhåll såsom fönsterbyte, inglasning av balkong och byte av ytterdörr är inte giltigt för skattereduktion.
  • Du har betalat fakturan. Har någon annan betalat för tjänsten så kan du inte göra avdrag.
  • Fastigheten är äldre än 5 år. Garage eller carport ger rätt till rot om tillbyggnaden byggs ihop med bostadshuset. Du kan däremot inte få skatteavdrag när du bygger ett nytt hus.
  • Rotavdraget får uppgå till max 50 000 kronor per person och år.
  • För rottjänster kan du dra av upp till 30 procent av arbetskostnaden.
  Läs mer om ROT-avdraget på Skatteverkets hemsida.
 • När du skapar en förfrågan hos Servicefinder kan du få kontakt med flera hantverkare. En rekommendation är att boka in möten med samtliga hantverkare för att de ska ha möjlighet att kolla på ditt projekt. Därefter kan du begära skriftliga offerter. Kontrollera alltid vad som är specificerat i offerten – är det hela eller delar av arbetet? Fråga även om det kan tillkomma dolda kostnader för exempelvis material, resor och städning. Du kan läsa mer om hur du väljer rätt hantverkare för jobbet här.
 • Priset på hantverkartjänster varierar beroende på vart du bor och storleken på ditt projekt. Hantverkare i storstäderna är i regel dyrare än hantverkare i mindre orter. Däremot är utbudet av hantverkare större i storstäderna, vilket sätter dig i en god förhandlingssituation. Ofta kan man som kund förhandla priset en del så det lönar sig att vända sig till flera byggföretag och jämföra offerter. Det är viktigt att väga in flera faktorer när du väljer hantverkare, exempelvis omdömen och försäkringar. Det är också viktigt att du upprättar ett avtal med byggfirman du väljer. Vill du ha fler tips på hur du kan tänka när du väljer hantverkare – läs vår checklista på 8 saker du bör ha koll på för att välja rätt hantverkare.

Blogginlägg om badrumsrenovering

Badrumsrenovering

Vid en renovering av badrum ska du först se till att det tål fukt och vatten och då är speciella material för badrum och våtrum att föreslå. Det är ofta ett stort projekt att renovera ett badrum och du kan ha stor nytta av att prata med flera olika företag och jämföra deras offerter innan du bestämmer dig för vem som får ta på sig uppgiften. Med hjälp av Servicefinder kan du hitta flera leverantörer som utför badrumsrenovering i Sala

Det finns några punkter vid våtrumsrenoveringen som är mer prioriterade. Det första du bör tänka på är tätskikt och fuktspärr, det som utgör grunden måste alltså vara det rätta innan du lägger ett nytt golv. Innan golvet plattläggs måste du se till att grunden är gjord av betong. Stora delar av alla vattenskador i ett badrum sker i golvet. Om du får problem med fukt i ditt badrum har de med största säkerhet uppkommit i våtzon 1, dvs på golvet eller runt dusch- eller badområdet.

Något av det svåraste vid en badrumsrenovering är att montera brunnen i golvet och att få den i rätt nivå. Det är ingen barnlek att montera en golvbrunn i ett badrum. En mycket viktig punkt är också ventliationen av ett badrum då det handlar om stora mängder vatten som är i omlopp. Därför ska en fläkt vara monterad på det ställe där mest fukt sätter sig.

Sök gärna på "badrumsrenovering i Sala" för hjälp när du ska skruva fast hyllor, speglar och badrumsskåp, då hål efter att du borrat kan ställa till det så pass att fuktspärren inaktiveras. Fuktskador är svåra att undersöka och du kan få betala ett högt pris för reparationsarbetet.

Sala

Sala ligger i Västmanlands län och har ett befolkningsantal på 22000. Närliggande orter till Sala är Uppsala och Västerås. Sala är mest känd för Sala silvergruva men också för sin maskinindustri. Gruvan hade under lång tid stor betydelse för Sveriges ekonomi. Även om gruvan är tagen ur bruk, är den fortfarande en resurs för staden då många besökare lockas dit. Omkring Salatrakten och gruvan, provborras det fortfarande i syfte för att finna ytterligare silverfynd. Omkring Sala finns också flera kalkbrott. Fler sevärdheter i Sala är Sätra Brunn, Aguélimuseet eller Svartådalen. Varje år anordnas även en höstmarknad på Stora Torget där man kan fynda kläder, hemlagad sylt, äpplen med mera. Under 1800-talet besökte den danska författaren H.C. Andersen Sala. Mannen är bland annat känd för att ha skrivit över 1000 dikter. Under sin visit i Sala, undrade författaren var alla människor höll hus. Det visade sig att de flesta av invånarna hämtade hem sin boskap från åkrarna utanför staden. En känd tv-profil från Sala är författaren, redaktören och komikern Lasse O'Månsson.