Arkitekter i Härnösand

Ta alltid hjälp av en arkitekt när du ska bygga nytt hus, planera en omgivning eller dekorera om huset. Arkitekter kan konsten att utveckla idéer. Dessutom har de ett praktiskt handlag för konstruktion. Det är en god investering att anlita en arkitekt!

Skapa förfrågan
 • Våra användare älskar oss
  4,7

  Flera alternativ. Bra respons och uppföljning.

  , Oktober 2021

 • 10 000+
  Anslutna företag
 • 6 687
  Pågående jobb
 • 20 000+
  Omdömen om företag
 • 4,5/5
  Företagens snittbetyg

Populära kategorier som liknar arkitekter i Härnösand

 • Dörrar-Säkerhetsdörrar i Härnösand

  Säkerhetsdörrar ökar din säkerhet och trygghet. Servicefinder förmedlar kontakt med företag som monterar dörrar och säkerhetsdörrar i Härnösand.

 • Låssmed i Härnösand

  Har du tappat nycklarna eller vill du kanske installera ett passagesystem? Servicefinder hjälper dig att hitta en duktig låssmed i Härnösand.

 • Snöskottning i Härnösand

  ROT

  Är du i behov av snöskottning längs garageuppfarten? Du hittar professionella snöröjare här på Servicefinder. Lämna en förfrågan och få gratis offerte

 • Värmepumpar i Härnösand

  ROT

  Ska du installera bergvärme eller är du i behov av att värma upp din villa? Få kontakt med erfarna företag i Härnösand som installerar värmepumpar.

Alla kategorier

Förfrågningar som liknar arkitekter i Härnösand

Alla förfrågningar

Blogginlägg om arkitekt

Arkitekter

Ett arkitektjobb är en blandning av nyskapande, ideologier, tillvägagångssätt och hur det ska utföras praktiskt. En arkitekt gör många saker innan ett hus står upp. Det handlar om klarläggning av upplägg, formgivning och projektering. En arkitekt måste bland annat ha koll på solläget, marktyp och ljudnivå från fjärrtåget som kanske ligger en bit ifrån. Arkitekten ska även kunna föra en dialog med kunden hur hög kostnaden ska ligga på. Det är inte bara vanlig arkitektur, utan arkitekturen fungerar på olika nivåer. Arkitektur handlar även om utformad av skolor, sjukhus, kyrkor med flera. Många gånger arbetar arkitekter tillsammans med varandra.

Arkitekten måste veta och vara väl insatt i så mycket som möjligt om jobbet och behöver därför en grundlig beskrivning. Sedan sänder arkitekten en offert till kunden för att sedan båda parter bestämmer sig för ett möte, oftast på arkitektkontoret. Kunden tar med sig så mycket material det går i form av bilder, anteckningar, skisser med mera. Arkitekt och kund diskuterar hur jobbet ska genomföras och vad för arkitekthus det ska bli.

För att hitta det arkitekthus du söker i Härnösand, skicka en förfrågan här på Servicefinder.

Härnösand

Funderar du på att besöka Härnösand ska du åka till Ångermanland. I tätbefolkade Härnösand bor det 25000 personer. Kuststaden Härnösand grundades 1585. Härnösand har blivit vald till residensstad i Västernorrlands län. Staden var den första i Europa att få elektrisk gatubelysning. Året var 1885. Härnösand har ett gott näringslivsklimat, mycket tack vare sjöfarten, skogsindustrin och mekaniska verkstäder. Det finns två hamnar med kapacitet att ta emot större fartyg och laster, den ena är Härnösands djup- och oljehamn och den andra är Utansjöverkens hamn. Du kan åka till Härnösand med Ådalsbanan, en järnväg på 180 km. genom Sundsvall-Långsele. Eller varför inte ta flyget? Från Sundsvalls/Härnösands flygplats avgår direktflyg till antingen Luleå eller Karlstad flygplats. Härnösand är utmärkt för de som vill läsa på universitet. Mittuniversitetet har nämligen campusområden i tre städer: Härnösand, Sundsvall och Östersund.

Sommartid är Hemsö Fästning en populär sevärdhet. Fortet byggdes under jorden på 1950-talet. Fästningen drevs av militären fram till 1987, men stängdes 1989. Jakt är en annan aktivitet som tilltalar många turister. När den årliga älgjakten påbörjas befolkas Härnösand av flera tusen jägare. Även om du inte är jaktintresserad, finns det möjlighet att spendera tiden vid något av Härnösands sju naturreservat, däribland havsbadet Smitingen.