Lägga ca 70 kvm ekparkett på Lidingö

Den här förfrågan lämnades våren 2024 i kategorin Golvläggning.

Du kan också få hjälp med Golvläggning på Lidingö!

Beskriv jobbet
Kontaktuppgifter

Vad behöver du hjälp med?

Ange postnummer
Om du inte kan postnumret kan du ange län och kommun istället

Det här fältet är obligatoriskt
Ett välbeskrivet jobb brukar få bättre och snabbare svar.

Kontaktuppgifter

Vart ska vi skicka prisuppgifterna?
Namnet är tomt eller för kort
Du måste ange en giltig e-postadress
Du måste ange ett giltigt telefonnummer
Du måste godkänna villkoren
Golvläggning (standard ekparkett) cirka 70 kvm i lägenhet. Golvet ska läggas flytande genom hela lägenheten (hall, vardagsrum, 2 sovrum, kök, och klädkammare), förutom badrum förstås. Hus från cirka 1995 så raka vinklar och platt golv förväntas. Vi tar bort det gamla golvet, men lägg gärna till en option om att hjälpa till att riva bort befintlig golvmatta i kök (se bild) samt en klädkammare som har linoleumgolv idag (tillsammans cirka 15 kvm). Material (golv och underlagspapp) införskaffas av oss. Troligen standard Tarkett eller Kährs "klickgolv". Se bifogade bilder och planritning. Vänligen skicka meddelande, ring ej!
Ungefär hur stor är golvytan i kvadratmeter?
70
Vilket typ av golv vill du lägga?
Ekparkett 13-15 mm
Önskat startdatum
Inom 3 månader
Lägga ca 70 kvm ekparkett på Lidingö
Golvläggning

Mycket nöjd med Sebastians golvläggning.
Duktig, noggrann, punktlig, kommer med goda idéer och förslag, korrekt tidsuppskattning samt tydlig, … Visa mer

Mycket nöjd med Sebastians golvläggning.
Duktig, noggrann, punktlig, kommer med goda idéer och förslag, korrekt tidsuppskattning samt tydlig, straightforward och rimlig prissättning.
Kommer att kontakta Sebastian igen när jag behöver hjälp.

11 företag svarade på jobbet

Konsumenten fick svar från 11 företag och valde Byggium AB för jobbet. Byggium AB har utfört 2 jobb via Servicefinder och har ett genomsnittsbetyg på 5.0.

Övriga företag som svarade:
 • The JACOB AB
 • B&R&O Bygg och Renovering
 • Nova Parkett AB
 • Fercho Parkettspecialist AB
 • Walk on Wood AB
 • SRES-Sweden AB
 • Dale Bygg & Entreprenad AB
 • Alberr Kvalité Snickeri AB
 • Mälardalens Trähus AB
 • west&co AB

Andra som fått hjälp med golvläggning

Lägga ca 70 kvm ekparkett på Lidingö

Lägga 45 kvm ekgolv på Lidingö

Planerar att lägga golv i fyra sovrum, samt en liten klädkammare. Total yta är 45 kvm. Golven är från Kährs, parkett (två rum) och från Bjelin, härdat trägolv (två rum). Båda 1-stavig ek.…
Golvläggning

Läggning av heltäckningsmatta på Lidingö

Läggning av heltäckningsmatta.
Golvläggning

Byte av 80 kvm parkettgolv i Stockholm

Byte av 80 kvm parkett, från befintlig parkett till en ny parkett.
Golvläggning

Flytspackla ca 42 kvm golv på Lidingö

Totalt: ca 42kvm.
23kvm behöver 3cm flytspackel. Resten ca 1cm.
Lägga ca 70 kvm ekparkett på Lidingö

Lägga golv på balkongen på Lidingö

Vill lägga golv på balkongen i Dalenum, som är 4 plus 4 m lång och 2m bred. Hälften av balkongen är inglasad. Golvet jag skulle vilja ha är Gop Woodlon komposit. Jag undrar över följande: 1.…
Golvläggning

Lägga 47 kvm linoleummatta i Haninge

Vill lägga en linoleummatta med skarv upp mot väggen.

Vanliga frågor och svar om golvläggning

Vår ambition är att du ska hitta en bra hantverkare för ditt byggprojekt. Rent praktiskt går det till så att du skapar en gratis förfrågan på vår hemsida och beskriver jobbet du vill få utfört. Vi matchar sedan ihop dig med hantverkare i ditt område. När byggfirmorna tar kontakt med dig har du möjlighet att jämföra såväl omdömen som offerter innan du väljer ett företag för jobbet.

Alla våra anslutna hantverkare har genomgått en kvalitetssäkring där vi kontrollerat att de är godkända för F-skatt och att de har aktiva bolag. Vi gör även dagliga kontroller för att säkerställa att företagen inte är försatta i konkurs. Den viktigaste kvalitetskontrollen i vår tjänst är dock omdömen. Alla konsumenter som använder Servicefinder blir tillfrågade om de vill lämna ett omdöme efter slutfört arbete. På så vis vet du att feedbacken är baserad på verkliga upplevelser. På företagens profilsidor hittar du, förutom omdömen, även certifikat och liknande. Många företag visar också upp tidigare utförda arbeten och referensjobb. Vi rekommenderar alltid att du upprättar ett avtal med företaget / hantverkaren du väljer för att minska risken för missförstånd. Om du vill få fler tips på hur du väljer rätt hantverkare för jobbet kan du läsa mer i vår blogg.

”Rot” står för renovering, ombyggnad och tillbyggnad. Avdraget innebär att du som ägare av radhus, bostadsrätt, villa eller radhus får skattereduktion för olika typer av renoveringsarbeten. För att ha rätt till avdraget behöver du uppfylla vissa kriterier:
 • Du bor och betalar skatt i Sverige för minst 90% av din inkomst.
 • Du äger bostaden. Du kan inte få avdrag för arbete som utförts i en hyresrätt.
 • Du måste helt eller delvis bo i fastigheten där arbetet ska utföras.
 • Arbetet måste ske inne i bostadsrätten. Yttre underhåll såsom fönsterbyte, inglasning av balkong och byte av ytterdörr är inte giltigt för skattereduktion.
 • Du har betalat fakturan. Har någon annan betalat för tjänsten så kan du inte göra avdrag.
 • Fastigheten är äldre än 5 år. Garage eller carport ger rätt till rot om tillbyggnaden byggs ihop med bostadshuset. Du kan däremot inte få skatteavdrag när du bygger ett nytt hus.
 • Rotavdraget får uppgå till max 50 000 kronor per person och år.
 • För rottjänster kan du dra av upp till 30 procent av arbetskostnaden.
Läs mer om ROT-avdraget 2024 i vår blogg.

När du skapar en förfrågan hos Servicefinder kan du få kontakt med flera hantverkare. En rekommendation är att boka in möten med samtliga hantverkare för att de ska ha möjlighet att kolla på ditt projekt. Därefter kan du begära skriftliga offerter. Kontrollera alltid vad som är specificerat i offerten – är det hela eller delar av arbetet? Fråga även om det kan tillkomma dolda kostnader för exempelvis material, resor och städning.

Priset på hantverkartjänster varierar beroende på vart du bor och storleken på ditt projekt. Hantverkare i storstäderna är i regel dyrare än hantverkare i mindre orter. Däremot är utbudet av hantverkare större i storstäderna, vilket sätter dig i en god förhandlingssituation. Ofta kan man som kund förhandla priset en del så det lönar sig att vända sig till flera byggföretag och jämföra offerter. Det är viktigt att väga in flera faktorer när du väljer hantverkare, exempelvis omdömen och försäkringar. Det är också viktigt att du upprättar ett avtal med byggfirman du väljer. Vill du ha fler tips på hur du kan tänka när du väljer hantverkare – läs vår checklista på 8 saker du bör ha koll på för att välja rätt hantverkare.