Läggning av 71 kvm klickparkettgolv i Botkyrka

Den här förfrågan lämnades vintern 2022 i kategorin Golvläggning i Botkyrka

Beskriv jobbet
Kontaktuppgifter

Vad behöver du hjälp med?

Ange postnummer
Om du inte kan postnumret kan du ange län och kommun istället

Få prisförslag från företag{{#if county}} {{county}}{{else}} i ditt område{{/if}}

Det här fältet är obligatoriskt
Fler detaljer?

Kontaktuppgifter

Vart ska vi skicka prisuppgifterna?
Namnet är tomt eller för kort
Du måste ange en giltig e-postadress
Du måste ange ett giltigt telefonnummer
Du måste godkänna villkoren
1, Jag skulle vilja få offert på arbetskostnad för att lägga in klickparkett i tre sovrum, en hall och kök/vardagsrum om 71 kvm totalt.

2, Alternativt; Klickparkett i tre sovrum, hall, kök och slipa befintlig parkett i vardagsrum (21 kvm) och lacka med pigment – för att matcha nya klickparketten.

*Uppsättning av nya golvlister – ca 64 meter totalt för alla rum.
*Uppsättning av nya socklar under köksbänkar – 240cm, 60 cm och 156 cm.

*Specificerad kostnad för rivning och bortforsling av laminatgolv.
(Jag tror det går att lägga nytt golv på parketten i vardagsrummet.)

*Jag kan se till att golv eventuellt lister och foam finns på plats men behöver stämma av med er kring materialåtgång. Alternativt att jag får ett pris för att ni handlar material.

*En svårighet kan vara att jag har väggfasta garderobsväggar i sovrum 1 och hallen som behöver flyttas på för att kunna lägga golv under.
Jag kommer själv flytta på det jag kan inför och under arbetet för att underlätta.

Nuvarande underlag: laminat i alla rum utom vardagsrum där det ligger parkett från huset byggdes cirka 1959.
Yta: 71 kvm, varav vardagsrum 21 kvm.
Kök/matplats: 10 kvm.
Hall: 7 kvm.
Sov 1: 15 kvm.
Sov 2: 10 kvm.
Sov 3: 8 kvm.
Vardagsrum: 21 kvm.
Ungefär hur stor är golvytan i kvadratmeter?
71 kvm
Vilket typ av golv vill du lägga?
Klickparkett
Önskat startdatum
Enligt överenskommelse
Golvläggning

9 företag svarade på jobbet

 • Sanchez Golvspecialisten AB
 • Fredrik Airaksinen Byggnads AB
 • Nordlanders Trägolv
 • Odentor Bygg & Fastigheter AB
 • Sthlm Solutions AB
 • Jensens Byggelit AB
 • Aqssons AB
 • Firma Daniel Garbarz
 • A. Vestlund's Bygg

Andra som fått hjälp med golvläggning

Golvläggning
Lägga nytt golv i hall, vardagsrum och kök samt sätta en heltäckningsmatta i sovrum i Göteborg
Jag vill lägga ett nytt golv i hall vardagsrum och kök så att det bli enhetligt. Ligger parkett idag. Dock är köket ombyggt från två rum till ett, så det är olika golv i köket med en viss…
Läggning av 71 kvm klickparkettgolv i Botkyrka
Lägga ett massivt furugolv på befintlig golvgrund i Botkyrka
Uppdragdsbeskrivning: Behöver hjälp med att lägga ett massivt furugolv (värmlandsgolvet moelven ekonomi 14x117x4200 mm) på befintlig golvgrund. Golvet är redan inhandlat och, mer eller mindre,…
Golvläggning
Lägga in en heltäckningsmatta i ett sovrum i Botkyrka
Skulle vilja ha en offert på att lägga in en heltäckningsmatta i ett sovrum med en yta på 2.80 × 4.85 samt att montera två stycken trösklar. Mattan är av polypropylen, skuren lugg 12 mm med…
Läggning av 71 kvm klickparkettgolv i Botkyrka
Lägga ca 13 kvm furugolv i Botkyrka
Vi behöver hjälp med att lägga ett massivt furugolv (VÄRMLANDSGOLVET MOELVEN EKONOMI) på befintlig golvgrund med inbyggd golvvärme (vattenburen). Rummet är cirka 13 kvadratmeter stort och det…
Läggning av 71 kvm klickparkettgolv i Botkyrka
Åtgärda repa i klickparkett i Täby
Det har blivit en repa på uppskattningsvis 2 meter i ett golv. På vissa stället är det bara avskalat på ytan, på vissa ställen är det lite djupare och rör sig om ca. 1-3 mm. Troligtvis är…
Golvläggning
Lägga 25 kvm Vinylgolv i Botkyrka, Inom 3 månader
Kök och hall cirka 25 kvadratmeter.

Vanliga frågor och svar om golvläggning

Vår ambition är att du ska hitta en bra hantverkare för ditt byggprojekt. Rent praktiskt går det till så att du skapar en gratis förfrågan på vår hemsida och beskriver jobbet du vill få utfört. Vi matchar sedan ihop dig med hantverkare i ditt område. När byggfirmorna tar kontakt med dig har du möjlighet att jämföra såväl omdömen som offerter innan du väljer ett företag för jobbet.

Alla våra anslutna hantverkare har genomgått en kvalitetssäkring där vi kontrollerat att de är godkända för F-skatt och momsregistrerade. Vi gör även dagliga kontroller för att säkerställa att företagen inte är försatta i konkurs. Den viktigaste kvalitetskontrollen i vår tjänst är dock omdömen. Alla konsumenter som använder Servicefinder blir tillfrågade om de vill lämna ett omdöme efter slutfört arbete. På så vis vet du att feedbacken är baserad på verkliga upplevelser. Vi rekommenderar alltid att du upprättar ett avtal med byggfirman du väljer för att minska risken för missförstånd. Om du vill få fler tips på hur du väljer rätt hantverkare för jobbet kan du läsa den här artikeln i vår blogg.

”Rot” står för renovering, ombyggnad och tillbyggnad. Avdraget innebär att du som ägare av radhus, bostadsrätt, villa eller radhus får skattereduktion för olika typer av renoveringsarbeten. För att ha rätt till avdraget behöver du uppfylla vissa kriterier:
 • Du bor och betalar skatt i Sverige för minst 90% av din inkomst.
 • Du äger bostaden. Du kan inte få avdrag för arbete som utförts i en hyresrätt.
 • Du måste helt eller delvis bo i fastigheten där arbetet ska utföras.
 • Arbetet måste ske inne i bostadsrätten. Yttre underhåll såsom fönsterbyte, inglasning av balkong och byte av ytterdörr är inte giltigt för skattereduktion.
 • Du har betalat fakturan. Har någon annan betalat för tjänsten så kan du inte göra avdrag.
 • Fastigheten är äldre än 5 år. Garage eller carport ger rätt till rot om tillbyggnaden byggs ihop med bostadshuset. Du kan däremot inte få skatteavdrag när du bygger ett nytt hus.
 • Rotavdraget får uppgå till max 50 000 kronor per person och år.
 • För rottjänster kan du dra av upp till 30 procent av arbetskostnaden.
Läs mer om ROT-avdraget i vår blogg.

När du skapar en förfrågan hos Servicefinder kan du få kontakt med flera hantverkare. En rekommendation är att boka in möten med samtliga hantverkare för att de ska ha möjlighet att kolla på ditt projekt. Därefter kan du begära skriftliga offerter. Kontrollera alltid vad som är specificerat i offerten – är det hela eller delar av arbetet? Fråga även om det kan tillkomma dolda kostnader för exempelvis material, resor och städning. Du kan läsa mer om hur du väljer rätt hantverkare för jobbet här.

Priset på hantverkartjänster varierar beroende på vart du bor och storleken på ditt projekt. Hantverkare i storstäderna är i regel dyrare än hantverkare i mindre orter. Däremot är utbudet av hantverkare större i storstäderna, vilket sätter dig i en god förhandlingssituation. Ofta kan man som kund förhandla priset en del så det lönar sig att vända sig till flera byggföretag och jämföra offerter. Det är viktigt att väga in flera faktorer när du väljer hantverkare, exempelvis omdömen och försäkringar. Det är också viktigt att du upprättar ett avtal med byggfirman du väljer. Vill du ha fler tips på hur du kan tänka när du väljer hantverkare – läs vår checklista på 8 saker du bör ha koll på för att välja rätt hantverkare.

Blogginlägg om golvläggning

2023-01-19
Köket är det rummet där många av oss tillbringar mest tid. Vi lagar mat, äter och umgås med familj och vänner. Därför är det viktigt att köket är en plats där vi trivs och känner oss hemma. Ett sätt att förhöja kökets helhetskänsla är att lägga in nytt golv. Här är fem olika typer av köksgolv som garanterat kommer ge ditt kök nytt liv!
2022-09-16
Börjar ditt golv där hemma kännas slitet och nedgånget? Har du fått nog av fula repor och hack i parketten? Eller har du helt enkelt bara tröttnat på ditt gamla golv? Oavsett anledning, finns det två alternativ som du alltid bör ställa mot varandra – slipa eller lägga nytt!
2022-01-04
En pågående pandemi och mer hemmatid. Det har fått svenskarna att renovera och fixa i hemmet flitigt. Det märks i både byggvaruhus och hos oss på Servicefinder. Ditt län är inget undantag. Men det finns såklart vissa renoveringar som varit mer populära än andra. Här är en lista på de mest populära hemmaprojekten under året som gått – län för län.