Badrumsrenovering i Fagersta

Att renovera badrummet är ett kul projekt, men det kan också kännas stressigt. Med en bra hantverkare blir badrumsrenoveringen både smidig och säker. Servicefinder hjälper dig att hitta byggfirmor som du kan jämföra. Få offerter, läs omdömen och gör ett tryggt val.

Skapa förfrågan
 • Våra användare älskar oss
  4,6

  Kommer helt klart använda igen om jag behöver flytta igen!

  Lpwloden , November 2021

 • 10 000+
  Anslutna företag
 • 5 066
  Pågående jobb
 • 15 000+
  Omdömen om företag
 • 4,5/5
  Företagens snittbetyg

Populära kategorier som liknar badrumsrenovering i Fagersta

 • Elektriker i Fagersta

  ROT

  Letar du efter elektriker i Fagersta? Hos Servicefinder hittar du seriösa elektriker som kan utföra elinstallationer för både hem och industri.

 • Målare i Fagersta

  ROT

  Letar du efter pålitliga målare i Fagersta? Lämna en förfrågan hos Servicefinder, få svar och jämför mellan flera duktiga målarfirmor.

 • Snickare i Fagersta

  ROT

  Behöver du snickra en möbel? Eller letar du kanske snickare för en husbyggnation? Servicefinder hjälper dig att hitta pålitliga snickare i Fagersta.

 • Rörmokare i Fagersta

  ROT

  Söker du rörmokare som kan hjälpa dig med omläggning av rör och reparation av läckage? Servicefinder hjälper dig hitta pålitliga rörmokare i Fagersta.

Alla kategorier

Förfrågningar som liknar badrumsrenovering i Fagersta

Alla förfrågningar

Så tycker användarna om våra badrumsrenoverare

Några av våra populära badrumsrenoverare

Vanliga frågor och svar om badrumsrenovering

 • Vår ambition är att du ska hitta en bra hantverkare för ditt byggprojekt. Rent praktiskt går det till så att du skapar en gratis förfrågan på vår hemsida och beskriver jobbet du vill få utfört. Vi matchar sedan ihop dig med hantverkare i ditt område. När byggfirmorna tar kontakt med dig har du möjlighet att jämföra såväl omdömen som offerter innan du väljer ett företag för jobbet.
 • Alla våra anslutna hantverkare har genomgått en kvalitetssäkring där vi kontrollerat att de är godkända för F-skatt och momsregistrerade. Vi gör även dagliga kontroller för att säkerställa att företagen inte är försatta i konkurs. Den viktigaste kvalitetskontrollen i vår tjänst är dock omdömen. Alla konsumenter som använder Servicefinder blir tillfrågade om de vill lämna ett omdöme efter slutfört arbete. På så vis vet du att feedbacken är baserad på verkliga upplevelser. Vi rekommenderar alltid att du upprättar ett avtal med byggfirman du väljer för att minska risken för missförstånd. Om du vill få fler tips på hur du väljer rätt hantverkare för jobbet kan du läsa den här artikeln i vår blogg.
 • ”Rot” står för renovering, ombyggnad och tillbyggnad. Avdraget innebär att du som ägare av radhus, bostadsrätt, villa eller radhus får skattereduktion för olika typer av renoveringsarbeten. För att ha rätt till avdraget behöver du uppfylla vissa kriterier:
  • Du bor och betalar skatt i Sverige för minst 90% av din inkomst.
  • Du äger bostaden. Du kan inte få avdrag för arbete som utförts i en hyresrätt.
  • Du måste helt eller delvis bo i fastigheten där arbetet ska utföras.
  • Arbetet måste ske inne i bostadsrätten. Yttre underhåll såsom fönsterbyte, inglasning av balkong och byte av ytterdörr är inte giltigt för skattereduktion.
  • Du har betalat fakturan. Har någon annan betalat för tjänsten så kan du inte göra avdrag.
  • Fastigheten är äldre än 5 år. Garage eller carport ger rätt till rot om tillbyggnaden byggs ihop med bostadshuset. Du kan däremot inte få skatteavdrag när du bygger ett nytt hus.
  • Rotavdraget får uppgå till max 50 000 kronor per person och år.
  • För rottjänster kan du dra av upp till 30 procent av arbetskostnaden.
  Läs mer om ROT-avdraget på Skatteverkets hemsida.
 • När du skapar en förfrågan hos Servicefinder kan du få kontakt med flera hantverkare. En rekommendation är att boka in möten med samtliga hantverkare för att de ska ha möjlighet att kolla på ditt projekt. Därefter kan du begära skriftliga offerter. Kontrollera alltid vad som är specificerat i offerten – är det hela eller delar av arbetet? Fråga även om det kan tillkomma dolda kostnader för exempelvis material, resor och städning. Du kan läsa mer om hur du väljer rätt hantverkare för jobbet här.
 • Priset på hantverkartjänster varierar beroende på vart du bor och storleken på ditt projekt. Hantverkare i storstäderna är i regel dyrare än hantverkare i mindre orter. Däremot är utbudet av hantverkare större i storstäderna, vilket sätter dig i en god förhandlingssituation. Ofta kan man som kund förhandla priset en del så det lönar sig att vända sig till flera byggföretag och jämföra offerter. Det är viktigt att väga in flera faktorer när du väljer hantverkare, exempelvis omdömen och försäkringar. Det är också viktigt att du upprättar ett avtal med byggfirman du väljer. Vill du ha fler tips på hur du kan tänka när du väljer hantverkare – läs vår checklista på 8 saker du bör ha koll på för att välja rätt hantverkare.

Blogginlägg om badrumsrenovering

Badrumsrenovering

Vid en renovering av badrum ska du först tillse att det tål fukt och vatten och då är speciella material för badrum att föredra. Att renovera ett badrum är inte gjort på en gång och det är många beslut som måste fattas, därför gör du bäst i att ta hjälp av ett proffs. Med hjälp av Servicefinder kan du hitta flera leverantörer som utför badrumsrenovering i Fagersta

Det finns några punkter vid våtrumsrenoveringen som är mer prioriterade. Det första du bör tänka på är tätskikt och fuktspärr, grundmaterialet måste alltså vara korrekt innan du lägger ett nytt golv. Grunden måste utgöras av betong om du ska lägga klinkers. Det är inte svårt att förstå att skador på grund av fukt i ett badrum oftast sitter i golvet. Om du får problem med fukt i ditt badrum har de säkerligen uppkommit i våtzon 1, dvs på golvet eller runt dusch- eller badområdet.

Något av det som utgör störst hinder vid en badrumsrenovering är att montera brunnen i golvet och att få den i rätt nivå. Istallationen av golvbrunnen är ett kritiskt moment. En mycket viktig punkt är också ventliationen av ett badrum då det handlar om stora mängder vatten som är i omlopp. Se till att ha en fläktfunktion vid det fuktigaste stället i badrummet.

Sök gärna på "badrumsrenovering i Fagersta" för hjälp när du ska installera duschkabin, tvättställ eller handukstork i badrummet, då hål efter borrning kan ställa till det så pass att fuktspärren inaktiveras. Fuktskador är svåra att undersöka och att reparera sådana kan bli en dyrhistoria.

Fagersta

I Västmanland ligger huvudorten och kommunen Fagersta. Det bor 12000 människor i Fagersta kommun. Fagersta är en tätort som utvecklades förhållandevis långsamt. Det bodde inte ens 100 människor i Fagersta på 1700-talet. Fagersta bruk med dess järntillverkning, stod för all verksamhet och det var det som var utgångspunkten för samhällets utveckling. Bruket expanderade under slutet av 1800-talet och fick därmed ett internationellt inflytande. Branscher som idag finns representerade i staden är inom bergborrverktyg, träprodukter, trappor och hårdmetall. Företagen består av många småföretag och globala verksamheter inom export.

Till Fagersta kommer du smidigt med bil, buss och tåg. Fagersta ligger cirka 70 km nordväst om Västerås. Med Go By Bus kan du åka tur och retur på sträckan Fagersta-Stockholm varje dag. Om du tycker det är bekvämare med tåg finns järnvägsförbindelse via Avesta/Krylbo–Örebro och Ludvika-Västerås.

Fagersta är en riktig rockstad och kan stoltsera med att rockbandet The Hives kommer därifrån, med frontfiguren och sångaren Howlin' Pelle Almqvist.