Arkitekter i Borås

Ta alltid hjälp av en arkitekt när du ska bygga nytt hus, planera en omgivning eller dekorera om huset. Arkitekter kan konsten att utveckla idéer. Dessutom har de ett praktiskt handlag för konstruktion. Det är en god investering att anlita en arkitekt!

Skapa förfrågan

Populära kategorier som liknar arkitekter i Borås

 • Dörrar Och Säkerhetsdörrar i Borås

  Säkerhetsdörrar ökar din säkerhet och trygghet. Servicefinder förmedlar kontakt med företag som monterar dörrar och säkerhetsdörrar i Borås.

 • Besiktningsman i Borås

  Ta hjälp av en certifierad besiktningsman vid köp av hus eller försäljning av fastighet. Servicefinder hjälper dig få kontakt med proffs i Borås.

 • Låssmed i Borås

  Har du tappat nycklarna eller vill du kanske installera ett passagesystem? Servicefinder hjälper dig att hitta en duktig låssmed i Borås.

 • Taktvätt i Borås

  ROT

  Taktvätt håller ditt hustak fritt från mossa, fuktskador och mögel. Servicefinder hjälper dig få kontakt med professionella taktvättare i Borås.

Alla kategorier

Förfrågningar som liknar arkitekter i Borås

Alla förfrågningar

Några av våra populära arkitekter

Arkitekter

Ett arkitektjobb är en blandning av nyskapande, teori, tillvägagångssätt och hur det ska genomföras praktiskt. En arkitekt gör många saker innan ett hus står upp. Det rör sig om utredning av projekt, design och tillvägagångssätt. En arkitekt måste bland annat ha koll på solläget, insyn och bullernivå från exempelvis närliggande bilväg. Arkitekten ska även kunna samtala med kunden hur hög kostnaden ska ligga på. Det förekommer inte endast ordinär arkitektur, utan arkitekturen är funktionell på olika nivåer. Arkitektur handlar även om utformad av skolor, sjukhus, kyrkor med flera. Många gånger arbetar arkitekter tillsammans med varandra.

Arkitekten behöver veta så mycket som möjligt om jobbet och behöver därför en grundlig beskrivning. Därefter skickar arkitekten en offert till kunden för att sedan båda parter stämmer upp ett möte, oftast på arkitektkontoret. Kunden tar med sig så mycket material det går i form av bilder, anteckningar, skisser med mera. Arkitekt och kund diskuterar hur jobbet ska genomföras och vad för arkitekthus det ska bli.

Hos oss på Servicefinder hittar du enkelt arkitekter i Borås.

Borås

Borås tillika "Textilstaden" som den även kallas, har en befolkning på 103000 personer i kommunen. Smeknamnet "Textilstaden" kommer från forntida historia då handelsmän från bygden affärsreste runt i Sverige. I Borås finns en beundransvärd djurpark som liknar en savann. 2008 i Borås, restes en nio meter hög skulptur av Pinocchio. I Borås Kulturhus finns sedan 1975 den idag K-märkta kafeterian "Röda rummet". K-märkning eller Kulturmärkning som det heter, omfattar skydd för att byggnadsverket inte ska minska i kulturhistoriskt värde.

Kända personer med ursprung från Borås är bland andra fotbollsspelaren Johanna Almgren och popartisten Magnus Carlsson.

Näringslivet i Borås bygger en del på textilindustrin såväl som olika postorderföretag. NetOnNet är ett postorderföretag, vilken grundades 1999. Det finns närmare 11 500 företagsamma bolag i staden, varav ungefär 700 startades upp 2010. Borås har dessutom inom livsmedelsindustrin under flera år utsetts att ha landets billigaste matkasse.