Byta vindskivor samt murken panel i Järfälla

Den här förfrågan lämnades vintern 2022 i kategorin Fasadrenovering i Järfälla

Beskriv jobbet
Kontaktuppgifter

Vad behöver du hjälp med?

Ange postnummer
Om du inte kan postnumret kan du ange län och kommun istället

Få prisförslag från företag{{#if county}} {{county}}{{else}} i ditt område{{/if}}

Ange fasadtyp
Du måste välja minst ett alternativ
Vad skall göras?
Du måste välja minst ett alternativ
Fler detaljer?

Kontaktuppgifter

Vart ska vi skicka prisuppgifterna?
Namnet är tomt eller för kort
Du måste ange en giltig e-postadress
Du måste ange ett giltigt telefonnummer
Du måste godkänna villkoren
Byta vindskivor samt murken panel.
Vad som ska utföras
Fasadrenovering
Antal våningar
2 suterränghus
Angiven fasadtyp
Trä
När ska arbetet utföras?
Så fort som möjligt
Fasad

Punktliga och ett trevligt bemötande.
Första hantverkarna jag anlitat som städat upp efter sig. Rekommenderar verkligen.

2 företag svarade på jobbet

Konsumenten fick svar från 2 företag och valde LIMPEZA BYGG & INREDNING DJURSHOLM AB för jobbet. LIMPEZA BYGG & INREDNING DJURSHOLM AB har utfört 14 jobb via Servicefinder och har ett genomsnittsbetyg på 4.6.

Övriga företag som svarade:
  • TFG Bygg AB

Andra som fått hjälp med fasadrenoveringsjobb

Fasad
Fasadmålning av ett hus i Järfälla
Bor i ett hus i Järfälla, Kallhäll, som jag tror är behov för målning (la ut en annons förra året där många företag rek att vänta något år till). Huset är i faluröd färg med…
Byta vindskivor samt murken panel i Järfälla
Fasadmålning i Södertälje, radhuslängor åt brf
Bostadsrättsföreningen Roddaren i Södertälje söker hjälp med fasadmålning av föreningens två radhuslängor (en-plans). Uppskattad yta till ca. 600 kvadratmeter som innefattar fasad,…
Byta vindskivor samt murken panel i Järfälla
Renovering av fasad i Järfälla
Panel/isolering byte på syd/öst fasad, borttagning av garageport som ersätts med vägg med dörr och fönster (redan köpta).
Bortforsling och städning skall ingå, samt färdigställa ytor för målning.
Byta vindskivor samt murken panel i Järfälla
Byte av panel på garage samt skrapa och måla vindskivor i Viksjö
Byte av panel på garage, cirka 25 kvm.
Skrapning och målning av vindskivor.
Byta vindskivor samt murken panel i Järfälla
Målning och renovering av fasad i Malmö
Vår träfasad på huset är i behov av renovering då ett fåtal delar är ruttna. Eventuellt räcker det med att byta dessa ruttna delar (de stående bräderna till vänster på bilden) och måla…
Byta vindskivor samt murken panel i Järfälla
Fasadmålning av ett hus i Järfälla
Suterränghus med slamfärgsmålad fasad i faluröd med grå detaljer. Det gråa ska bytas till linoljefärg. Önskar få huset ommålat under vår, sommar eller höst. Tre likadana hus på gatan kan…

Vanliga frågor och svar om fasadrenoveringsjobb

Vår ambition är att du ska hitta en bra hantverkare för ditt byggprojekt. Rent praktiskt går det till så att du skapar en gratis förfrågan på vår hemsida och beskriver jobbet du vill få utfört. Vi matchar sedan ihop dig med hantverkare i ditt område. När byggfirmorna tar kontakt med dig har du möjlighet att jämföra såväl omdömen som offerter innan du väljer ett företag för jobbet.

Alla våra anslutna hantverkare har genomgått en kvalitetssäkring där vi kontrollerat att de är godkända för F-skatt och momsregistrerade. Vi gör även dagliga kontroller för att säkerställa att företagen inte är försatta i konkurs. Den viktigaste kvalitetskontrollen i vår tjänst är dock omdömen. Alla konsumenter som använder Servicefinder blir tillfrågade om de vill lämna ett omdöme efter slutfört arbete. På så vis vet du att feedbacken är baserad på verkliga upplevelser. Vi rekommenderar alltid att du upprättar ett avtal med byggfirman du väljer för att minska risken för missförstånd. Om du vill få fler tips på hur du väljer rätt hantverkare för jobbet kan du läsa den här artikeln i vår blogg.

”Rot” står för renovering, ombyggnad och tillbyggnad. Avdraget innebär att du som ägare av radhus, bostadsrätt, villa eller radhus får skattereduktion för olika typer av renoveringsarbeten. För att ha rätt till avdraget behöver du uppfylla vissa kriterier:
  • Du bor och betalar skatt i Sverige för minst 90% av din inkomst.
  • Du äger bostaden. Du kan inte få avdrag för arbete som utförts i en hyresrätt.
  • Du måste helt eller delvis bo i fastigheten där arbetet ska utföras.
  • Arbetet måste ske inne i bostadsrätten. Yttre underhåll såsom fönsterbyte, inglasning av balkong och byte av ytterdörr är inte giltigt för skattereduktion.
  • Du har betalat fakturan. Har någon annan betalat för tjänsten så kan du inte göra avdrag.
  • Fastigheten är äldre än 5 år. Garage eller carport ger rätt till rot om tillbyggnaden byggs ihop med bostadshuset. Du kan däremot inte få skatteavdrag när du bygger ett nytt hus.
  • Rotavdraget får uppgå till max 50 000 kronor per person och år.
  • För rottjänster kan du dra av upp till 30 procent av arbetskostnaden.
Läs mer om ROT-avdraget i vår blogg.

När du skapar en förfrågan hos Servicefinder kan du få kontakt med flera hantverkare. En rekommendation är att boka in möten med samtliga hantverkare för att de ska ha möjlighet att kolla på ditt projekt. Därefter kan du begära skriftliga offerter. Kontrollera alltid vad som är specificerat i offerten – är det hela eller delar av arbetet? Fråga även om det kan tillkomma dolda kostnader för exempelvis material, resor och städning. Du kan läsa mer om hur du väljer rätt hantverkare för jobbet här.

Priset på hantverkartjänster varierar beroende på vart du bor och storleken på ditt projekt. Hantverkare i storstäderna är i regel dyrare än hantverkare i mindre orter. Däremot är utbudet av hantverkare större i storstäderna, vilket sätter dig i en god förhandlingssituation. Ofta kan man som kund förhandla priset en del så det lönar sig att vända sig till flera byggföretag och jämföra offerter. Det är viktigt att väga in flera faktorer när du väljer hantverkare, exempelvis omdömen och försäkringar. Det är också viktigt att du upprättar ett avtal med byggfirman du väljer. Vill du ha fler tips på hur du kan tänka när du väljer hantverkare – läs vår checklista på 8 saker du bör ha koll på för att välja rätt hantverkare.

Blogginlägg om fasadrenoveringsjobb

2022-10-26
Det finns några saker som är viktiga att tänka på inför den annalkande årstiden. Du kan nämligen spara mycket tid och pengar genom att vintersäkra din bostad. Svenska hus utsätts för stora påfrestningar med tanke på vårt omväxlande klimat. Här kommer några saker som du alltid bör gå igenom innan vintern anländer!
2021-06-17
Om du ska välja fasad till ditt hus gör du helt rätt i att göra din research. En fasad är inte bara en smakfråga, den ska också underhållas och passa med omgivningen. Här går vi igenom olika fasadtyper som förhoppningsvis gör valet lite enklare.
2023-07-19
Många svenskar bygger pool för att göra huset till ett semesterparadis att njuta vid under sommaren. Att bygga pool kräver dock research – var ska jag ha den, vad är priset och kan jag bygga den själv? Här kommer 5 bra tips inför poolbygget!