Omläggning av villatak i Hägersten

Den här förfrågan lämnades våren 2020 i kategorin Takläggare i Stockholm

Beskriv jobbet
Kontaktuppgifter

Vad behöver du hjälp med?

Ange postnummer
Om du inte kan postnumret kan du ange län och kommun istället

Få prisförslag från företag{{#if county}} {{county}}{{else}} i ditt område{{/if}}

Ange taktyp
Du måste välja minst ett alternativ
Fler detaljer?

Kontaktuppgifter

Vart ska vi skicka prisuppgifterna?
Namnet är tomt eller för kort
Du måste ange en giltig e-postadress
Du måste ange ett giltigt telefonnummer
Du måste godkänna villkoren
Omläggning av tak
Byte av takpapp, bärläkt och ströläkt.
Byte av hängrännor, fotplåt och vindskivor.
Målning av skorstensbeslag, skorstenshuv, taklucka.
Tätning av taklucka.
Tvätt eller byte av tegelpannor.
Cirka 80 m2
Taktyp
Tegel
Önskad projektstart
Inom 1 månad
Typ av fastighet
Villa
Omläggning av villatak i Hägersten
Tak

Allt genomfördes enligt ök och slutresultatet översteg förväntningarna.

10 företag svarade på jobbet

Konsumenten fick svar från 10 företag och valde ES Group AB för jobbet. ES Group AB har utfört 3 jobb via Servicefinder och har ett genomsnittsbetyg på 5.0.

Övriga företag som svarade:
 • Christer Holmlund Byggservice
 • Omhus AB
 • SP Grupp AB
 • Roseb Entreprenad AB
 • AG TAK
 • MG Tak & Bygg AB
 • Takplus Bygg AB
 • TioTak AB
 • Takunderhåll i Stockholm AB

Andra som fått hjälp med tak

Omläggning av villatak i Hägersten
Borttagning av antenn på yttertak och täta hål genom tak i Stockholm
Borttagning av antenn på yttertak, täta hål genom tak.
Tak
Fixa ett plåttak som skruven lossat cirka 32 kvm i Gotland
Ett plåttak som skruven lossat cirka 32 kvm stuga. Inget läckage cirka 10 år gammalt.
Omläggning av villatak i Hägersten
Återfästa en hängränna i Stockholm
Behöver hjälp med att återfästa en hängränna som har släppt från sina fästen!
Omläggning av villatak i Hägersten
Renovera tak i Stockholm
Jag ska få solceller installerade på garagetaket. Metallplattorna (CW Lundberg) ska täckas av takpapp 60x60cm som svetsas fast runt kanterna. Det är 32st plattor som ska täckas. Skulle vilja ha…
Omläggning av villatak i Hägersten
Tak/plåtarbete i Stockholm
Åtgärder på tak efter besiktning (se bifogat protokoll): Sammanfattning: Vatten tränger in vid plåtvinge till taklucka, vingen måste förlängas. Stosens mjukfog är inte tät, tätas…
Tak
Läggning av tak till nybyggt fritidshus med timmerstomme i Norrtälje
Tak till nybyggt fritidshus med timmerstomme. Följande finns: takstolar, råspont och underlagspapp. Ska kompletteras med solpaneler på ena sidan. Mått på huset; (boyta inomhus) cirka 11 x 6,5…

Vanliga frågor och svar om tak

Vår ambition är att du ska hitta en bra hantverkare för ditt byggprojekt. Rent praktiskt går det till så att du skapar en gratis förfrågan på vår hemsida och beskriver jobbet du vill få utfört. Vi matchar sedan ihop dig med hantverkare i ditt område. När byggfirmorna tar kontakt med dig har du möjlighet att jämföra såväl omdömen som offerter innan du väljer ett företag för jobbet.

Alla våra anslutna hantverkare har genomgått en kvalitetssäkring där vi kontrollerat att de är godkända för F-skatt och momsregistrerade. Vi gör även dagliga kontroller för att säkerställa att företagen inte är försatta i konkurs. Den viktigaste kvalitetskontrollen i vår tjänst är dock omdömen. Alla konsumenter som använder Servicefinder blir tillfrågade om de vill lämna ett omdöme efter slutfört arbete. På så vis vet du att feedbacken är baserad på verkliga upplevelser. Vi rekommenderar alltid att du upprättar ett avtal med byggfirman du väljer för att minska risken för missförstånd. Om du vill få fler tips på hur du väljer rätt hantverkare för jobbet kan du läsa den här artikeln i vår blogg.

”Rot” står för renovering, ombyggnad och tillbyggnad. Avdraget innebär att du som ägare av radhus, bostadsrätt, villa eller radhus får skattereduktion för olika typer av renoveringsarbeten. För att ha rätt till avdraget behöver du uppfylla vissa kriterier:
 • Du bor och betalar skatt i Sverige för minst 90% av din inkomst.
 • Du äger bostaden. Du kan inte få avdrag för arbete som utförts i en hyresrätt.
 • Du måste helt eller delvis bo i fastigheten där arbetet ska utföras.
 • Arbetet måste ske inne i bostadsrätten. Yttre underhåll såsom fönsterbyte, inglasning av balkong och byte av ytterdörr är inte giltigt för skattereduktion.
 • Du har betalat fakturan. Har någon annan betalat för tjänsten så kan du inte göra avdrag.
 • Fastigheten är äldre än 5 år. Garage eller carport ger rätt till rot om tillbyggnaden byggs ihop med bostadshuset. Du kan däremot inte få skatteavdrag när du bygger ett nytt hus.
 • Rotavdraget får uppgå till max 50 000 kronor per person och år.
 • För rottjänster kan du dra av upp till 30 procent av arbetskostnaden.
Läs mer om ROT-avdraget på Skatteverkets hemsida.

När du skapar en förfrågan hos Servicefinder kan du få kontakt med flera hantverkare. En rekommendation är att boka in möten med samtliga hantverkare för att de ska ha möjlighet att kolla på ditt projekt. Därefter kan du begära skriftliga offerter. Kontrollera alltid vad som är specificerat i offerten – är det hela eller delar av arbetet? Fråga även om det kan tillkomma dolda kostnader för exempelvis material, resor och städning. Du kan läsa mer om hur du väljer rätt hantverkare för jobbet här.

Priset på hantverkartjänster varierar beroende på vart du bor och storleken på ditt projekt. Hantverkare i storstäderna är i regel dyrare än hantverkare i mindre orter. Däremot är utbudet av hantverkare större i storstäderna, vilket sätter dig i en god förhandlingssituation. Ofta kan man som kund förhandla priset en del så det lönar sig att vända sig till flera byggföretag och jämföra offerter. Det är viktigt att väga in flera faktorer när du väljer hantverkare, exempelvis omdömen och försäkringar. Det är också viktigt att du upprättar ett avtal med byggfirman du väljer. Vill du ha fler tips på hur du kan tänka när du väljer hantverkare – läs vår checklista på 8 saker du bör ha koll på för att välja rätt hantverkare.

Blogginlägg om tak

2023-04-24
Idag vill vi dela med oss av några av våra favorittips på billiga men effektiva sätt som lyfter ditt hem. Ibland kan det kännas som att en totalrenovering är det enda sättet att förbättra ditt hem, men det finns faktiskt många småsaker du kan göra som kommer göra en stor skillnad, utan att lägga en förmögenhet. Så, låt oss ta en titt på några av dessa idéer och se om det finns något som passar dig och ditt hem!
2022-10-31
Planerar du att bygga om ditt tak eller till och med bygga ett helt nytt hus? Då är takformen en viktig pusselbit och något som sätter stor prägel på hela husets utseende och känsla. Valmöjligheterna är många och alla takformer kommer givetvis med olika för- och nackdelar. Nedan listar vi tre vanliga taktyper och dess olika egenskaper.
2022-10-26
Det finns några saker som är viktiga att tänka på inför den annalkande årstiden. Du kan nämligen spara mycket tid och pengar genom att vintersäkra din bostad. Svenska hus utsätts för stora påfrestningar med tanke på vårt omväxlande klimat. Här kommer några saker som du alltid bör gå igenom innan vintern anländer!