Förbättra ventilation i radhus i Stockholm

Den här förfrågan lämnades vintern 2020 i kategorin Ventilation.

Du kan också få hjälp med Ventilation i Stockholm!

Beskriv jobbet
Kontaktuppgifter

Vad behöver du hjälp med?

Ange postnummer
Om du inte kan postnumret kan du ange län och kommun istället

Vad skall göras?
Du måste välja minst ett alternativ
Ett välbeskrivet jobb brukar få bättre och snabbare svar.

Kontaktuppgifter

Vart ska vi skicka prisuppgifterna?
Namnet är tomt eller för kort
Du måste ange en giltig e-postadress
Du måste ange ett giltigt telefonnummer
Du måste godkänna villkoren
Hej!

Vi har köpt och ska snart flytta in i ett radhus i Farsta, där besiktningsmannen hittade mögelpåväxt på vinden på det relativt nylagda yttertakets insida. Han rekommenderade att vi skulle se över och förbättra ventilationen och därför kontaktar vi er.

Huset är ett radhus på 130+25m2 från 1964 i suterräng, tre plan, byggt i blåbetong. Den befintliga ventilationen är av självdragstyp, med manuellt aktiverade frånluftsfläktar i badrummen. Uppvärmningen sköts med två luft/luftvärmepumpar, en nere i vardagsrummet på bottenvåningen och en i trappan mellan mellan- och övre planet.

Bottenplan: vardagsrum, tvättstuga, pannrum, toalett
Mellanplan: kök, två sovrum (vi planerar ta bort vägg mellan kök och ett sovrum) samt badrum
Övre plan: två sovrum samt duschrum.
Hall på halvplan mellan botten- och mellanplan.

Vad jag förstår av lite internet-letande så är FTX “det bästa”, men iom att det är tre våningar med betongstomme, misstänker jag att det blir rätt stora ingrepp i huset för att installera detta. Antar att priset stiger en del pga det.

Ett annat alternativ verkar vara mekanisk frånluft, men då vi tänkt byta fönster till energiglas för att spara på uppvärmningen kanske det inte är någon bra idé, då det drar in kall luft och blåser ut varm, vad jag förstår.

En annan möjlighet jag har hittat skulle vara någon decentraliserad lösning, i stil med Klimat kx SmartFan (https://klimatfabriken.se/produkter/klimat-kx-smartfan) eller Lunos e2 (https://www.energybuilding.se/lunos-e2/) . På pappret låter dessa lösningar bra, men hur bra är det i praktiken?

Vad tror ni? Finns det andra alternativ? Kan ni ge prisexempel på de olika alternativen?

Vi har ännu inte flyttat in i huset, men har möjlighet att få tillgång till det efter att ha avtalat tid med ägarna.

Med vänlig hälsning och tack på förhand
Vad som ska utföras
Övriga ventilationsuppdrag
Önskat startdatum
2020-04-06
Ventilation

2 företag svarade på jobbet

Konsumenten fick svar från 2 företag och valde Hemkomfort AB för jobbet. Hemkomfort AB har utfört 15 jobb via Servicefinder och har ett genomsnittsbetyg på 4.3.

Övriga företag som svarade:
  • Storstadens Ventilation

Andra som fått hjälp med ventilation

Ventilation

Byte av köksfläkt i Stockholm

Jag behöver hjälp av någon som kan montera min köksfläkt, jag har köpt en likadan som sitter nu men har gått sönder. Hjälp att skruva fast köksdörr.
Ventilation

Håltagning och montering av tilluftsventil i Avesta

Håltagning och montering av tilluftsventil.
Ventilation

Installation av köksfläkt i Nacka

Hej, vi behöver hjälp med att byta ut en takhängd köksfläkt.
Förbättra ventilation i radhus i Stockholm

Sätta in kolfilterfläkt i Stockholm, inom 3 månader

Vill byta ut min kåpa (självdrag) till en kolfilterfläkt men är osäker på vilken modell som passar och behöver därför även råd att välja en lämplig modell.
Förbättra ventilation i radhus i Stockholm

Kontroll av ventilationssytem i Stockholm

Hej, vi behöver hjälp med kontroll av ventilationssystemet på vår lägenheten i Hammarbyhöjden (badrummet,köket,sovrummet). Och vi behöver att tekniker prata engelska.
Ventilation

Optimering av ventilationen i Stockholm

Har två luftvärmepumpar installerade, en i källaren och en på entréplanet. Dessutom har vi en radonsug och planerar att snart koppla på ett ventilationssystem från Nivell på grund av att…

Vanliga frågor och svar om ventilation

Vår ambition är att du ska hitta en bra hantverkare för ditt byggprojekt. Rent praktiskt går det till så att du skapar en gratis förfrågan på vår hemsida och beskriver jobbet du vill få utfört. Vi matchar sedan ihop dig med hantverkare i ditt område. När byggfirmorna tar kontakt med dig har du möjlighet att jämföra såväl omdömen som offerter innan du väljer ett företag för jobbet.

Alla våra anslutna hantverkare har genomgått en kvalitetssäkring där vi kontrollerat att de är godkända för F-skatt och att de har aktiva bolag. Vi gör även dagliga kontroller för att säkerställa att företagen inte är försatta i konkurs. Den viktigaste kvalitetskontrollen i vår tjänst är dock omdömen. Alla konsumenter som använder Servicefinder blir tillfrågade om de vill lämna ett omdöme efter slutfört arbete. På så vis vet du att feedbacken är baserad på verkliga upplevelser. På företagens profilsidor hittar du, förutom omdömen, även certifikat och liknande. Många företag visar också upp tidigare utförda arbeten och referensjobb. Vi rekommenderar alltid att du upprättar ett avtal med företaget / hantverkaren du väljer för att minska risken för missförstånd. Om du vill få fler tips på hur du väljer rätt hantverkare för jobbet kan du läsa mer i vår blogg.

”Rot” står för renovering, ombyggnad och tillbyggnad. Avdraget innebär att du som ägare av radhus, bostadsrätt, villa eller radhus får skattereduktion för olika typer av renoveringsarbeten. För att ha rätt till avdraget behöver du uppfylla vissa kriterier:
  • Du bor och betalar skatt i Sverige för minst 90% av din inkomst.
  • Du äger bostaden. Du kan inte få avdrag för arbete som utförts i en hyresrätt.
  • Du måste helt eller delvis bo i fastigheten där arbetet ska utföras.
  • Arbetet måste ske inne i bostadsrätten. Yttre underhåll såsom fönsterbyte, inglasning av balkong och byte av ytterdörr är inte giltigt för skattereduktion.
  • Du har betalat fakturan. Har någon annan betalat för tjänsten så kan du inte göra avdrag.
  • Fastigheten är äldre än 5 år. Garage eller carport ger rätt till rot om tillbyggnaden byggs ihop med bostadshuset. Du kan däremot inte få skatteavdrag när du bygger ett nytt hus.
  • Rotavdraget får uppgå till max 50 000 kronor per person och år.
  • För rottjänster kan du dra av upp till 30 procent av arbetskostnaden.
Läs mer om ROT-avdraget 2024 i vår blogg.

När du skapar en förfrågan hos Servicefinder kan du få kontakt med flera hantverkare. En rekommendation är att boka in möten med samtliga hantverkare för att de ska ha möjlighet att kolla på ditt projekt. Därefter kan du begära skriftliga offerter. Kontrollera alltid vad som är specificerat i offerten – är det hela eller delar av arbetet? Fråga även om det kan tillkomma dolda kostnader för exempelvis material, resor och städning.

Priset på hantverkartjänster varierar beroende på vart du bor och storleken på ditt projekt. Hantverkare i storstäderna är i regel dyrare än hantverkare i mindre orter. Däremot är utbudet av hantverkare större i storstäderna, vilket sätter dig i en god förhandlingssituation. Ofta kan man som kund förhandla priset en del så det lönar sig att vända sig till flera byggföretag och jämföra offerter. Det är viktigt att väga in flera faktorer när du väljer hantverkare, exempelvis omdömen och försäkringar. Det är också viktigt att du upprättar ett avtal med byggfirman du väljer. Vill du ha fler tips på hur du kan tänka när du väljer hantverkare – läs vår checklista på 8 saker du bör ha koll på för att välja rätt hantverkare.