Arkitekter i Kalix

Ta alltid hjälp av en arkitekt när du ska bygga nytt hus, planera en omgivning eller dekorera om huset. Arkitekter kan konsten att utveckla idéer. Dessutom har de ett praktiskt handlag för konstruktion. Det är en god investering att anlita en arkitekt!

Skapa förfrågan

Populära kategorier som liknar arkitekter i Kalix

 • Dörrar Och Säkerhetsdörrar i Kalix

  Säkerhetsdörrar ökar din säkerhet och trygghet. Servicefinder förmedlar kontakt med företag som monterar dörrar och säkerhetsdörrar i Kalix.

 • Besiktningsman i Kalix

  Ta hjälp av en certifierad besiktningsman vid köp av hus eller försäljning av fastighet. Servicefinder hjälper dig få kontakt med proffs i Kalix.

 • Låssmed i Kalix

  Har du tappat nycklarna eller vill du kanske installera ett passagesystem? Servicefinder hjälper dig att hitta en duktig låssmed i Kalix.

 • Taktvätt i Kalix

  ROT

  Taktvätt håller ditt hustak fritt från mossa, fuktskador och mögel. Servicefinder hjälper dig få kontakt med professionella taktvättare i Kalix.

Alla kategorier

Förfrågningar som liknar arkitekter i Kalix

Alla förfrågningar

Några av våra populära arkitekter

Arkitekter

Ett arkitektjobb är en blandning av kreativitet, ideologier, tillvägagångssätt och hur det ska utföras i praktiken. En arkitekt sysslar med många ting innan ett hus är upprättat. Det handlar om utredning av projekt, design och projektering. En arkitekt måste bland annat ha koll på solförhållanden, marktyp och ljudnivå från fjärrtåget som kanske ligger en bit ifrån. Arkitekten ska även kunna samtala med kunden hur hög kostnaden ska ligga på. Det förekommer inte bara vanlig arkitektur, utan arkitekturen är funktionell på olika nivåer. Arkitektur handlar även om design av skolor, sjukhus, kyrkor med flera. Många gånger arbetar arkitekter tillsammans med varandra.

Arkitekten behöver veta så mycket som möjligt om vad för arkitekthus denne ska jobba med och behöver därför en grundlig beskrivning. Sedan sänder arkitekten en offert till kunden för att sedan båda parter stämmer upp ett möte, oftast på arkitektkontoret. Kunden tar med sig så mycket material det går i form av bilder, anteckningar, skisser med mera. Arkitekt och kund diskuterar hur jobbet ska genomföras och vad för arkitekthus det ska bli.

Skicka en förfrågan via oss på Servicefinder så får du snart en offert från en arkitekt i Kalix.

Kalix

Tätorten Kalix ligger i Kalix kommun, Norrbottens län. Kommunen ligger nära gränsen till Finland, endast 5 mil bort. Centralorten Kalix ligger precis där Kalixälvens vatten möter havet i Bottenviken. Om du kommer med bil till Kalix är det bara att hålla sig till Europaväg 4, då vägens nordligaste punkt är i kommunen. Från Stockholm kan du även ta bussen och färdas längst med samma bilväg. Med flyg och tåg är det Luleå du kommer till och därifrån får du sedan ta buss/bil till Kalix. Näringslivet i Kalix omfattar både småföretagare och stora industrier. Precis som i resten av östra Norrbotten utgörs en stor del av industrin av massa- och papperbruket Billerud Karlsborg.

Kalix skärgård anses av många vara den mest häpnadsväckande i Norrland. Naturen är varierande och i skärgården finns många vackra öar. Där framställs varje år 60 ton av den berömda Kalixlöjromen, eller "Bottenvikens guld" som vissa kallar den. Denna läckerhet håller hög kvalitet, något som gör att den finns på menyn på Nobelmiddagar och fina restauranger. Fiske är en gynnsam fritidssyssla i Kalix. Det finns gott om varierande fiskearter och vattendrag, som gör att man inte behöver vänta länge på fiskelyckan.