Totalentreprenad till renovering i Göteborg

Den här förfrågan lämnades hösten 2020 i kategorin Totalentreprenad i Göteborg

Beskriv jobbet
Kontaktuppgifter

Vad behöver du hjälp med?

Ange postnummer
Om du inte kan postnumret kan du ange län och kommun istället

Få prisförslag från företag{{#if county}} {{county}}{{else}} i ditt område{{/if}}

Vad skall göras?
Du måste välja minst ett alternativ
Fler detaljer?

Kontaktuppgifter

Vart ska vi skicka prisuppgifterna?
Namnet är tomt eller för kort
Du måste ange en giltig e-postadress
Du måste ange ett giltigt telefonnummer
Du måste godkänna villkoren
jag önskar offert på detta omfattande arbete. Det är ett hus byggt 1979 på ca 230 kvm totalt. Vi har inte köpt det än men behöver en uppskattning på pris av totalrenovering så att vi vet hur vi ska lägga vårt bud på huset.

Det mesta måste blåsas och det är ett omfattande arbete. Så då pratar vi kök, badrum, wc, golv, målning, fönster, el, dränering, tak etc. Huset har enorm potential men vill ändå veta om det är värt det. Kan säga att där ligger en gammal heltäckningsmatta som klättrar upp för hela trappan. Det är ett dödsbo. Inget har direkt blivit gjort sedan huset byggdes. Något enstaka fönster är bytt och något golv är lagt i två-tre rum.

Vad kan man uppskatta en sådan renovering på med arbete och material? Samt hur ser det ut tidsmässigt. Vi är i en lite knivig situation då vi ska vara utflyttade från det vi bor i idag från 1 december.

Besiktningspappret på detta gamla hus får vi på måndag den 5/10. Då vet vi också mer vad som verkligen behövs göras.

Vi har 6 barn varav de minsta är 2 år så vi kan omöjligt bo medans det renoveras.

Och allt måste vara fackmannamässigt med en firma som är certifierade och godkända.

Vad som ska genomföras
Renovering
Önskat startdatum
2020-11-01
Om bygglov finns
Nej, det behövs inte för detta bygge
Totalentreprenad

4 företag svarade på jobbet

 • A4'D AB
 • KAKA Bygg & Renovering
 • Global Bygg Norden AB
 • Västkustens Snickeri & Byggkonsult AB

Andra som fått hjälp med totalentreprenadsjobb

Totalentreprenad
Totalentreprenad till tillbyggnad i Stockholm, inom 6 månader
Har en egnahemsvilla från mitten av 1940-talet, utbyggd. Invändig area på bostadsplanet 89 kvm plus källare om 69kvm. Vi vill bygga på en ny våning med standard 22gr tak (återanvänder bef…
Totalentreprenad
Renovering av källare i Göteborg
Söker en väletablerade erfaren byggfirma/entreprenör som kan hjälpa oss med renovering av källaren. Ytan är cirka 30 kvm och renovering ska utföras enligt arbetsbeskrivning. Jobbet avser…
Totalentreprenad till renovering i Göteborg
Totalentreprenad till renovering i Göteborg
Projektet är en ombyggnad som handlar om att ett rum ska överföras från en BRF-lägenhet till en annan. Blivande lägenhetsskiljande vägg behöver förbättras för att uppfylla gällande krav…
Totalentreprenad till renovering i Göteborg
Uterum/poolhus i Stockholm
Vi behöver hjälp att bygga ett uterum på vårt trädäck. Det finns en påbörjad vägg (murad) som ska byggas på och sedan ska vi ha ett platt tak som ska byggas där det delvis behövs…
Totalentreprenad till renovering i Göteborg
Rivning och uppsättning av nya väggar i Göteborg
Rivning utav befintlig vägg vid v- rum samt befintligt kläddkammare ej bärande väggar. Rivning utav befintligt golv i alla rum förutom kök ca. 30 kvm. plastmatta och 20 kvm fiskbensparkett.…
Totalentreprenad
Totalentreprenad till renovering i Göteborg
Kommer att vara uppdelad i olika etapper och beroende på pris så utför vi etapperna efter det. Etapp 1: Renovering 3sovrum, flytta en vägg, byta ut parker i samtliga rum (ca 35kvm). Byta ut tak…

Vanliga frågor och svar om totalentreprenadsjobb

Vår ambition är att du ska hitta en bra hantverkare för ditt byggprojekt. Rent praktiskt går det till så att du skapar en gratis förfrågan på vår hemsida och beskriver jobbet du vill få utfört. Vi matchar sedan ihop dig med hantverkare i ditt område. När byggfirmorna tar kontakt med dig har du möjlighet att jämföra såväl omdömen som offerter innan du väljer ett företag för jobbet.

Alla våra anslutna hantverkare har genomgått en kvalitetssäkring där vi kontrollerat att de är godkända för F-skatt och momsregistrerade. Vi gör även dagliga kontroller för att säkerställa att företagen inte är försatta i konkurs. Den viktigaste kvalitetskontrollen i vår tjänst är dock omdömen. Alla konsumenter som använder Servicefinder blir tillfrågade om de vill lämna ett omdöme efter slutfört arbete. På så vis vet du att feedbacken är baserad på verkliga upplevelser. Vi rekommenderar alltid att du upprättar ett avtal med byggfirman du väljer för att minska risken för missförstånd. Om du vill få fler tips på hur du väljer rätt hantverkare för jobbet kan du läsa den här artikeln i vår blogg.

”Rot” står för renovering, ombyggnad och tillbyggnad. Avdraget innebär att du som ägare av radhus, bostadsrätt, villa eller radhus får skattereduktion för olika typer av renoveringsarbeten. För att ha rätt till avdraget behöver du uppfylla vissa kriterier:
 • Du bor och betalar skatt i Sverige för minst 90% av din inkomst.
 • Du äger bostaden. Du kan inte få avdrag för arbete som utförts i en hyresrätt.
 • Du måste helt eller delvis bo i fastigheten där arbetet ska utföras.
 • Arbetet måste ske inne i bostadsrätten. Yttre underhåll såsom fönsterbyte, inglasning av balkong och byte av ytterdörr är inte giltigt för skattereduktion.
 • Du har betalat fakturan. Har någon annan betalat för tjänsten så kan du inte göra avdrag.
 • Fastigheten är äldre än 5 år. Garage eller carport ger rätt till rot om tillbyggnaden byggs ihop med bostadshuset. Du kan däremot inte få skatteavdrag när du bygger ett nytt hus.
 • Rotavdraget får uppgå till max 50 000 kronor per person och år.
 • För rottjänster kan du dra av upp till 30 procent av arbetskostnaden.
Läs mer om ROT-avdraget i vår blogg.

När du skapar en förfrågan hos Servicefinder kan du få kontakt med flera hantverkare. En rekommendation är att boka in möten med samtliga hantverkare för att de ska ha möjlighet att kolla på ditt projekt. Därefter kan du begära skriftliga offerter. Kontrollera alltid vad som är specificerat i offerten – är det hela eller delar av arbetet? Fråga även om det kan tillkomma dolda kostnader för exempelvis material, resor och städning. Du kan läsa mer om hur du väljer rätt hantverkare för jobbet här.

Priset på hantverkartjänster varierar beroende på vart du bor och storleken på ditt projekt. Hantverkare i storstäderna är i regel dyrare än hantverkare i mindre orter. Däremot är utbudet av hantverkare större i storstäderna, vilket sätter dig i en god förhandlingssituation. Ofta kan man som kund förhandla priset en del så det lönar sig att vända sig till flera byggföretag och jämföra offerter. Det är viktigt att väga in flera faktorer när du väljer hantverkare, exempelvis omdömen och försäkringar. Det är också viktigt att du upprättar ett avtal med byggfirman du väljer. Vill du ha fler tips på hur du kan tänka när du väljer hantverkare – läs vår checklista på 8 saker du bör ha koll på för att välja rätt hantverkare.

Blogginlägg om totalentreprenadsjobb

2022-01-04
En pågående pandemi och mer hemmatid. Det har fått svenskarna att renovera och fixa i hemmet flitigt. Det märks i både byggvaruhus och hos oss på Servicefinder. Ditt län är inget undantag. Men det finns såklart vissa renoveringar som varit mer populära än andra. Här är en lista på de mest populära hemmaprojekten under året som gått – län för län.
2020-11-13
Vad betyder egentligen totalentreprenad? Här går vi igenom vad totalentreprenad betyder och varför entreprenörsformen är att föredra vid större byggprojekt.
2023-07-19
Många svenskar bygger pool för att göra huset till ett semesterparadis att njuta vid under sommaren. Att bygga pool kräver dock research – var ska jag ha den, vad är priset och kan jag bygga den själv? Här kommer 5 bra tips inför poolbygget!