Diverse elarbete i Järfälla

Den här förfrågan lämnades hösten 2020 i kategorin Elektriker i Järfälla

Beskriv jobbet
Kontaktuppgifter

Vad behöver du hjälp med?

Ange postnummer
Om du inte kan postnumret kan du ange län och kommun istället

Få prisförslag från företag{{#if county}} {{county}}{{else}} i ditt område{{/if}}

Fler detaljer?

Kontaktuppgifter

Vart ska vi skicka prisuppgifterna?
Namnet är tomt eller för kort
Du måste ange en giltig e-postadress
Du måste ange ett giltigt telefonnummer
Du måste godkänna villkoren
1. Installation av laddbox till elbil.
Har beställt en Zappi V2. Jag har kablar säkringar, inkapslingar, ja allt.
Behöver någon som kopplar in den och ger ett kvitto som jag kan använda för att ansöka om ladda-hemma-bidraget. Laddboxen har inte kommit ännu, men den kommer inom två veckor.
Det jag har:
Huvudbrytare, 32A 3-fas dvärgsäkringar, mini normskåp och kabel N1XV-R 5G6 .
Kabeln ligger redan i ett gult rör, avstånd mellan service/fasadskåp och laddbox plats 1.40m
Laddboxen har jfb för DC så ingen sådan behövs extra

Jag har solceller på taket därav 32A säkring, för på sommaren så skulle jag kunna ladda med mer än 20A som min huvudsäkring är. Zappi V2 stödjer lastbalansering och balansering mellan nät och solceller.

2. Det andra jobbet är lite mer av ett hemma bygge. Jag ska bygga ett batterienergilager.
Jag har gjort alla efterforskningar som krävs och har all data som behövs.
Jag har köpt 3st Victron MultiPlus-II 48/3000 dessa kommer kopplas i en 3-fas konfiguration och ladda och urladda ett litionjärnfosfat batteri.
Detta projekt är under planering och lite förberedelse, då alla grejer inte är på plats.

Victron MultiPlus-II 48/3000 följer SS EN-50438:2013 vilken nätägaren kväver för en produktionsanläggnng.
Victron MultiPlus-II i så kallat EES läge drar som mest/levererar som mest 9-10A och aldrig mer än 16A så inkoppling på 5G2.5 kabel med 16A säkring och jfb.
Batteriet kommer vara avsäkrat med 125A per inverter enligt manual och 275A på huvudkabel från batteriet.

Detta behöver jag hjälp med:

a. En föranmälan till E.On att ett batterilager ska installeras och att det handlar om SS EN-50438:2013 uppfyllande växelriktare och att det inte handlar om ödrift (inget eget jordspett behövs). Ingen strömproduktion vid strömavbrott.

b. Inkoppling/kontroll och/eller handling som kan skickas till länsstyrelsen för utbetalning av lagringsstöd. (detta är sökt och beviljat) (färdiganmälan ??)

c. Färdiganmälan till E.On
Elektriker

2 företag svarade på jobbet

  • EVsol Elservice AB
  • H-G Elektronik AB

Andra som fått hjälp med elektrikerjobb

Elektriker
Byte av elcentral i villa i Järfälla
Byte av elcentral i villa.
Elektriker
Fixa två eluttag och dra ström till en fläkt i Järfälla
Elektriker till Järfälla. Har två eluttag på samma vägg som samtidigt slutat fungera. Behöver ha felsökning och åtgärd. Skulle dessutom också behöva dra fram ström samt komplettera med…
Elektriker
Elarbete i Järfälla
Behöver att installera nya ugn, spishäll, köksfläkt och diskmaskin i ett gammalt kök. Det finns eluttag för ugnen och spishällen men jag tror att de måste adapteras för de nya vitvaror. Det…
Elektriker
Byte av elcentral/säkringsskåp till automatsäkringar i Järfälla, inom 3 månader
Byte av elcentral/säkringsskåp till automatsäkringar.
Elektriker
Elinstallation för köksrenovering i Järfälla
El köksrenovering. Dra om elen i köket i samband med köksrenovering. Koppla el till spis, ugn, mikro, diskmaskin d.v.s. Köket är 15 kvm
Elektriker
Laga eller byta dimmer i Järfälla
Jag behöver hjälp att byta ut en dimmer alternativt laga befintlig.

Vanliga frågor och svar om elektrikerjobb

Vår ambition är att du ska hitta en bra hantverkare för ditt byggprojekt. Rent praktiskt går det till så att du skapar en gratis förfrågan på vår hemsida och beskriver jobbet du vill få utfört. Vi matchar sedan ihop dig med hantverkare i ditt område. När byggfirmorna tar kontakt med dig har du möjlighet att jämföra såväl omdömen som offerter innan du väljer ett företag för jobbet.

Alla våra anslutna hantverkare har genomgått en kvalitetssäkring där vi kontrollerat att de är godkända för F-skatt och momsregistrerade. Vi gör även dagliga kontroller för att säkerställa att företagen inte är försatta i konkurs. Den viktigaste kvalitetskontrollen i vår tjänst är dock omdömen. Alla konsumenter som använder Servicefinder blir tillfrågade om de vill lämna ett omdöme efter slutfört arbete. På så vis vet du att feedbacken är baserad på verkliga upplevelser. Vi rekommenderar alltid att du upprättar ett avtal med byggfirman du väljer för att minska risken för missförstånd. Om du vill få fler tips på hur du väljer rätt hantverkare för jobbet kan du läsa den här artikeln i vår blogg.

”Rot” står för renovering, ombyggnad och tillbyggnad. Avdraget innebär att du som ägare av radhus, bostadsrätt, villa eller radhus får skattereduktion för olika typer av renoveringsarbeten. För att ha rätt till avdraget behöver du uppfylla vissa kriterier:
  • Du bor och betalar skatt i Sverige för minst 90% av din inkomst.
  • Du äger bostaden. Du kan inte få avdrag för arbete som utförts i en hyresrätt.
  • Du måste helt eller delvis bo i fastigheten där arbetet ska utföras.
  • Arbetet måste ske inne i bostadsrätten. Yttre underhåll såsom fönsterbyte, inglasning av balkong och byte av ytterdörr är inte giltigt för skattereduktion.
  • Du har betalat fakturan. Har någon annan betalat för tjänsten så kan du inte göra avdrag.
  • Fastigheten är äldre än 5 år. Garage eller carport ger rätt till rot om tillbyggnaden byggs ihop med bostadshuset. Du kan däremot inte få skatteavdrag när du bygger ett nytt hus.
  • Rotavdraget får uppgå till max 50 000 kronor per person och år.
  • För rottjänster kan du dra av upp till 30 procent av arbetskostnaden.
Läs mer om ROT-avdraget i vår blogg.

När du skapar en förfrågan hos Servicefinder kan du få kontakt med flera hantverkare. En rekommendation är att boka in möten med samtliga hantverkare för att de ska ha möjlighet att kolla på ditt projekt. Därefter kan du begära skriftliga offerter. Kontrollera alltid vad som är specificerat i offerten – är det hela eller delar av arbetet? Fråga även om det kan tillkomma dolda kostnader för exempelvis material, resor och städning. Du kan läsa mer om hur du väljer rätt hantverkare för jobbet här.

Priset på hantverkartjänster varierar beroende på vart du bor och storleken på ditt projekt. Hantverkare i storstäderna är i regel dyrare än hantverkare i mindre orter. Däremot är utbudet av hantverkare större i storstäderna, vilket sätter dig i en god förhandlingssituation. Ofta kan man som kund förhandla priset en del så det lönar sig att vända sig till flera byggföretag och jämföra offerter. Det är viktigt att väga in flera faktorer när du väljer hantverkare, exempelvis omdömen och försäkringar. Det är också viktigt att du upprättar ett avtal med byggfirman du väljer. Vill du ha fler tips på hur du kan tänka när du väljer hantverkare – läs vår checklista på 8 saker du bör ha koll på för att välja rätt hantverkare.

Blogginlägg om elektrikerjobb

2023-02-15
Nu blir det ännu gynnsammare med grön teknik! I Januari 2023 höjdes det gröna avdraget från 15 till 20 procent för alla som installerar solcellspaneler. Fortsätt läsa för att få koll på den nya skattereduktionen för det gröna avdraget om du vill installera grön teknik!
2022-04-29
Valet av ljuskällor är otroligt viktigt i hem, men att välja rätt belysning för olika rum och användningsområden är svårt. Vi tog därför in experthjälp för att få svar på den svåra frågan: Hur får man ett mysigt och trivsamt hem med hjälp av belysning? Här delar inredningsarkitekten, Christine Fredriksen, med sig av sina bästa tips på hur du skapar en perfekt ljussättning i ditt hem.
2020-03-11
Har det blivit dags att renovera tvättstugan? Tvättstugan är ofta ett rum som inte prioriteras trots att det är ett rum där mycket tid spenderas framförallt med barn i hemmet. Här delar vi med oss av renoveringstips med smarta förvaringslösningar.