Ombyggnation och renovering av en villa i Malmö

Den här förfrågan lämnades sommaren 2020 i kategorin Totalentreprenad i Malmö

Beskriv jobbet
Kontaktuppgifter

Vad behöver du hjälp med?

Ange postnummer
Om du inte kan postnumret kan du ange län och kommun istället

Få prisförslag från företag{{#if county}} {{county}}{{else}} i ditt område{{/if}}

Vad skall göras?
Du måste välja minst ett alternativ
Fler detaljer?

Kontaktuppgifter

Vart ska vi skicka prisuppgifterna?
Namnet är tomt eller för kort
Du måste ange en giltig e-postadress
Du måste ange ett giltigt telefonnummer
Du måste godkänna villkoren
Hej

Vi behöver hjälp med följande:
- Riva nuvarande garderob och bygga sovalkov med bokhyllor
- Bygga ut väggen hallen samt ta bort element. Bygga hallförvaring med ett högskåp ca 50-60cm sedan bänk med skoförvaring och överskåp samt krokar på väggen. Använda oss av ikea garderob samt skåp som byggs in med lister och målas in i enhetlig färg alternativ plats bygga en garderob.
- Byta golv på entre plan samt övervåning. Finns originalgolv i fint skicka under så kan vi tänka oss att slipa och behandla det. Om inte så byts hela golvet mot ny fiskbens parkett. Ca 65-70kvm ska bytas eller slipas
- Alla lister skall bytas ut mot enhetliga lister i 20-tals anda. Detta gäller entreplan samt övervåningen.
- Sätta foder runt ytterdörren och två fönster så de blir enhetliga med de andra fönstren
- Bygga igen under trappan med en gammal dörr för att skapa ett förvaringsutrymme under trappan
- Slipa och måla om hela trappan
- Måla om alla väggar på entreplan samt ovanvåning
- Byta dörr in till badrummet då dörren är skadad.
- Ta bort överskåpen i köket. Riva ner all gammal kakel och sätt nytt kakel samt lampor på hela väggen.

Vi har inte tillgång till huset nu men har möjlighet att komma och mäta och så när vi tagit ett beslut om vem vi vill jobba med. Vi vill ha ett ungefärligt (men rimligt) pris. Viktigt att man har erfarenhet med att måla med linoljefärg.
Vad som ska genomföras
Renovering
Önskat startdatum
2020-12-01
Om bygglov finns
Nej, det behövs inte för detta bygge
Ombyggnation och renovering av en villa i Malmö
Totalentreprenad

Ett företag svarade på jobbet

  • DRB Entreprenad

Andra som fått hjälp med totalentreprenadsjobb

Totalentreprenad
Totalentreprenad till nybyggnation och renovering i Malmö, Inom 3 månader
Nytt kök. Nytt golv i hall och kök. Utbyggnad av hall. Flytt av varmvattenberedare. Öppna upp mellan kök och tvättstuga för större kök.
Ombyggnation och renovering av en villa i Malmö
Bygga ett rum i Malmö, inom 3 månader
Har en lägenhet som består av 2 våningar. På den ena sidan av lägenheten finns det ett rum och walk in closet på amdra våningen, på dem andra sidan är det öppet hela vägen ner till första…
Totalentreprenad
Totalentreprenad till renovering i Sollentuna
Renovering av garage och tvättstuga.
Totalentreprenad
Totalentreprenad till renovering av villa i Uddevalla, inom 3 månader
Behöver riva och ersätta stamnätet i en villa byggd 1947. Källare och 1,5 plan. Idag kombipanna, olja/ ved, som har körts på olja. Värme genom vattenraditorer. I samband med stambyten kommer…
Ombyggnation och renovering av en villa i Malmö
Nybyggnad av garage och rivning av befintlig carport i Malmö, Inom 3 månader
Nybyggnad av garage och rivning av befintlig carport.
Ombyggnation och renovering av en villa i Malmö
Renovering av altan i Malmö
Renovera altan, nya golvplattor på golv och trappa. Renovera halvmuren med ny puts. Storlek cirka 4x2.

Vanliga frågor och svar om totalentreprenadsjobb

Vår ambition är att du ska hitta en bra hantverkare för ditt byggprojekt. Rent praktiskt går det till så att du skapar en gratis förfrågan på vår hemsida och beskriver jobbet du vill få utfört. Vi matchar sedan ihop dig med hantverkare i ditt område. När byggfirmorna tar kontakt med dig har du möjlighet att jämföra såväl omdömen som offerter innan du väljer ett företag för jobbet.

Alla våra anslutna hantverkare har genomgått en kvalitetssäkring där vi kontrollerat att de är godkända för F-skatt och momsregistrerade. Vi gör även dagliga kontroller för att säkerställa att företagen inte är försatta i konkurs. Den viktigaste kvalitetskontrollen i vår tjänst är dock omdömen. Alla konsumenter som använder Servicefinder blir tillfrågade om de vill lämna ett omdöme efter slutfört arbete. På så vis vet du att feedbacken är baserad på verkliga upplevelser. Vi rekommenderar alltid att du upprättar ett avtal med byggfirman du väljer för att minska risken för missförstånd. Om du vill få fler tips på hur du väljer rätt hantverkare för jobbet kan du läsa den här artikeln i vår blogg.

”Rot” står för renovering, ombyggnad och tillbyggnad. Avdraget innebär att du som ägare av radhus, bostadsrätt, villa eller radhus får skattereduktion för olika typer av renoveringsarbeten. För att ha rätt till avdraget behöver du uppfylla vissa kriterier:
  • Du bor och betalar skatt i Sverige för minst 90% av din inkomst.
  • Du äger bostaden. Du kan inte få avdrag för arbete som utförts i en hyresrätt.
  • Du måste helt eller delvis bo i fastigheten där arbetet ska utföras.
  • Arbetet måste ske inne i bostadsrätten. Yttre underhåll såsom fönsterbyte, inglasning av balkong och byte av ytterdörr är inte giltigt för skattereduktion.
  • Du har betalat fakturan. Har någon annan betalat för tjänsten så kan du inte göra avdrag.
  • Fastigheten är äldre än 5 år. Garage eller carport ger rätt till rot om tillbyggnaden byggs ihop med bostadshuset. Du kan däremot inte få skatteavdrag när du bygger ett nytt hus.
  • Rotavdraget får uppgå till max 50 000 kronor per person och år.
  • För rottjänster kan du dra av upp till 30 procent av arbetskostnaden.
Läs mer om ROT-avdraget på Skatteverkets hemsida.

När du skapar en förfrågan hos Servicefinder kan du få kontakt med flera hantverkare. En rekommendation är att boka in möten med samtliga hantverkare för att de ska ha möjlighet att kolla på ditt projekt. Därefter kan du begära skriftliga offerter. Kontrollera alltid vad som är specificerat i offerten – är det hela eller delar av arbetet? Fråga även om det kan tillkomma dolda kostnader för exempelvis material, resor och städning. Du kan läsa mer om hur du väljer rätt hantverkare för jobbet här.

Priset på hantverkartjänster varierar beroende på vart du bor och storleken på ditt projekt. Hantverkare i storstäderna är i regel dyrare än hantverkare i mindre orter. Däremot är utbudet av hantverkare större i storstäderna, vilket sätter dig i en god förhandlingssituation. Ofta kan man som kund förhandla priset en del så det lönar sig att vända sig till flera byggföretag och jämföra offerter. Det är viktigt att väga in flera faktorer när du väljer hantverkare, exempelvis omdömen och försäkringar. Det är också viktigt att du upprättar ett avtal med byggfirman du väljer. Vill du ha fler tips på hur du kan tänka när du väljer hantverkare – läs vår checklista på 8 saker du bör ha koll på för att välja rätt hantverkare.

Blogginlägg om totalentreprenadsjobb

2022-01-04
En pågående pandemi och mer hemmatid. Det har fått svenskarna att renovera och fixa i hemmet flitigt. Det märks i både byggvaruhus och hos oss på Servicefinder. Ditt län är inget undantag. Men det finns såklart vissa renoveringar som varit mer populära än andra. Här är en lista på de mest populära hemmaprojekten under året som gått – län för län.
2020-11-13
Vad betyder egentligen totalentreprenad? Här går vi igenom vad totalentreprenad betyder och varför entreprenörsformen är att föredra vid större byggprojekt.
2022-02-14
Din källare kan bli ett värdefullt och uppskattat rum i ditt hem. Skapa ett sällskapsrum för hela familjen, bygg en hemmabio eller ett gym. Möjligheterna är oändliga. Här delar vi med oss av 5 smarta tips som du kan inspireras av!